Ελλάδα

Η γυναίκα … χωρίς το βραχιολάκι

Τα πάνω-κάτω έφερε στη δίκη των 19 κατηγορουμένων για το σκάνδαλο της Energa-Hellas Power η 43χρονη που «απέδρασε» το βράδυ του περασμένου Σαββάτου κόβοντας και πετώντας στα σκουπίδια το ηλεκτρονικό βραχιολάκι που φορούσε…

Η 43χρονη πήρε το… ρίσκο της φυγοδικίας για δεύτερη φορά, αφού μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου αναζητούνταν για περίπου 2 χρόνια, έχοντας στην πλάτη της ένα ένταλμα σύλληψης.

Η τύχη όμως δεν της χαμογέλασε, αφού τον Μάιο του 2015 οι αστυνομικοί τη συνέλαβαν κατά την επιστροφή της στην Ελλάδα από το Ντουμπάι.

Κάποιοι την εμφανίζουν ως πρώην έμπιστη του Αριστείδη Φλώρου, βασικού εμπλεκόμενου στην υπόθεση των δύο εταιρειών που κατηγορούνται ότι υπεξαίρεσαν 250.000.000 ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, όμως, οι μάρτυρες υποστήριξαν ότι ήταν μια απλή ρεσεψιονίστ στην εταιρεία, διαψεύδοντας ότι η 43χρονη ήταν δεξί χέρι του επιχειρηματία.

Η κατηγορουμένη για το σκάνδαλο της Energa-Hellas Power, παρ’ όλα αυτά, βρέθηκε στο στόχαστρο του Α. Φλώρου, μετά τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος της στην Κύπρο για υπεξαίρεση 5.000.000 ευρώ.

Το δικαστήριο της Λευκωσίας απέρριψε την προσφυγή και σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό, με την πλευρά της 43χρονης να υποστηρίζει ότι η εταιρεία -στην οποία η ίδια ήταν διαχειρίστρια- ήταν του συζύγου της και ότι το ποσό των 5.000.000 ήταν αμοιβές από πραγματικά και όχι εικονικά συμβόλαια εμπορίας ενέργειας.

Για την πλευρά Φλώρου τα συμβόλαια ήταν εικονικά, όσο για τον σύζυγο της κατηγορουμένης, ο οποίος καταζητείται από τις Αρχές, υποστηρίχθηκε ότι ήταν έμπορος επίπλων και δεν είχε καμία σχέση με εταιρείες ενέργειας…

Επειτα από έναν χρόνο κράτησης στις φυλακές, η κατηγορουμένη έκανε αίτημα να φορέσει βραχιολάκι.

Το κράτησε για έξι μήνες και ενώ περίμενε αποφυλάκιση με όρους, όπως έγινε στην περίπτωση των δύο συγκατηγορουμένων της, οι δικαστές έκριναν ότι πρέπει να παραμείνει υπό επιτήρηση για ακόμη ένα εξάμηνο. Ετσι πήρε την απόφαση να σπάσει τα δεσμά της, στρέφοντας ταυτόχρονα σε βάρος της την Ελληνική Αστυνομία αλλά και το υπουργείο Δικαιοσύνης. Το μεγαλύτερο κακό όμως η κατηγορουμένη για το σκάνδαλο της Energa-Hellas Power, το έκανε στον εαυτό της, επιβαρύνοντας την ποινική της μεταχείριση, αφού εάν συλληφθεί, δεν θα μπορεί να προσδοκά σε αναστολή…

Η φυγή της κατηγορούμενης έβαλε σε περιπέτειες και τον θεσμό της ηλεκτρονικής επιτήρησης, αφού, όπως λένε νομικοί, οι δικαστές θα γίνουν ακόμη πιο φειδωλοί στη χορήγησή του.

Ποιο είναι το κατηγορητήριο για τη 43χρονη φυγάδα

Η 43χρονη φυγάς κατηγορείται ότι μαζί με τους συγκατηγορουμένους της είχε συστήσει μια ομάδα που ξέπλενε τα χρήματα από την υπεξαίρεση σε βάρος του Δημοσίου. Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, η ομάδα χρησιμοποιούσε ένα δίκτυο 38 εταιρειών και 58 τραπεζικών λογαριασμών για να κρύψουν τα ίχνη του χρήματος μέσα από 9 διαφορετικές χώρες…

Λίγες εμφανίσεις στο δικαστήριο

Στο δικαστήριο η 43χρονη εμφανίστηκε λιγοστές φορές και στην απολογία της αρνήθηκε την κατηγορία που τη βαρύνει. Αφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι απειλείται και για κάποιους αυτός είναι ο λόγος που εξαφανίστηκε…

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το