Ελλάδα

Η λαβή Χάιμλιχ της 16χρονης έσωσε το παιδί που πνιγόταν από αγγούρι – «Όλοι μπορούν να το κάνουν»

Η 16χρονη Μαρία Λαζαρίδη από το Πευκοχώρι Χαλκιδικής περιγράφει πώς με απόλυτη ψυχραιμία και επαγγελματισμό έσωσε τη ζωή ενός 10χρονου αγοριού.

Η επέμβαση της ήταν σωτήρια με χτυπήματα στην πλάτη και τη λαβή Χάιμλιχ, δίνοντας ανάσα στο μικρό αγόρι που αδυνατούσε να αναπνεύσει καθώς στον λαιμό του είχαν σταθεί τρία κομμάτια από αγγούρι.

Ο 10χρονος έτρωγε σε κατάστημα εστίασης της περιοχής όταν συνέβη το περιστατικό και η έφηβη Μαρία, χωρίς δεύτερη σκέψη, έτρεξε για να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες.

«Το παιδάκι που σώσαμε, ήρθε με τη μαμά του και μας ευχαρίστησε», είπε η 16χρονη Μαρία από τη Χαλκιδική η οποία εκπαιδεύτηκε στις πρώτες βοήθειες από τα 9 της, μέσω της οργάνωσης «Kids Save Lives», γνώση που αποδείχτηκε σωτήρια για το μικρό παιδί που πνιγόταν από φαγητό.

«Όλοι μπορούν να σώζουν ζωές, εγώ είμαι μόνο ένα από τα 130.000 παιδιά που έχουν εκπαιδευτεί στην παροχή πρώτων βοηθειών μέσω του Kids Save Lives» τόνισε η μικρότερη εκπαιδεύτρια πρώτων βοηθειών της Ευρώπης που μίλησε για την ηρωική της πράξη.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που η 16χρονη σώζει ζωές. Η Μαρία έχει επέμβει σωτήρια άλλες επτά φορές από τα 12 της χρόνια, τέσσερις φορές έχει κάνει ΚΑΡΠΑ ενώ έχει σώσει και δύο άτομα από πνιγμό.

Η Μαρία γνωρίζει πολύ καλά πώς να αντιδράσει σε επείγουσες καταστάσεις καθώς είναι πιστοποιημένη διασώστης τα τελευταία 7 χρόνια στο Kids Save Lives και η μικρότερη εκπαιδεύτρια σε όλη την Ευρώπη.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το