Κόσμος

Γιατί η Κέιτ τηλεφώνησε στη Μέγκαν: Η άρνηση του Ουίλιαμ και ο ρόλος του Καρόλου

Σε ρόλο ειρηνοποιού, η σύζυγος του πρίγκιπα της Ουαλίας Κέιτ Μίντλετον τηλεφώνησε στην «αντάρτισσα» των βρετανικών ανακτόρων, Μέγκαν Μαρκλ, ώστε να ηρεμήσουν τα οξυμένα πνεύματα, μετά τη δημοσίευση του εκρηκτικού βιβλίου «Endgame» του Οmid Scobie.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Bild, η πριγκίπισσα Κέιτ Μίντλετον πιστεύεται ότι έκανε το τηλεφώνημα στο τέλος του 2023 για να εκτονώσει την ένταση μετά την έκδοση του αποκαλυπτικού βιβλίου που φέρει την υπογραφή του φερέφωνου των δημοσίων σχέσεων του ζεύγους Σάσεξ, Omid Scobie.

Το ζεύγος της Ουαλίας και οι Σάσεξ έχουν ψυχρανθεί τα τελευταία δύο χρόνια μετά τους ισχυρισμούς του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ για ρατσιστική συμπεριφορά της βασιλικής οικογένειας, στη συνέντευξή τους στην πάπισσα της αμερικανικής TV, Όπρα Γουίνφρεϊ.

Χάρι και Μέγκαν είχαν εκφράσει τις ανησυχίες τους κι έκαναν εκτενείς συζητήσεις στη βασιλική οικογένεια σχετικά με το χρώμα του δέρματος του μικρού πρίγκιπα Άρτσι.

Η διαμάχη τους αναζωπυρώθηκε όταν στο βιβλίο «Endgame» αποκαλύφθηκε ότι τα πρόσωπα που εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για το χρώμα του πρίγκιπα Άρτσι, ήταν η πριγκίπισσα Κέιτ Μίντλετον και ο βασιλιάς Κάρολος.

«Λίγο μετά τη δημοσιοποίηση των καταγγελιών του βιβλίου, η Κέιτ Μίντλετον τηλεφώνησε στη Μέγκαν Μαρκλ ύστερα από παρότρυνση του βασιλιά Καρόλου. Ο Κάρολος ανάγκασε την Κέιτ Μίντλετον να γίνει ο ειρηνοποιός του μετά την άρνηση του συζύγου της, πρίγκιπα Ουίλιαμ», υποστήριξε στο πρακτορείο «In Touch Weekly» πηγή, υπό καθεστώς ανωνυμίας.

«Η Κέιτ συμφώνησε γιατί, όταν πρόκειται για τη βασιλική οικογένεια, πάντα έπαιρνε στα σοβαρά τα καθήκοντά της. Κάνει αυτό που της λένε. Αυτή η διαμάχη έχει ξεφύγει τόσο πολύ που αρχίζει να επισκιάζει τη βασιλεία του Καρόλου και ολόκληρη τη μοναρχία. Θέλει να κλείσει το ρήγμα μια για πάντα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Η κουνιάδα της, Μέγκαν Μαρκλ, φέρεται να ανταποκρίθηκε στο τηλεφώνημα χωρίς να προσπαθήσει να την απωθήσει. Στην πραγματικότητα, πάντως στον ιδιωτικό τους χώρο, Μέγκαν και Κέιτ είναιι τόσο μακριά η μία από την άλλη όσο τα χιλιόμετρα τις χωρίζουν. Ωστόσο, ο μονάρχης χρησιμοποιεί την πριγκίπισσα Κέιτ ως τζόκερ στο πόκερ Χάρι και Μέγκαν: Αυτή θα πρέπει να λειτουργήσει ως ενωτικός κρίκος με τα εξόριστα βασιλικά μέλη, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Καρόλου στη νύφη του.

Το σχέδιο που διαμορφώθηκε πίσω από τις πόρτες του παλατιού στα τέλη του 2023 ήταν πως η Κέιτ και η Μέγκαν θα πρέπει να μιλήσουν ως γυναίκα προς γυναίκα, να εξομαλύνουν τα πράγματα και να δημιουργήσουν τουλάχιστον λίγη γαλήνη.

Αφού προέκυψαν οι ισχυρισμοί του βιβλίου, η Κέιτ «προσέγγισε τη Μέγκαν για να ξεκαθαρίσει την κατάσταση », είπε στο «In Touch Weekly» ένας γνώστης του βιβλίου.
Λίγες μέρες αργότερα, η πριγκίπισσα Κέιτ νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο. Το πώς έληξε το τηλεφώνημα παραμένει επτασφράγιστο μυστικό.

Ωστόσο, στην Αγγλία λέγεται ότι ο πρίγκιπας Χάρι σχεδιάζει άλλη μια επίσκεψη στον πατέρα του, ο οποίος πάσχει από καρκίνο. Επιθυμεί να τον επισκεφθεί σύντομα στο Λονδίνο κι αυτή τη φορά, ίσως η συνάντησή τους να διαρκέσει περισσότερο από 45 λεπτά.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το