Κόσμος

Η Ινδία απαγορεύει το μαλλί της γριάς – Ποιος ο λόγος

Ορισμένες πολιτείες στην Ινδία προχώρησαν στην απαγόρευση του μαλλιού της γριάς, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να είναι καρκινογόνο.

Την περασμένη εβδομάδα, η πολιτεία Ταμίλ Ναντού απαγόρευσε την πώληση του δημοφιλούς γλυκίσματος, επικαλούμενη εργαστηριακές εξετάσεις που επιβεβαίωσαν την παρουσία μιας της ροδαμίνης-Β στα δείγματα, η οποία είναι καρκινογόνος.Νωρίτερα τον ίδιο μήνα, η Puducherry, επίσης, απαγόρευσε το μαλλί της γριάς, ενώ άλλες πολιτείες άρχισαν να διενεργούν ελέγχους.

Το μαλλί της γριάς πωλείται στα λούνα παρκ, ξετρελαίνοντας παιδιά και μεγάλους στην Ινδία και στον υπόλοιπο κόσμο.

Ο P Satheesh Kumar, υπεύθυνος για την ασφάλεια των τροφίμων στην πόλη Chennai στο Tamil Nadu, μιλώντας στο Indian Express, επεσήμανε πως περιέχει ορισμένες ουσίες «που μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο που επηρεάζει όλα τα όργανα».

Η ροδαμίνης-Β δίνει το χαρακτηριστικό ροζ χρώμα στο μαλλί της γριάς και χρησιμοποιείται, επίσης, ως χρωστική ουσία σε καλλυντικά προϊόντα, υφάσματα, μελάνια. Τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ έχει απαγορευτεί.

Η ομάδα του Kumar πραγματοποίησε έφοδο σε πωλητές σε μια παραλία της πόλης την περασμένη εβδομάδα. Ο ίδιος συμπλήρωσε πως το γλύκισμα παρασκευάζεται από ανεξάρτητους πωλητές και όχι από καταχωρημένα εργοστάσια.

Πηγή:ethnos

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το