Άρθρα

Η λίμνη Κάρλα μοχλός ανάπτυξης για τον τόπο μας

του Χαράλαμπου Πάσχου*

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου διαθέτει έναν περιβαλλοντικό θησαυρό, την λίμνη Κάρλα, που δυστυχώς έμεινε αναξιοποίητος από την απερχόμενη δημοτική αρχή η οποία δεν είχε ούτε την γνώση ούτε τον τρόπο για να δώσει πνοή δημιουργίας στον τόπο μας.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας κατάφερε να ολοκληρώσει την επανασύσταση της λίμνης Κάρλας το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο της νότιας Ευρώπης και να δώσει μια νέα προοπτική στον τόπο.
Αλλά αυτό το έργο ούτε καν το άγγιξε η σημερινή αποτυχημένη δημοτική αρχή η οποία δεν δρομολόγησε καμία παρέμβαση, δεν σχεδίασε τίποτα έστω και στο παραπέντε για να αλλάξει κάπως την κατάσταση.

Για την παράταξή μας αυτό το έργο είναι κορυφαίας σημασίας και συμβολής στην αναπτυξιακή ώθηση που θέλουμε να δώσουμε στον Δήμο μας.
Η λίμνη Κάρλα μπορεί και πρέπει να γίνει κινητήριος μοχλός ευημερίας για όλη την ευρύτερη περιοχή.
Γιατί η συμβολή της κινείται σε διάφορα επίπεδα.

Πρώτον και σημαντικότερον, στο περιβαλλοντικό. Με το νερό της Κάρλας μπορούν να αρδεύονται χιλιάδες στρέμματα και οι αγρότες να γλιτώσουν από τις κοστοβόρες αρδευτικές γεωτρήσεις. Παράλληλα η λίμνη μετεξελίσσεται σε μια όαση οικολογίας και περιβαλλοντικής αναζωογόνησης φιλοξενώντας πλήθος ψαριών και πουλιών.
Στον τουριστικό τομέα οι προοπτικές είναι τεράστιες. Με το κατάλληλο σχέδιο μπορούμε να δημιουργήσουμε υποδομές για την φιλοξενία, περιήγηση και ξενάγηση των τουριστών, Ελλήνων και ξένων που θα έρχονται να θαυμάσουν ένα εξαιρετικό περιβαλλοντικό έργο. Μπορούμε να διοργανώσουμε αθλητικούς αγώνες και να δημιουργηθούν χώροι για την ξενάγηση σχολείων και συλλόγων. Ήδη υπάρχει το μουσείο Καναλίων που θα έπρεπε να είχε αξιοποιηθεί ακόμη περισσότερο.
Μεγάλες είναι οι προοπτικές και στο εκπαιδευτικό, ερευνητικό, επιστημονικό κομμάτι. Μπορούμε να υλοποιήσουμε προγράμματα για την προαγωγή της έρευνας και της γνώσης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, να φιλοξενήσουμε επιστήμονες και ερευνητικές ομάδες από όλο τον κόσμο για να γίνει η Κάρλα διεθνές κέντρο μελέτης και έρευνας.

Η αύξηση της τουριστικής επισκεψιμότητας, η προσέλκυση ερευνητών και φοιτητών, η έλευση σχολείων θα δημιουργήσουν τις συνθήκες για την ταχεία οικονομική ανάκαμψη της περιοχής μας. Το εισόδημα θα βελτιωθεί, ευκαιρίες για θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν, οι επαγγελματίες θα βγουν ενισχυμένοι και οι αγρότες θα ωφεληθούν πολλαπλά.
Η Κάρλα είναι το νέο στοίχημα για τον Δήμο μας, είναι η νέα πρόκληση που πρέπει να κερδηθεί για να εξελιχθούμε οικονομικά, κοινωνικά, πολιτιστικά.
Για να γίνουν όλα αυτά χρειάζονται όραμα, αλλά και πίστη, προσήλωση στον στόχο. Και μόνο η δημοτική παράταξη «Όλοι μαζί μπροστά» έχει την δυναμική και τον τρόπο για να το πετύχει. Γιατί με τα άξια στελέχη που διαθέτουμε, βλέπουμε μπροστά, σχεδιάζουμε και οραματιζόμαστε.
Η Κάρλα είναι το μέλλον μας για μια βιώσιμη ανάπτυξη, για μια ευημερία για όλους τους δημότες.

*Υποψήφιος δήμαρχος Ρήγα Φεραίου

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το