Αθλητισμός

Η Νίκη «δάμασε» με 79-70 τον Πρωτέα για τα πλέι άουτ της NL 1

Το πρώτο βήμα προς τη σωτηρία έκανε η Νίκη κερδίζοντας 79-70 τον Πρωτέα Γρεβενών στο Κλειστό Ν. Ιωνίας. Έτσι έκανε το 1-0 στα πλέι άουτ του 2ου ομίλου στη National League 1 και τώρα στα Γρεβενά φιλοδοξεί να εξασφαλίσει την παραμονή

Πολύ γρήγορα θα ήθελε να ξεχάσει το α’ δεκάλεπτο η Νίκη, αφού εμφάνισε κακό πρόσωπο. Ίσως αιφνιδιάστηκε από την «εκνευριστική» ευστοχία του Πρωτέα, που φορώντας κιτρινόμαυρα περισσότερο θύμιζε την… ΑΕΚ, παρά την τελευταία ομάδα της κανονικής περιόδου στον 2ο όμιλο της National League 1. Οι παίκτες του σκόραραν με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο παρουσιάζοντας επιθετική πολυφωνία.
Το γεγονός αυτό καθιστούσε δύσκολη την αντιμετώπισή τους από τη βολιώτικη άμυνα, η οποία πάντως δεν ήταν και ιδιαίτερα πιεστική. Έτσι στο 8’ οι Γρεβενιώτες είχαν διψήφια διαφορά (14-24) υποχρεώνοντας τον Παναγιώτη Γκουγκουτούδη να ψάξει βαθιά στον πάγκο του.
Ο Κούτινας με τρίποντη «βόμβα» μείωσε σε 21-25 με τη λήξη της α’ περιόδου, αλλά η αρχή στο β’ δεκάλεπτο ήταν πάλι νωθρή. Ο Πρωτέας πήγε στο +7 (21-28), αλλά οι «κυανόλευκοι» απάντησαν με επιμέρους 13-4 παίρνοντας ξανά προβάδισμα μετά από αρκετή ώρα με 34-32 στο 18’.
O Πέτρος Μουρουζίδης κάλεσε τάιμ άουτ, αλλά αυτό δεν σταμάτησε τον φρενήρη ρυθμό του Κουτίνα, ο οποίος με τρίποντο στο «τρανζίσιον» έγραψε το 37-32 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Άλλωστε στην αγωνιστική βελτίωση των γηπεδούχων συνέβαλε και η εμφάνιση των οργανωμένων οπαδών στα τελευταία λεπτά της α’ περιόδου, οι οποίοι με τη φωνή τους έδωσαν ώθηση στους παίκτες της αγαπημένης τους ομάδας.
Το 37-34 ήταν τα σκορ του α’ μέρους, με τον Κουτίνα να δίνει «αέρα» έξι πόντων στη Νίκη ευστοχώντας στο τέταρτο τρίποντό του (40-34), αλλά ο Γρούδος απάντησε με τον ίδιο τρόπο. Τα τρίποντα έπεφταν «βροχή» και η βολιώτικη ομάδα έφτασε για πρώτη φορά στο +8 (45-37) με ωραία ενέργεια του Γυφτάκη.
Το τρίτο φάουλ του Βλαχογιάννη ανάγκασε τον προπονητή του να τον τραβήξει γρήγορα στον πάγκο, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τη Νίκη να δώσει για πρώτη φορά διψήφια τιμή στη διαφορά με τον Κρίπτσι να νικάει κατά κράτος τον Καναβό (47-37 στο 24’).
Ένα «δώρο» τον διαιτητών στον Πρωτέα και η δικαιολογημένη διαμαρτυρία του κ. Γκουγκουτούδη που προκάλεσε τεχνική ποινή άλλαξαν το σκηνικό. Με συνεχόμενες βολές οι φιλοξενούμενοι μετέτρεψαν το 49-40 σε 49-46 και το τάιμ άουτ ήταν αναπόφευκτο για τον προπονητή της Νίκης.
Στο ματς ξαναμπήκε ο Κωστούλας, που είχε βοηθήσει με την άμυνά του στο να γυρίσει το ματς στο α’ ημίχρονο, καθώς και ο Μισαηλίδης. Το αντιαθλητικό που κέρδισε ο Βρεττάς έδωσαν μια «ανάσα» στη Νίκη (51-46), όμως ο Γρούδος παρέμενε άλυτος γρίφος κρατώντας τον Πρωτέα κοντά στο σκορ (51-48 στο 27’). Οι «κυανόλευκοι» με ψυχραιμία πήγαν ξανά στο +9 (60-51), με τον Ν. Αναστασόπουλο να διαμορφώνει το 60-53 της γ’ περιόδου.
Με ένα απρόοπτο ξεκίνησε το δ’ δεκάλεπτο για τη Νίκη, αφού ο εκ των κορυφαίων Βασίλης Βρεττάς τραυματίστηκε και αποχώρησε υποβασταζόμενος. Πλέον οι συμπαίκτες του έπρεπε να κάνουν τα παν για να καλύψουν το κενό του,, καθώς ήδη είχε προλάβει να πετύχει 16 πόντους.
Στο 32’ και με το σκορ στο 64-57 οι φιλοξενούμενοι χρεώθηκαν με δύο τεχνικές ποινές, αλλά ο Κουτίνας σπατάλησε και τις δύο βολές. Στην επίθεση που ακολούθησε ο Κρίπτσι κάρφωσε με δύναμη την μπάλα στο καλάθι και οι διαιτητές ενδίδοντας στις διαμαρτυρίες των «κιτρινόμαυρων» τον χρέωσαν με τεχνική ποινή επειδή κρεμάστηκε από τη στεφάνη. Μια υπερβολική απόφαση που κόστισε και το 4ο φάουλ του Αλβανού σέντερ στέλνοντάς τον πρόωρα στον πάγκο για να προφυλαχθεί.
Ο Γυφτάκης «πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα» τον Πρωτέα, δηλαδή με τρίποντο (70-60), ο οποίος όμως δεν παρέδωσε τα όπλα. Ο Βρεττάς ξαναμπήκε στο ματς έστω και κουτσαίνοντας, προκειμένου να βοηθήσει την ομάδα του, ενώ κατόπιν ο Παναγιώτης Γκουγκουτούδης πήρε το ρίσκο και ξαναέριξε στη «μάχη» τον Κρίπτσι, αλλά ένα αβίαστο λάθος οδήγησε τον Μαχαιριανάκη σε κάρφωμα με το ένα χέρι (72-65 στο 36’).
Το τάιμ άουτ λειτούργησε ευεργετικά για τη Νίκη, που με πέντε αναπάντητους πόντους από Γυφτάκη και Κρίπτσι ξέφυγε με 12 (77-65 στο 37’). Η διαφορά αυτή ήρθε στην πιο κατάλληλη στιγμή για τους «κυανόλευκους», που έβγαλαν εξαιρετικές άμυνες στο τέλος, με αποκορύφωμα το εντυπωσιακό κόψιμο του Κρίπτσι με τα δύο χέρια, για να ακολουθήσει το φοβερό κάρφωμα του Βλαχογιάννη που έβαλε «ταφόπλακα» στις όποιες ελπίδες των φιλοξενουμένων για ανατροπή (79-68).
Το τελικό σκορ ήταν 79-70, με τους γηπεδούχους να κάνουν το 1-0 στη σειρά και να χρειάζονται μία ακόμη νίκη για να παραμείνουν στην κατηγορία.
Για τους νικητές εντυπωσιακοί ήταν οι Κουτίνας και Βρεττάς, ο Κρίπτσι κυριάρχησε στις δύο ρακέτες, ενώ καθοριστικός ήταν ο Γυφτάκης. Στην αντίπερα όχθη υπέρτεροι ήταν οι Μαχαιριανάκης και Γρούδος.
Δεκάλεπτα: 21-25, 37-34, 60-53, 79-70.
ΝΙΚΗ (Γκουγκουτούδης): Μισαηλίδης, Στύλλας, Βρεττάς 16 (2), Γυφτάκης 10 (2), Κουτίνας 21 (4), Κρίπτσι 18, Σούκερας, Μπουντούρης 2, Βλαχογιάννης 8.
ΠΡΩΤΕΑΣ ΓΡΕΒ. (Μουρουζίδης): Ν. Αναστασόπουλος 9 (1), Κλωνάρας (2), Γρούδος 14, Μαχαιριανάκης 19, Πέντιτς 11 (1), Πενλίδης, Κατηρτζίδης, Ασλανίδης, Π. Αναστασόπουλος, Καναβός 11.
* Για τα πλέι οφ σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Τρίκαλα Μπάσκετ-Ληξούρι 81-72 και Νήαρ Ηστ-Αίολος Αγυιάς 69-47.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός Βόλου – Photos

Ο πρώτος φετινός στόχος του Ολυμπιακού Βόλου επετεύχθη, αφού κατέκτησε και μαθηματικά τον τίτλο στην…

9 Απριλίου 2024

Κενό

  Η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι από τις γραμμές του ΟΣΕ πριν την Αγριά στην Παιδόπολη.…

9 Απριλίου 2024

Στο νοσοκομείο 6χρονη μετά από μεγάλη κατανάλωση κρασιού

Στο νοσοκομείου Πύργου έπειτα από υπερβολική κατανάλωση κρασιού μεταφέρθηκε ένα κοριτσάκι 6 ετών, το μεσημέρι…

9 Απριλίου 2024

Μεγάλο «διπλό» στην Α’ ΕΠΣΘ η Ακρόπολη, 1-2 τον Τοξότη

  Μεγάλο «διπλό» πανηγύρισε η Ακρόπολη στην έδρα του Τοξότη με 1-2. Η ομάδα του…

9 Απριλίου 2024

Κάλεσμα του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου σε κινητοποίηση

Ο Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου Μαγνησίας συμπορεύεται αγωνιστικά μαζί με τους υγειονομικούς τα εργατικά σωματεία…

9 Απριλίου 2024

Χρήσιμες συμβουλές από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας για την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών

  Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, με αφορμή πρόσφατα περιστατικά, υπενθυμίζονται χρήσιμες συμβουλές…

9 Απριλίου 2024