Τοπικά

Η Κατερίνα Παπανάτσιου στηρίζει τους κατοίκους Κεραμιδίου και Βένετου στη διαμάχη με τη Μονή Φλαμουρίου

Η Βουλευτής Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κ. Κατερίνα Παπανάτσιου παραβρέθηκε την Δευτέρα 23-9-2019 στη δημόσια έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρήγα Φεραίου με αποκλειστικό θέμα την ενημέρωση για τη διαμάχη του Δήμου Ρήγα Φεραίου, των κατοίκων Κεραμιδίου και Βένετου με την Ιερά Μονή Φλαμουρίου και τη λήψη απόφασης για τις περαιτέρω νόμιμες ενέργειες διασφάλισης της κτηματικής περιουσίας τους.
Η κ. Παπανάτσιου παρακολούθησε με μεγάλη προσοχή τα όσα ειπώθηκαν από τη πλευρά του Δήμου Ρήγα Φεραίου και των κατοίκων του Κεραμιδίου και του Βένετου και από τη πλευρά της Ι.Μ. Φλαμουρίου.

Μετά τη λήξη της συνεδρίασης δήλωσε τα εξής: Οι κάτοικοι και καλλιεργητές των αγροτικών εκτάσεων και των βοσκοτόπων του Κεραμιδίου και του Βένετου θα βρεθούν στη δυσάρεστη θέση να διεκδικήσουν δικαστικά τα κτήματα και τους βοσκότοπους που επί σειρά γενεών καλλιεργούν και κατέχουν. Αυτό είναι μια πολύ δυσοίωνη εξέλιξη, καθώς θα οδηγήσει σε μακροχρόνιες δικαστικές περιπέτειες και σε οικονομικό και πολιτιστικό μαρασμό τις περιοχές αυτές. Το ζήτημα πρέπει να επιλυθεί άμεσα από την Ι.Μ Φλαμουρίου. Καλώ την Μονή να υποχωρήσει των διεκδικήσεών της, επί των καλλιεργούμενων εκτάσεων και να δηλώσει στο κτηματολόγιο μόνο τις δασικές εκτάσεις που κανείς δεν αμφισβητεί ότι κατέχει, θέση την οποία υποστήριξε επίσημα και ο Δήμος Ρήγα Φεραίου.
Υποστηρίζω ενεργά, από τη θέση που υπηρετώ, τις προσπάθειες των κατοίκων του Κεραμιδίου, του Βένετου και του Δήμου Ρήγα Φεραίου μέχρι τη τελική τους δικαίωση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το