Κόσμος

Η κληρονόμος της L’Oreal είναι η πλουσιότερη γυναίκα του κόσμου… και φέτος – Ποιος ο πιο πλούσιος άνδρας

Η κληρονόμος της L’Oreal, Francoise Bettencourt Meyers έγινε η πρώτη γυναίκα που συγκέντρωσε περιουσία 100 δισ. δολαρίων και παραμένει η πλουσιότερη γυναίκα του κόσμου.

Σε ανοδική τροχιά η γαλλική αυτοκρατορία

Η γαλλική αυτοκρατορία ομορφιάς που ίδρυσε ο παππούς της βρίσκεται σε τροχιά για την καλύτερη χρηματιστηριακή της επίδοση εδώ και δεκαετίες. Μάλιστα, σύμφωνα με το BBC, oι μετοχές της L’Oreal αυξήθηκαν σε υψηλό ρεκόρ στο Παρίσι την Πέμπτη.

Η εταιρεία είδε τις πωλήσεις της να ανακάμπτουν μετά την πανδημία. Η καθαρή αξία της 70χρονης Bettencourt Meyers, ετών, ξεπέρασε τα 100 δισ. δολάρια στον δείκτη Bloomberg Billionaires Index, καθιστώντας την τον 12ο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο.

Ποιος είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος

Εξακολουθεί να απέχει πολύ από τον Γάλλο ομόλογό της Bernard Arnault, ο οποίος ήταν δεύτερος στη λίστα με καθαρή αξία 179 δισ. δολάρια. Ο Arnault είναι ο ιδρυτής της LVMH, του μεγαλύτερου ομίλου πολυτελείας στον κόσμο, ο οποίος κατέχει ένα χαρτοφυλάκιο εμπορικών σημάτων υψηλών προδιαγραφών, όπως η Fendi και η Louis Vuitton.

Οι τσακωμοί με την μητέρα της, η αμύθητη περιουσία και η ζωή μακριά από τη δημοσιότητα
Η Bettencourt Meyers είναι αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας. Η ίδια και η οικογένειά της είναι οι μεγαλύτεροι μέτοχοι της L’Oreal με ποσοστό περίπου 35%. Η ίδια έγινε η κυρίαρχη κληρονόμος της L’Oreal μετά τον θάνατο της μητέρας της, Liliane Bettencourt, το 2017.

Η Liliane, ο πλουσιότερος άνθρωπος της Γαλλίας, διατηρούσε στενούς δεσμούς με τους Γάλλους ηγέτες και αγκάλιαζε τα φώτα της δημοσιότητας.

Στα τελευταία χρόνια της ζωής της, ενεπλάκη σε έναν δημόσιο καυγά με την μοναχοκόρη της, η οποία κατηγόρησε έναν φωτογράφο και έναν κοσμικό ότι «εκμεταλλευόταν τη διανοητική» αδυναμία της μητέρας της.

«Η κόρη μου θα μπορούσε να περιμένει υπομονετικά τον θάνατό μου αντί να κάνει ό,τι μπορεί για να τον επισπεύσει», είχε δηλώσει η μητέρα της σε τηλεοπτική συνέντευξη.

Το 2011, ένα γαλλικό δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η Liliane είχε μια μορφή άνοιας και ανέθεσε στη Francoise τον έλεγχο της περιουσίας και του εισοδήματός της.

Η Bettencourt Meyers λέγεται ότι προτιμά την ιδιωτική ζωή και αποφεύγει κοινωνικές εκδηλώσεις στις οποίες συχνάζουν πολλοί από τους πλούσιους του κόσμου.

Είναι γνωστό ότι παίζει πιάνο αρκετές ώρες την ημέρα και έχει γράψει δύο βιβλία – μια πεντάτομη μελέτη της Βίβλου και μια γενεαλογία των Ελλήνων θεών.

«Ζει πραγματικά μέσα στο δικό της κουκούλι. Ζει κυρίως μέσα στα όρια της οικογένειάς της», δήλωσε ο Tom Sancton, συγγραφέας του βιβλίου «The Bettencourt Affair».

Πηγή: Έθνος

Share
Ετικέτες: L'Orealκληρονόμος

Πρόσφατα άρθρα

Καταθέτει υπόμνημα για την υπόθεση Τεττέι η ΠΑΕ Βόλος

Το προσεχές Σάββατο 16 Μαρτίου θα αρχίσουν τα πλέι άουτ στη Σούπερ Λιγκ, με τις…

12 Μαρτίου 2024

Τον απόλυτο τρόμο έζησε 36χρονη – Προσπάθησαν να τη βιάσουν ενώ κοιμόταν

Συγκλονιστικές είναι οι στιγμές που βίωσε μία 36χρονη γυναίκα στα Εξάρχεια όταν ήρθε αντιμέτωπη με…

12 Μαρτίου 2024

Αλλαγή διοίκησης στην 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών

Η 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών σας ανακοινώνει ότι, την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024 και ώρα 11:00π.μ.,…

12 Μαρτίου 2024

Πρωτιά σε διαγωνισμό για 1ο ΓΕΛ Βόλου – Μαθητές μεγιστοποιούν τα κέρδη εικονικής εταιρείας

Το επιχειρηματικό τους ταλέντο δείχνουν τέσσερις μαθητές του 1ου ΓΕΛ Βόλου που κατάφεραν στο πλαίσιο…

12 Μαρτίου 2024

Αρνητική πρωτιά της Θεσσαλίας για το bullying

Ιδιαίτερα αυξημένα εμφανίζονται τα περιστατικά εκφοβισμού στην Ελλάδα: 1 στα 3 παιδιά δηλώνει ότι έχει…

12 Μαρτίου 2024

Βιωματικά εργαστήρια για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

Η 6η Μαρτίου έχει οριστεί ως πανελλήνια ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού. Με…

12 Μαρτίου 2024