Άρθρα

Η λίμνη Κάρλα μοχλός ανάπτυξης για τον τόπο μας

του Χαράλαμπου Πάσχου*

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου διαθέτει έναν περιβαλλοντικό θησαυρό, την λίμνη Κάρλα, που δυστυχώς έμεινε αναξιοποίητος από την απερχόμενη δημοτική αρχή η οποία δεν είχε ούτε την γνώση ούτε τον τρόπο για να δώσει πνοή δημιουργίας στον τόπο μας.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας κατάφερε να ολοκληρώσει την επανασύσταση της λίμνης Κάρλας το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο της νότιας Ευρώπης και να δώσει μια νέα προοπτική στον τόπο.
Αλλά αυτό το έργο ούτε καν το άγγιξε η σημερινή αποτυχημένη δημοτική αρχή η οποία δεν δρομολόγησε καμία παρέμβαση, δεν σχεδίασε τίποτα έστω και στο παραπέντε για να αλλάξει κάπως την κατάσταση.

Για την παράταξή μας αυτό το έργο είναι κορυφαίας σημασίας και συμβολής στην αναπτυξιακή ώθηση που θέλουμε να δώσουμε στον Δήμο μας.
Η λίμνη Κάρλα μπορεί και πρέπει να γίνει κινητήριος μοχλός ευημερίας για όλη την ευρύτερη περιοχή.
Γιατί η συμβολή της κινείται σε διάφορα επίπεδα.

Πρώτον και σημαντικότερον, στο περιβαλλοντικό. Με το νερό της Κάρλας μπορούν να αρδεύονται χιλιάδες στρέμματα και οι αγρότες να γλιτώσουν από τις κοστοβόρες αρδευτικές γεωτρήσεις. Παράλληλα η λίμνη μετεξελίσσεται σε μια όαση οικολογίας και περιβαλλοντικής αναζωογόνησης φιλοξενώντας πλήθος ψαριών και πουλιών.
Στον τουριστικό τομέα οι προοπτικές είναι τεράστιες. Με το κατάλληλο σχέδιο μπορούμε να δημιουργήσουμε υποδομές για την φιλοξενία, περιήγηση και ξενάγηση των τουριστών, Ελλήνων και ξένων που θα έρχονται να θαυμάσουν ένα εξαιρετικό περιβαλλοντικό έργο. Μπορούμε να διοργανώσουμε αθλητικούς αγώνες και να δημιουργηθούν χώροι για την ξενάγηση σχολείων και συλλόγων. Ήδη υπάρχει το μουσείο Καναλίων που θα έπρεπε να είχε αξιοποιηθεί ακόμη περισσότερο.
Μεγάλες είναι οι προοπτικές και στο εκπαιδευτικό, ερευνητικό, επιστημονικό κομμάτι. Μπορούμε να υλοποιήσουμε προγράμματα για την προαγωγή της έρευνας και της γνώσης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, να φιλοξενήσουμε επιστήμονες και ερευνητικές ομάδες από όλο τον κόσμο για να γίνει η Κάρλα διεθνές κέντρο μελέτης και έρευνας.

Η αύξηση της τουριστικής επισκεψιμότητας, η προσέλκυση ερευνητών και φοιτητών, η έλευση σχολείων θα δημιουργήσουν τις συνθήκες για την ταχεία οικονομική ανάκαμψη της περιοχής μας. Το εισόδημα θα βελτιωθεί, ευκαιρίες για θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν, οι επαγγελματίες θα βγουν ενισχυμένοι και οι αγρότες θα ωφεληθούν πολλαπλά.
Η Κάρλα είναι το νέο στοίχημα για τον Δήμο μας, είναι η νέα πρόκληση που πρέπει να κερδηθεί για να εξελιχθούμε οικονομικά, κοινωνικά, πολιτιστικά.
Για να γίνουν όλα αυτά χρειάζονται όραμα, αλλά και πίστη, προσήλωση στον στόχο. Και μόνο η δημοτική παράταξη «Όλοι μαζί μπροστά» έχει την δυναμική και τον τρόπο για να το πετύχει. Γιατί με τα άξια στελέχη που διαθέτουμε, βλέπουμε μπροστά, σχεδιάζουμε και οραματιζόμαστε.
Η Κάρλα είναι το μέλλον μας για μια βιώσιμη ανάπτυξη, για μια ευημερία για όλους τους δημότες.

*Υποψήφιος δήμαρχος Ρήγα Φεραίου

Share

Πρόσφατα άρθρα

«Γιατί μια ενορία πρέπει να είναι «πράσινη»; – Συνεχίζονται οι μηνιαίες κατηχητικές συναντήσεις (zoom)

Στην προσπάθειά της για τη διαρκή κατάρτιση των κατηχητριών, κατηχητών και στελεχών του νεανικού έργου…

19 Μαρτίου 2024

Κύκλωμα εξωθούσε ανήλικες στην πορνεία στην Αθήνα – 4 συλλήψεις, ανάμεσά τους 25χρονη που στρατολογούσε τις κοπέλες

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν στο πλαίσιο έρευνας των Αρχών για υπόθεση εξώθησης στην πορνεία ανήλικων κοριτσιών…

19 Μαρτίου 2024

Εργαζόμενη βίωσε «ακραίο εργασιακό bullying» όταν θέλησε να αποχωρήσει για να βγει στη σύνταξη

Μία σοβαρότατη καταγγελία για εργασιακό bullying σε 60χρονη, που εργαζόταν σε ιδιωτική εταιρεία, έρχεται στο…

19 Μαρτίου 2024

Εισαγγελική έρευνα για λαρισαϊκή εταιρεία γερανών – Εναπόθεσε συντρίμμια της σιδηροδρομικής τραγωδίας στο Κουλούρι

Προκαταρκτική έρευνα παρήγγειλε η διευθύνουσα την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας σχετικά με το έργο εταιρείας γερανών…

19 Μαρτίου 2024

Αγόρασε λάδι για ελαιόλαδο και τελικά ήταν ηλιέλαιο με χρωστικές

Θύμα απατεώνων έπεσε γυναίκα στον Ωρωπό, καθώς ζευγάρι τής πούλησε μέσω διαδικτύου ηλιέλαιο με χρωστικές,…

19 Μαρτίου 2024

Αναστάτωση σε σχολείο από φωτιά σε φωτιστικό αίθουσας

Αναταραχή επικράτησε νωρίς σήμερα το πρωί της Τρίτης σε σχολείο της Λάρισας, από φωτιά που…

19 Μαρτίου 2024