Τοπικά

«Γολγοθάς» η καθημερινότητα για τους άπορους καρκινοπαθείς – Φέτος έκοψαν την πίτα στο δικό τους «σπίτι»

Έναν ατέλειωτο «Γολγοθάς» αποτελεί η καθημερινότητα για τους άπορους καρκινοπαθείς, καθώς εκτός από την αγωνία για την υγεία τους και τον μεγάλο πόνο που υφίστανται, έχουν να αντιμετωπίσουν και το μεγάλο ζήτημα του βιοπορισμού τους.
Άλλωστε, μπορεί το κράτος να τους εξασφαλίζει τα φάρμακα για τις χημειοθεραπείες, όμως δεν είναι μόνο αυτά που χρειάζονται για να νιώθουν ασφαλείς.
Το θέμα αναδείχθηκε στη χθεσινή εκδήλωση κοπής πίτας του Συλλόγου Καρκινοπαθών «Υποστηρίζω», μια μέρα ιδιαίτερη, καθώς ήταν η πρώτη φορά που υποδέχτηκαν τη νέα χρονιά στα νέα γραφεία του Συλλόγου.
Οι καρκινοπαθείς της Μαγνησίας απέκτησαν, μετά από δωρεά του Χρήστου Μπακόπουλου, το δικό τους σπίτι, τον δικό τον χώρο για να βρίσκονται, επί της οδού Τάκη Οικονομάκη 52, στον δεύτερο όροφο.
Εκεί, σε ένα μεγάλο διαμέρισμα περίπου 110 τετραγωνικών μέτρων, μπορούν να συναντιούνται για να συζητούν τα ζητήματα που τους απασχολούν και παράλληλα να αναπτύσσουν διάφορες δραστηριότητες. Εξάλλου, ήδη λειτουργεί και χώρος εργαστηρίου χειροτεχνίας, ενώ το διαμέρισμα έχει και άλλες ζεστές γωνιές για έκφραση και δημιουργία.
Και όλα αυτά επιτυγχάνονται μέσα από τη συνεισφορά των τοπικών φορέων, αλλά και των εθελοντών.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μαγνησίας, κ. Σοφία Ιωάννου, σε δηλώσεις της τόνισε πως «είναι η πρώτη μας χρονιά στο νέο μας σπίτι και κάναμε εδώ την εκδήλωση, γιατί προτεραιότητά μας είναι να μαζευτούμε οι καρκινοπαθείς και να περάσουμε ευχάριστα. Το διαμέρισμα που βρίσκονται τα γραφεία μας είναι δωρεά του Χρήστου Μπακόπουλου. Το συνολικό εμβαδό τους είναι 110 τετραγωνικά μέτρα με σαλόνι και τραπεζαρία, το γραφείο, το εργαστήριο χειροτεχνίας, την κουζίνα, τον χώρο υγιεινής».
Είναι θετικό που όλοι οι γονείς έχουν αγκαλιάσει τον Σύλλογο, καθώς ο αγώνας του καρκινοπαθή είναι πολύ μεγάλος. Ο σύλλογός μας έχει 450 εγγεγραμμένα μέλη.
«Κάθε Πέμπτη εθελοντής ψυχολόγος μεταβαίνει στα γραφεία και βοηθά ψυχολογικά τα μέλη του. Επίσης, ξεκινάμε να κάνουμε με εθελοντές ζωγραφική και μάσκες σε χαρτί. Γενικότερα χρειαζόμαστε τη συνδρομή των εθελοντών» είπε η κ. Ιωάννου.

Μάλιστα ανέφερε πως «το πολύ βασικό πρόβλημα το έχουν οι άποροι καρκινοπαθείς και αυτός είναι ο αγώνας μας να τους στηρίξουμε. Και υπάρχουν πάρα πολλοί άποροι καρκινοπαθείς που δεν διαθέτουν ούτε τον επιούσιο, ενώ είναι και μόνοι τους. Επίσης υπάρχουν οικογένειες με άνεργο τον πατέρα ή τη μητέρα. Η πολιτεία πρέπει να τους στηρίξει και να κοιτάξει να προσφέρονται δωρεάν φάρμακα. Άλλωστε ένας καρκινοπαθής δεν θα χρειαστεί μόνο τα φάρμακα της χημειοθεραπείας που θα τα λάβει δωρεάν, αλλά και άλλα φάρμακα, όπως βιταμίνες».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το