Κατηγορίες: Κόσμος

Οι μεγάλοι σχεδιαστές φτιάχνουν ξανά το γοβάκι της Σταχτοπούτας

Το Μάρτιο, η Disney κάνει πραγματικότητα το remake ενός από τα πιο διάσημα παραμύθια και οι αγαπημένοι μας designers έφτιαξαν τα δικά τους σχέδια για το πως βλέπουν εκείνοι το γοβάκι της Σταχτοπούτας.

Για όσους δεν ξέρουν την ιστορία (που δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιος),  Η Σταχτοπούτα ήταν μια κοπέλα που την βασάνιζαν η μητριά της και η κόρες της μητριάς. Κάποιο βράδυ, την επισκέπτεται η νεράιδα-νονά της και της δίνει ένα φόρεμα, μια άμαξα κι ένα ζευγάρι γυάλινα γοβάκια, προκειμένου να πάει στον χορό του πρίγκηπα. Ο πρίγκιπας εντυπωσιάζεται αλλά η Σταχτοπούτα φεύγει από το χορό τρέχοντας μόλις το ρολόι δείχνει δώδεκα,  ξεχνώντας το γυάλινο γοβάκι της. Καθώς δεν ξέρει τίποτα γι’ αυτήν, αποφασίζει να τη βρει χρησιμοποιώντας το γοβάκι, βάζοντας τις γυναίκες της περιοχής να το δοκιμάσουν για να δει σε ποια ταιριάζει. Οι αδελφές της προσπαθούν με κόπους και βάσανα να φορέσουν το γοβάκι, προκειμένου να κερδίσουν τον πρίγκιπα, μάταια όμως, καθώς ταιριάζει μόνο στην Σταχτοπούτα, την οποία και παντρεύεται ο πρίγκιπας.

Μία πριγκίπισσα, φυσικά, δε θα μπορούσε να μην έχει όλα τα βλέμματα στραμμένα πάνω της γι’ αυτό και οι μεγάλοι σχεδιαστές μόδας  εμπνεύστηκαν από το παραμύθι και έβαλαν όλη τους τη μαεστρία για να φτιάξουν ξανά το γοβάκι της Σταχτοπούτας χρησιμοποιώντας φυσικά τη δική τους φαντασία και το δικό τους ταλέντο.

Ο καθένας έχει βάλει τα δικά του χαρακτηριστικά στοιχεία στη γόβα που σχεδίασε, αλλά σε όλα μπορούμε να δούμε κάτι κοινό… την κομψότητα κι έναν έντονο ρομαντισμό!

Έτσι ο Paul Andrew έφτιαξε μια μυτερή γόβα διακοσμημένη με κρύσταλλα Swarovski, ο Rene Caovilla τόλμησε ένα πολύ ψηλό παπούτσι με διαμάντια στη βάση, ο Jimmy Choo με πολύ ψηλές γόβες με διαμαντένιες μπουτουνιέρες στη μύτη, ενώ οι γόβες του Salvatore Ferregamo παραπέμπουν σε εποχές 50’s και διαμαντένια τακούνια.

πηγή www.govastileto.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ανατριχιαστικό εργατικό ατύχημα: Ζυμωτήριο «παγίδευσε» το χέρι γυναίκας

Το βράδυ του Σαββάτου (25/05) εργατικό ατύχημα σημειώθησε σε κατάστημα εστίασης στο Ηράκλειο Κρήτης. Διεκομίσθη…

26 Μαΐου 2024

Κλοπή στην Παναγία Τρυπητή – Άρπαξαν τάματα, €3.000 η λεία των δραστών

Άγνωστοι έκλεψαν τάματα από τον ιερό ναό Παναγίας Τρυπητής στο Αίγιο, τη νύχτα του Σαββάτου.…

26 Μαΐου 2024

Κλοπή στην Παναγία Τρυπητή – Άρπαξαν τάματα, €3.000 η λεία των δραστών

Αρκετές είναι οι αναφορές του γαλλικού Τύπου, για όσα συνέβησαν αμέσως μετά την λήξη του…

26 Μαΐου 2024

Τζάκομο Πουτσίνι – Εκατό χρόνια από τον θάνατό του (1858-1924)

    Ζώδιο: Αιγόκερος. Εθνικότητα: Ιταλός. Μουσικό ύφος: Ύστερο-Ρομαντικό-Ρεαλιστικό. Γνωστότερο έργο: Μαντάμ Μπατερφλάι. Το ακούσαμε…

26 Μαΐου 2024

Στη Μηλίνα ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

Το μεσημέρι ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, παρουσία του Δημάρχου Νοτίου Πηλίου…

26 Μαΐου 2024

Η ΔΑΣ ΟΤΑ για εργατικό ατύχημα

Η ΔΑΣ ΟΤΑ για το εργατικό ατύχημα στον δήμο Βόλου αναφέρει: Δυο μόλις μέρες μετά…

26 Μαΐου 2024