Πολιτισμός

Hμερολόγιο – λεύκωμα αφιερωμένο στον Ρήγα Φεραίο 

Με την ευκαιρία του εορτασμού της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, η Ενιαία Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ρήγα Φεραίου, αποφάσισε να εκδώσει ημερολόγιο – λεύκωμα για το έτος 2021, αφιερωμένο στον οραματιστή εθνεγέρτη Ρήγα Βελεστινλή
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «το ημερολόγιο περιλαμβάνει τη διαδρομή του Ρήγα από τη γέννησή του μέχρι τον θάνατό του, με αναφορές στα έργα, τις ιδέες και την πορεία του. Δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η γενέτειρα του Ρήγα, το Βελεστίνο, όπως και οι σχολικές μονάδες του Δήμου που φέρει το όνομά του από τον εορτασμό αυτό.

Σκοπός της έκδοσης είναι να αποτελέσει προτροπή, ώστε να προσεγγίσουν ευκολότερα οι μαθητές των σχολείων μας τη ζωή, καθώς και τις ιδέες του Ρήγα για τη γνώση και τη μάθηση, αλλά και για την ισότητα, την αλληλεγγύη, την ενότητα των λαών όπως προβάλλονται μέσα από το όραμα της βαλκανικής ενοποίησης. Να κατανοήσουν ότι η σκέψη του Ρήγα είναι διαχρονική και απηχεί ιδέες που διατρέχουν την παγκόσμια σκέψη και πραγματικότητα».

Σε σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ρήγα Φεραίου Γ. Παπαδάμ μεταξύ άλλων αναφέρει: «Το επετειακό έτος 2021 εύχομαι να είναι έτος επιτυχίας για τον αγώνα όλων των μαθητών. Ένα έτος που στον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση, η γενέτειρα του Ρήγα αποτελεί την αφετηρία και το επίκεντρο της σκέψης όλων, αφού ο Ρήγας αποτελεί διαχρονικό σύμβολο για μας και για όλους τους Έλληνες. Μέσα από το ημερολόγιο αυτό παρουσιάζουμε συνοπτικά την πορεία του, ένα μέρος από τις ιδέες του Ρήγα, όπως διαφαίνονται μέσα από τα Δίκαια του ανθρώπου και τον Θούριο, και ο οποίος αποτελεί μια προσωπικότητα, για την οποία όλοι είμαστε υπερήφανοι».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Τροχαίο στη Λαρίσης – photos

Τροχαίο σημειώθηκε σήμερα το βράδυ στη Λαρίσης. Σύμφωνα με πληροφορίες Ι.Χ. όχημα που οδηγούσε άνδρας…

24 Νοεμβρίου 2023

Ισραήλ: Με λούτρινα και παιχνίδια περιμένουν στα νοσοκομεία τα παιδάκια που κρατούνταν όμηροι και απελευθερώθηκαν

Συγκινητικές εικόνες εκτυλίσσονται σήμερα στο Ισραήλ, όπου επιστρέφουν οι 13 όμηροι που κρατούσε η Χαμάς. Ανάμεσά τους βρίσκονται…

24 Νοεμβρίου 2023

Παιδική πορνογραφία: Στα χέρια της αστυνομίας 25χρονος – Πώς διεθνής έρευνα «ξεσκέπασε» τη δράση του

Μία ακόμα υπόθεση φρίκης, παιδικής πορνογραφίας έρχεται να συγκλονίσει τη χώρα μας, καθώς στις «δαγκάνες»…

24 Νοεμβρίου 2023

Προαστιακός ξεκίνησε για το Αεροδρόμιο αλλά βρέθηκε στα Λιόσια – Νέα ιστορία ελληνικής παράνοιας

Απίστευτο αλαλούμ και μπέρδεμα που σίγουρα δεν συνάδει με τις υποδομές και τις μεταφορές μίας…

24 Νοεμβρίου 2023

Σωματίδιο εξαιρετικά υψηλής ενέργειας πέφτει στη Γη από το… πουθενά

Οι αστρονόμοι εντόπισαν ένα σπάνιο και εξαιρετικά υψηλής ενέργειας σωματίδιο που πέφτει στη Γη, το…

24 Νοεμβρίου 2023

Ελένη Τοπαλούδη: Αγωγή σε βάρος των δολοφόνων της κατέθεσαν συγγενείς της – Ζητούν 980.000 ευρώ

Αγωγή σε βάρος των δολοφόνων της Έλενης Τοπαλούδη κατέθεσε η οικογένεια της αδικοχαμένης φοιτήτριας που…

24 Νοεμβρίου 2023