Ελλάδα

Η απάντηση και η «συγγνώμη» του σκιτσογράφου στον Παύλο Πολάκη

Τη δική του απάντηση στην επίθεση που εξαπέλυσε σε βάρος του ο Παύλος Πολάκης έδωσε μέσα από νέο σκίτσο ο σκιτσογράφος Ηλίας Μακρής το βράδυ της Τρίτης.

Στο νέο σκίτσο ο Ηλίας Μακρής εμφανίζεται να κρατά τη γελοιογραφία που προκάλεσε την επίθεση και να ζητά συγγνώμη όχι όμως από τον Παύλο Πολάκη αλλά «από τους τετράποδους φίλους μου αν τους πρόσβαλα».

Οι βαριές εκφράσεις Πολάκη

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, εξαπέλυσε επίθεση κατά του σκιτσογράφου της Καθημερινής, Ηλία Μακρή με ανάρτησή του στο Facebook, με αφορμή σκίτσο που αφορούσε το πρόσωπό του και δημοσιεύτηκε στο φύλο της εφημερίδας το περασμένο Σάββατο. Τα «πυρά» του προκάλεσαν τις αντιδράσεις Παύλου Μαρινάκη και Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο κ. Πολάκης χρησιμοποιεί βαριές εκφράσεις και ύβρεις κατά του σκιτσογράφου ενώ επισυνάπτει και φωτογραφία του κ. Μακρή.

Το κείμενο της ανάρτησης του Παύλου Πολάκη
«Εκτός από τα σιχάματα της «δημοσιογραφίας» υπάρχουν και τα βοθρολύματα της «γελοιογραφίας». Μάλλον ζητάει αύξηση και δείχνει χαρακτήρα εναντίον μου αυτό το βδέλυγμα ! Ηλιας Μακρης γελοιογράφος ,λέει,της «σοβαρής» Καθημερινής! Τραβα στο Μακελειό λυξονταρμα ,εκει θα έχεις πέραση ! ΥΓ1:Δεν δημοσιεύω τα σκίτσα σου ,μόνο τη φάτσα σου που καταλαβαίνει κανείς πολλά…… Θα σου ταχυδρομήσω δυο διευρα για τις δυο « Γελοιογραφίες» σου που μου έστειλαν και με αφορούν… Τόσο αξίζει η τέχνη σου … Τωρα που ασχολήθηκα ίσως σου δώσουν κι αύξηση ΥΓ2:Βάζω και μια ανάρτηση του Κώστα Βαξεβάνη που μάλλον γράφτηκε για σένα και το μεροκάματο σου..(φωτο 3)»

 

Γεωργιάδης: «Ντροπή, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βρίσκει το θάρρος να τον απομονώσει»
Τα υβριστικά σχόλια του Παύλου Πολάκη σχολίασε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στηρίζοντας τον σκιτσογράφο Ηλία Μακρή.

Ο κ. Γεωργιάδης εξαπέλυσε επίθεση στον Παύλο Πολάκη για τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του σκιτσογράφου, αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ που δεν βρίσκει το θάρρος να τον απομονώσει.

Η ανάρτηση του Αδωνι Γεωργιάδη:

«Ο κ. Ηλίας Μακρής, όπως και πρακτικά όλοι οι σκιτσογράφοι/γελοιογράφοι της Χώρας μου έχουν αφιερώσει πολλά σκίτσα τους. Πάντοτε χιουμοριστικά και καυστικά, όπως επιβάλλει αυτή τους η Τέχνη. Διαβάζω την αντίδραση αυτού του αγενούς (το γράφω όσο πιο ήπια και ευγενικά μπορώ) ανθρώπου και λυπούμαι πραγματικά που ο ΣΥΡΙΖΑ παρά την συντριβή του στις Εκλογές, την αλλαγή της ηγεσίας του και την συνεχή του πτώση στις Δημοσκοπήσεις, δεν βρίσκει το θάρρος να τον απομονώσει. Πέραν της τοξικότητας και των ύβρεων και του οχετού που εκτοξεύει, η δημοσιοποίηση της φωτογραφίας ενός ανθρώπου που δεν είναι διάσημος και δεν γνωρίζουν όλοι το πρόσωπό του, θα μπορούσε ακόμη και να του δημιουργήσει πραγματικούς κινδύνους. Μα τί πρέπει πλέον άλλο να κάνει για να του βάλουν ένα όριο έστω στοιχειώδους ανθρώπινης συμπεριφοράς; Ντροπή!».

Μαρινάκης: «Ο Πολάκης προχωρά ξανά σε προγραφές και ο ΣΥΡΙΖΑ τον ανέχεται»
Ανακοίνωση για την επίθεση Πολάκη σε βάρος του Ηλία Μακρή εξέδωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. Συγκεκριμένα κάνει λόγο για «προγραφές» εκ μέρους του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και για «κατάπτυση πρακτική» και στηλιτεύει την απουσία αντίδρασης καταδίκης από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του, Στέφανο Κασσελάκη.

Η ανακοίνωση Μαρινάκη για τον Παύλο Πολάκη:

«Ακολουθώντας τη συνήθη πρακτική του, ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ προέβη, για μια ακόμα φορά, σε προγραφές, αυτή τη φορά σε βάρος του σκιτσογράφου Ηλία Μακρή, επειδή ενοχλήθηκε από το σκίτσο του.

Η επαναλαμβανόμενη κατάπτυστη πρακτική της στοχοποίησης και των προγραφών δεν προκαλεί, δυστυχώς, καμία έκπληξη για τον εν λόγω Βουλευτή.

Το γεγονός, όμως, ότι δεν υπάρχει καμία επίπτωση για εκείνον, ή έστω κάποια αντίδραση καταδίκης από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αρχηγό του, υποδηλώνει την ανοχή του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σε αυτές τις πρακτικές, η οποία, τελικά, μεταφράζεται σε πλήρη συνενοχή».

Πηγή:ethnos

Share
Ετικέτες: Παύλο Πολάκη

Πρόσφατα άρθρα

Γυναίκα πρώην μπόντι-μπίλντερ καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον σύζυγό της

Ένα ακόμα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας καταγγέλλει μία γυναίκα στο protothema.gr. Η νεαρή γυναίκα, πρώην μπόντι-μπιλντερ…

12 Μαρτίου 2024

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της Τρίτης 12/3

Το σημερινό πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων έχει ως εξής: COSMOTE SPORT 1 22.00 Λεπτό προς…

12 Μαρτίου 2024

Στη γραμμή των Σποράδων επιστρέφει το SUPERSTAR

Πλώρη για το λιμάνι του Βόλου αναμένεται να βάλει μέσα στις επόμενες ώρες, το SUPERSTAR,…

12 Μαρτίου 2024

Σεμινάριο ΚΑΡΠΑ- παράδοση απινιδωτών σήμερα στο Γυμνάσιο- Λ.Τ. Ευξεινούπολης

  Το 6o Επίσημο Σεμινάριο Βασικής Υποστήριξης της Ζωής (Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) με τη χρήση…

12 Μαρτίου 2024

“Τα χέρια δεν χτυπάνε, τα χέρια αγαπάνε” στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού

  Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της σχολικής βίας οι μαθητές και οι μαθήτριες…

12 Μαρτίου 2024

Δήμος Βόλου: Σύμβαση για εναλλακτική διαχείριση δημοτικών αποβλήτων συσκευασίας

  Στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου που συνεδριάζει αύριο Τετάρτη 13 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα…

12 Μαρτίου 2024