Τοπικά

Η Greenpeace στηρίζει την Επιτροπή Αγώνα Πολιτών ενάντια στην καύση σκουπιδιών – Διήμερο συνάντησης στον Βόλο

Διήμερο συνάντησης στο Βόλο πραγματοποιούν αυτό το Σαββατοκύριακο 15-16 Δεκεμβρίου 2018 μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου και μέλη και εθελοντές της Greenpeace Ελλάδας. Η συνάντηση, που πραγματοποιείται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, έχει σκοπό την αλληλοενημέρωση και την ανταλλαγή εμπειριών πάνω σε θέματα που αφορούν στον κοινό αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, αλλά και το δικαίωμα των πολιτών στην ειρηνική, μη βίαιη άρνηση και απόρριψη πολιτικών επιλογών και σχεδιαζόμενων επενδύσεων που απειλούν τα παραπάνω.
Η Greenpeace, ως παγκόσμια περιβαλλοντική οργάνωση, είναι αντίθετη σε οποιαδήποτε μορφή καύσης αποβλήτων, κρίνοντάς την ως ακριβή, αναποτελεσματική και επικίνδυνη μέθοδο διαχείρισης των απορριμμάτων, η οποία δεν συμβαδίζει με τις αρχές της αειφορίας και της βιώσιμης ανάπτυξης και επιπλέον δεν είναι συμβατή με άλλες, ηπιότερες μεθόδους διαχείρισής τους, όπως αναλύει και στην έκθεση που δημοσίευσε από το 2005.
Επιπλέον, γνωρίζοντας τις ενέργειες της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών για την ακύρωση της καύσης απορριμμάτων στο Βόλο, η Greenpeace αναγνωρίζει το δίκαιο αγώνα για την εκπλήρωση ενός σκοπού προς όφελος όλης της κοινωνίας, για αυτό και υποστηρίζει το κίνημα στέλνοντας το μήνυμα κατά της καύσης απορριμμάτων σε πανελλαδικό επίπεδο.
Όπως και η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου, έτσι και η Greenpeace υποστηρίζει πως οι ανθρώπινες κοινωνίες πρέπει να κινηθούν άμεσα στη λογική των μηδενικών αποβλήτων (zero waste), μέσα από τα στάδια της μείωσης και της διαλογής στην πηγή, της επαναχρησιμοποίησης, της ανακύκλωσης και της κομποστοποίησης.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Θεοφάνεια

Στην παραλία του Αλμυρού μετά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου…

6 Ιανουαρίου 2024

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις των Φώτων

Το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα έχει ως εξής: ΕΡΤ 3 14.45 ΠΑΟΚ-Μαρούσι -Ζ- (Α1 μπάσκετ) 17.00…

6 Ιανουαρίου 2024

45 διακριθέντες μαθητές από Γυμνάσια και Λύκεια της Μαγνησίας στα Μαθηματικά

Από την Επιτροπή Διαγωνισμών της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Ε.Μ.Ε.) ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του 84ου Πανελλήνιου…

6 Ιανουαρίου 2024

Ελλείψεις στα παιδικά εισπνεόμενα και αντιβηχικά

Μικρές ελλείψεις κυρίως στα παιδικά φάρμακα, με την εικόνα να είναι καλύτερη από πέρυσι, καταγράφονται…

6 Ιανουαρίου 2024

Συνελήφθη 38χρονος στον Βόλο με πάνω από 100 δόσεις κοκαΐνης

Προθεσμία για να δικαστεί την Τρίτη 9 Ιανουαρίου, έλαβε ένας 38χρονος που συνελήφθη την περασμένη…

6 Ιανουαρίου 2024

Όσκαρ Πιστόριους: Έξω απ’ το κελί, αλλά φυλακισμένος κατ’ οίκον – Η επόμενη μέρα για τον πιο διάσημο δολοφόνο στον κόσμο

Δέκα και πλέον χρόνια μετά τη δολοφονία της συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ, ο Όσκαρ Πιστόριους…

6 Ιανουαρίου 2024