Οικονομία

Βαρουφάκης: Δεν θα δοθεί νέα λίστα στο Eurogroup

varoufakis-4

Σημαντικές διαφορές καταγράφονται μεταξύ Αθήνας και δανειστών με βάση τη λίστα μέτρων που έχουν προτείνει οι δύο πλευρές για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού. Υπάρχουν αποκλίσεις τόσο στο ύψος του λογαριασμού όσο και σε αυτούς που καλούνται να τον πληρώσουν. Τεράστια η απόσταση για τις συντάξεις.

Η Αθήνα δεν σκοπεύει να παρουσιάσει νέα λίστα προτάσεων για μεταρρυθμίσεις στο Eurogroup της Πέμπτης, αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, ερωτηθείς αν θα παρουσιάσει μια τέτοια λίστα, ο κ. Βαρουφάκης είπε στη Bild, “‘Οχι, διότι το Eurogroup δεν είναι ο σωστός χώρος να παρουσιαστούν προτάσεις που δεν έχουν περάσει προηγουμένως από συζήτηση και διαπραγμάτευση σε χαμηλότερο επίπεδο”.

Η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα, όμως, θα είναι “έτοιμη ανά πάσα στιγμή να βρει μια πλήρη λύση με τους εταίρους μας”, είπε, προσθέτοντας ότι οι αντιπρόσωποι των τριών θεσμών πρέπει να επιστρέψουν στο τραπέζι διαπραγματεύσεων “με ξεκάθαρη και εύρωστη” πρόταση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το