Τοπικά

Μαγνησία:Χαμηλές πληρότητες για ξενοδοχεία στα ορεινά

Με ανοικτά πολλά μέτωπα μετά τις πλημμύρες βαδίζουν οι ξενοδόχοι για τη θερινή περίοδο, όπου οι αποζημιώσεις τις οποίες έχουν λάβει, είναι ελάχιστες. Οι ίδιοι εκτιμούν πως το 2023 πως ως χιονιά ήταν χειρότερη από την άποψη των πληροτήτων σε σχέση με το 2022, καθώς χάθηκαν τουριστικά 2,5 πολύ καλοί μήνες.
Οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας πραγματοποίησαν χθες στο valis στην γενική τους συνέλευση και την εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας μέσα σε μια περίοδο έντονου προβληματισμού που διανύουν.
Πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Ένωσης ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Γιώργος Ζαφείρης ανέφερε πως «το 2023 ήταν χειρότερη χρονιά για τις πληρότητες των ξενοδοχείων σε σχέση με το 2022, καθώς λόγω των πλημμυρών χάθηκαν οι μήνες Σεπτέμβριος και Οκτώβριος που παραδοσιακά φέρνουν έσοδα, αλλά και ο μισός Νοέμβριος. Ως εκ τούτου τα πράγματα δεν πήγαν καλά για τους ξενοδόχους που τώρα έχουν αντιπαλέψουν πολλές αντιξοότητες».
Πιο συγκεκριμένα ο ίδιος είπε πως με εξαίρεση ορισμένες επιχειρήσεις που έλαβαν προκαταβολές αποζημιώσεων για ζημιές που υπέστησαν, πολλές δεν έχουν πάρει κάποια οικονομική βοήθεια. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα αποζημιώσει τα ξενοδοχεία για την απώλεια εισοδήματος για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, ενώ εμείς έχουμε ζητήσει να ενταχθεί και ο Νοέμβριος. Πάντως μέχρι στιγμής η κυβέρνηση δεν έχει καταβάλλει κάποια χρήματα στα ξενοδοχεία που μπορεί να μην είχαν ζημιές, αλλά υπέστησαν απώλεια εισοδήματος, αφού οι δρόμοι είχαν μεγάλες ζημιές και επισκέπτες δεν μπορούσαν να έρθουν. Επίσης υπάρχει μέχρι τέλος Μάρτιο αναστολή στην καταβολή των δόσεων από ρυθμίσεις από και τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις, αλλά δεν ξέρουμε τι θα συμβεί μετά, καθώς πολλά ξενοδοχεία δεν έχουν απεκτήσει οικονομική βιωσιμότητα».
Για την τρέχουσα περίοδο που διανύουμε ο κ. Ζαφείρης ανέφερε πως «τα ξενοδοχεία του ορεινού όγκου έχουν χαμηλές πληρότητες, καθώς ο νομός δεν είναι πλέον προορισμός ούτε για τον συνεδριακό ούτε για τον μαθητικό τουρισμό. Επίσης προγράμματα ενίσχυσης των πολιτών για να εκδράμουν, όπως είναι «τουρισμός για όλους», αλλά και το Thessaly pass δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη να υλοποιούνται για να στηριχθεί ο ορεινός τουρισμός».
Παράλληλα ο κ. Ζαφείρης αναφέρθηκε και στα ξενοδοχεία που ανοίγουν για το καλοκαίρι λέγοντας πως «αν τα έργα στις υποδομές αρχίσουν να υλοποιούνται αρχές καλοκαιριού, αυτή θα είναι μια εξέλιξη που προκαλεί προβληματισμό στους ξενοδόχους των παραλιακών οικισμών, καθώς τότε είναι η περίοδος που έρχονται οι επισκέπτες και μπορεί να υπάρξει αναστάτωση.
Στη χερσαία Μαγνησία τα ξενοδοχεία ανέρχονται στα 350, με τον κ. Ζαφείρη να εκφράζει την αγωνία του για ορισμένα ξενοδοχεία που βρίσκονται σε παραθαλάσσιους προορισμούς που είχαν ζημιές από τις πλημμύρες και κατά πόσο τελικά θα ανοίξουν.

Share
Ετικέτες: ξενοδοχεία

Πρόσφατα άρθρα

Σάλος για τον βιασμό 13χρονης από ομάδα Αιγύπτιων μεταναστών

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ιταλία ο βιασμός μιας 13χρονης κοπέλας από επτά παράνομους μετανάστες…

6 Φεβρουαρίου 2024

Τροχαίο με σχολικό λεωφορείο

Τροχαίο ανάμεσα σε σχολικό λεωφορείο και ΙΧ σημειώθηκε πριν από λίγο στον Πειραιά, στη συμβολή…

6 Φεβρουαρίου 2024

ΚΗΔΕΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΑΛΕΞ. ΤΣΙΑΝΤΟ

Τον πολυαγαπημένο μας ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΑΛΕΞ. ΤΣΙΑΝΤΟ Ετών 83 κηδεύουμε σήμερα Τρίτη 6 Φεβρουαρίου και ώρα…

6 Φεβρουαρίου 2024

ΚΗΔΕΙΑ ΗΛΙΑ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑ

Τον αγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα, αδελφό, θείο, εξάδελφο και φίλο ΗΛΙΑ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑ Ετών 74 κηδεύουμε…

6 Φεβρουαρίου 2024

“Επιχείρηση σκούπα” της δημοτικής αστυνομίας στον ποδηλατόδρομο της Ρήγα Φεραίου-photos

«Επιχείρηση σκούπα» χθες το μεσημέρι στον ποδηλατόδρομο της Ρ. Φεραίου. Γύρω στις 1.30 το μεσημέρι,…

6 Φεβρουαρίου 2024

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της Τρίτης 6/2

Το σημερινό πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων έχει ως εξής: ΕΡΤ 3 18.00 Ισπανία-Ελλάδα -Ζ- (πόλο…

6 Φεβρουαρίου 2024