Τοπικά

Γλέντι μέχρι πρωίας για τους Βολιώτες

 

Με την ψυχή τους διασκέδασαν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά και φέτος οι πολίτες του Βόλου, αλλά και οι επισκέπτες, γεμίζοντας καθημερινά κατά τη διάρκεια των εορτών το κέντρο της πόλης, την αγορά και την εστίαση από ζωντάνια, από το πρωί και μέχρι τα ξημερώματα.
Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς «δεν έπεφτε καρφίτσα» στο κέντρο της πόλης, από το πλήθος κόσμου που είχε κατέβει είτε για να κάνει κάποια ψώνια της τελευταίας στιγμής είτε να απολαύσει ένα τελευταίο ρόφημα για το 2023 σε ένα από τα καταστήματα της εστίασης. Εμβληματική ήταν επίσης και η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, παρουσία του μητροπολίτη κ. Ιγνάτιου, όπου ευχήθηκε στους εκπροσώπους των αρχών της πόλης που έδωσαν το «παρών» καλή και δημιουργική νέα χρονιά με υγεία. Ελάχιστες ώρες πριν το 2024, οι δρόμοι της πόλης είχαν ήδη αδειάσει, καθώς όλοι γυρνούσαν στη ζεστασιά του σπιτιού τους για να ανταμώσουν με τους συγγενείς τους και να ξεκινήσουν τις προετοιμασίες για να υποδεχθούν το νέο έτος. Δεν ήταν λίγοι, όμως και αυτοί που προτίμησαν τα κέντρα διασκέδασης από το σπίτι, όπου μικροί και μεγάλοι, σε νυχτερινά κέντρα και ταβέρνες, άλλαξαν χρόνο με φαγητό και ποτό, χορό και μουσική μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Όλοι όμως, ανεξαρτήτως τοποθεσίας, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τα αναρίθμητα πυροτεχνήματα που στόλισαν τον ουρανό του Βόλου, τα οποία φέτος έκλεψαν την πρωτοχρονιάτικη παράσταση λόγω της ποσότητάς τους, ενώ σήμαναν το πώς οι πολίτες του Βόλου άφησαν πίσω τους τις δύο οδυνηρές καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή και είναι έτοιμοι για νέες, χαρούμενες συγκινήσεις. Με την έλευση της Πρωτοχρονιάς οι πολίτες συγκεντρώθηκαν, όπως απαιτεί το έθιμο, στο μεσημεριανό τραπέζι της οικογένειας, ενώ κάποιοι μάλιστα από νωρίς το πρωί βγήκαν στους δρόμους και στις αυλές να ψήσουν, συνοδεία χορού και τραγουδιού, συνεχίζοντας το κέφι στο οποίο μπήκε παύση το βράδυ. Το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, οι πολίτες του Βόλου δεν έλειψαν και πάλι από τα καταστήματα της εστίασης, στα οποία έσπευσαν για να συναντηθούν με φίλους και να ανταλλάξουν πρωτοχρονιάτικες ευχές.
Βεβαίως έχουμε και τις «πρωτιές» της Πρωτοχρονιάς, όπως και κάθε χρόνο. Η πρώτη σύλληψη της χρονιάς αφορούσε έναν άνδρα στον οποίο, κατά τη διάρκεια ελέγχου, βρέθηκαν πάνω του 11 συσκευασίες με ποσότητες κοκαΐνης, συνολικού βάρους 8,56 γραμμαρίων και συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, ενώ η πρώτη κλήση στην Πυροσβεστική, αφορούσε φωτιά που ξέσπασε σε αυτοκίνητο ιδιώτη και συγκεκριμένα στη μηχανή του οχήματος, λίγα λεπτά μετά την αλλαγή του χρόνου. Πολλοί ήταν, ωστόσο και εκείνοι που δεν είχαν τη χαρά να βρεθούν στο πλευρό των οικογενειών τους φέτος, καθώς, σε αριθμό ρεκόρ, 261 ασθενείς πέρασαν την πρώτη μέρα του χρόνου στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείο Βόλου, με τα περιστατικά να αφορούν κατά κύριο λόγο γρίπη και κορωνοϊό.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΪΣΜΕΝΟΣ

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το