Τοπικά

Γνωριμία με ντόπιους συγγραφείς – Μέσα από τα βιβλία του Βασίλη Αναγνωστόπουλου

Παρουσιάστηκαν χθες το απόγευμα τα βιβλία Λογοτεχνική Πινακοθήκη και Θεσσαλοί Συγγραφείς, τόμοι Α και Β, του ομότιμου καθηγητή Βασίλη Αναγνωστόπουλου, μία εκδήλωση του Κέντρου Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων και των εκδόσεων Ήβη, στο πατάρι του βιβλιοπωλείου Ήλιος.
Οι δύο τόμοι, με τίτλο Θεσσαλοί συγγραφείς – Θεωρητικά και κριτικά για βιβλία και συγγραφείς, αποτελούν ένα βασικό «corpus» σύγχρονων λογοτεχνών και πνευματικών δημιουργών, που είναι συνδεδεμένοι με την πολιτιστική παράδοση, το παρελθόν και το μέλλον της Θεσσαλίας.
Όπως ανέφερε ο Χρήστος Αγιώτης, εκδότης και ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου «Ήλιος», στο οποίο διεξήχθη η εκδήλωση, οι δύο τόμοι του κ. Αναγνωστόπουλου, αφορούν όλα τα δημοσιεύματά του, σχετικά με τους συγγραφείς της Θεσσαλίας, με μία πιο εξιδανικευμένη προσέγγιση προς τους Βολιώτες συγγραφείς, εφόσον τα τελευταία 20 χρόνια, ο συγγραφέας δραστηριοποιείται περισσότερο με εκείνους.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το βιβλίο Λογοτεχνική Πινακοθήκη, αφορά δημοσιεύματα από όλους τους Έλληνες συγγραφείς και κάποιους επιλεγμένους ξένους, όντας μία σύνθεση όλων των ειδών της λογοτεχνίας και της ποίησης, δίνοντας τη δυνατότητα στον αναγνώστη να βρει το σύνολο του λογοτεχνικού έργου από όλη την Ελλάδα. Όπως συμπληρώνει, πρόκειται για ένα βιβλίο, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους αναγνώστες να διαβάσουν και να μάθουν πράγματα για τον τόπο τους, τα οποία πιθανότατα δεν γνωρίζουν, ενώ μάλιστα λειτουργεί και ως ένας οδηγός αναγνώρισης της λογοτεχνίας του τόπου μας.
«Είναι κάτι μοναδικό, το οποίο συμβαίνει και είναι εξίσου μοναδικός ο τρόπος με τον οποίο μπορούν να χρησιμοποιούνται αυτά τα βιβλία, γιατί με το πέρας των χρόνων, οι συγγραφείς χάνονται, αλλά όχι το έργο τους. Και είναι πάρα πολύ σημαντικό, γιατί όλα αυτά τα δημοσιεύματα έχουν τουλάχιστον 20 έως 30 χρόνια πορείας. Επομένως, ένας σύγχρονος αναγνώστης θα γνωρίσει ντόπιους συγγραφείς, τους οποίους ίσως να μην είχε ποτέ τη δυνατότητα να γνωρίσει από κοντά, ή να διαβάσει έργα τους», τόνισε.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΪΣΜΕΝΟΣ

Share

Πρόσφατα άρθρα

Κοπή πίτας του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας

Την ετήσια συνεστίαση για την κοπή πίτας διοργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας. Ακολουθεί…

6 Φεβρουαρίου 2024

Κοπή πίτας του Συλλόγου Χοροστέκι Ε.Δ.Ρ.Α.Μ.Ε.

Ο Σύλλογος Χοροστέκι Ε.Δ.Ρ.Α.Μ.Ε. προσκαλεί στον ετήσιο χορό του (παραδοσιακό γλέντι με χορούς από όλη…

6 Φεβρουαρίου 2024

Μαγνησία:44 εκπαιδευτικοί συνταξιοδοτήθηκαν στην Πρωτοβάθμια – Στα 53 έτη ο μέσος όρος ηλικίας των δασκάλων και νηπιαγωγών

Στα 53 χρόνια διαμορφώνεται ο μέσος όρος ηλικίας των δασκάλων και των νηπιαγωγών στα σχολεία…

6 Φεβρουαρίου 2024

Μαγνησία:Χαμηλές πληρότητες για ξενοδοχεία στα ορεινά

Με ανοικτά πολλά μέτωπα μετά τις πλημμύρες βαδίζουν οι ξενοδόχοι για τη θερινή περίοδο, όπου…

6 Φεβρουαρίου 2024

Σάλος για τον βιασμό 13χρονης από ομάδα Αιγύπτιων μεταναστών

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ιταλία ο βιασμός μιας 13χρονης κοπέλας από επτά παράνομους μετανάστες…

6 Φεβρουαρίου 2024

Τροχαίο με σχολικό λεωφορείο

Τροχαίο ανάμεσα σε σχολικό λεωφορείο και ΙΧ σημειώθηκε πριν από λίγο στον Πειραιά, στη συμβολή…

6 Φεβρουαρίου 2024