Αθλητισμός

Για το «τρίποντο» η Νίκη στην Αριδαία με Αλμωπό (προαγγελία)

Με στόχο την κατάκτηση του «τριπόντου» η Νίκη αγωνίζεται σήμερα στην Αριδαία με αντίπαλο τον τοπικό Αλμωπό. Πρόκειται για παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ 2 το οποίο είχε αναβληθεί λόγω της προσωρινής αποβολής από το πρωτάθλημα της ΠΑΕ από τον νομό Πέλλας. Η αναμέτρηση αρχίζει στις 3 μ.μ., ενώ δεν υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη.

Η συνηθέστερη αιτία για την αναβολή των φετινών αγώνων του φετινού πρωταθλήματος δεν είναι άλλη από τον κορωνοϊό που λίγο ως πολύ έχει «χτυπήσει» όλες τις ομάδες. Όμως το Αλμωπός-Νίκη δεν διεξήχθη στις 19 Δεκεμβρίου, όπως τα υπόλοιπα της 9ης αγωνιστικής του βορείου ομίλου. Μάλιστα δεν ορίστηκε καν τότε από την Διοργανώτρια Αρχή διότι η ΠΑΕ της Πέλλας είχε αποβληθεί από το πρωτάθλημα.

Βέβαια, η αποβολή αυτή αποδείχθηκε προσωρινή, αλλά η… ζημιά είχε γίνει όσον αφορά τη διεξαγωγή του αγώνα την ημέρα που έπρεπε. Έτσι, ορίστηκε νέα ημερομηνία με τις δύο ομάδες να καλούνται να «κονταροχτυπηθούν» σήμερα στο γήπεδο της Αριδαίας.

Το παιχνίδι μόνο εύκολο δεν θα είναι για τη Νίκη, αφού ο σημερινός της αντίπαλος έχει δείξει αρκετά καλό πρόσωπο στο πρωτάθλημα. Δεν είναι τυχαίο ότι τις δύο ομάδες χωρίζει μόνο ένας πόντος, έχοντας τον ίδιο αριθμό αγώνων (10). Η βολιώτικη βρίσκεται στην 6η θέση με 15 βαθμούς και τέσσερις νίκες, τρεις ισοπαλίες, τρεις ήττες, ενώ αυτή της Αριδαίας κατέχει την 8η θέση με 14 βαθμούς, αφού κέρδισε και έχασε από τέσσερις φορές, ενώ δύο αγώνες της έληξαν ισόπαλοι.

Ως γηπεδούχος ο Αλμωπός τα έχει πάει αρκετά καλά με τρεις νίκες και μία μόνο ήττα. Επιβλήθηκε 2-0 του Απόλλωνα Πόντου, 3-1 του Πιερικού και 1-0 του Θεσπρωτού, ενώ έχασε μόνο από την ΑΕΛ με 0-1. Την περασμένη Κυριακή έπαιξε στη Φιλιππούπολη Λάρισας με τον Απόλλωνα και έφερε 1-1.

Όσο για τη Νίκη, μακριά από το «σπίτι» της μετρά μία νίκη, δύο ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες. Αρχικά έφερε «Χ» χωρίς γκολ με τους Ηρακλή και Απόλλωνα Πόντου, κέρδισε 3-0 στην Κατερίνη τον Πιερικό, έχασε 2-0 στην Ηγουμενίτσα από τον Θεσπρωτό και την Κυριακή που μας πέρασε ηττήθηκε 1-0 από την ΑΕΛ στο «Αλκαζάρ», σε ένα ματς που άξιζε το θετικό αποτέλεσμα.

Ο Αλέκος Βοσνιάδης έχει έτοιμα τα πλάνα του για το σημερινό ματς και σίγουρα υπήρξε η ανάλογη αναπροσαρμογή μετά το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής που προέκυψε με τον Βλαχομήτρο. Ο ικανός επιθετικός αισθάνθηκε ενόχληση στο πόδι και δεν ακολούθησε την υπόλοιπη αποστολή στην Αριδαία.

Εκτός είναι ακόμη ο Μπόσιο, που ταλαιπωρείται από ίωση, οι Αλτιντζής και Μπάλλας που θα συνεχίσουν ως δανεικοί στην ΑΕΠ Κοζάνης και φυσικά ο Μιράντα, ο οποίος βρίσκεται στο Καμερούν με την εθνική της Ισημερινής Γουινέας και μετέχει στο Κόπα Άφρικα.

Πιθανότατα θα επιλεγεί και πάλι το 3-5-2, οπότε σε αυτή την περίπτωση η πιθανή ενδεκάδα είναι η εξής: Τερματοφύλακας ο Μπάγιτς, τριάδα στην άμυνα οι Ανδρέου, Γρομητσάρης, Αλιατίδης, με τον Κάσσο να παίζει ως δεξιός φουλ μπακ και τον Πάνο να έχει τον αντίστοιχο ρόλο από τα αριστερά. Ανασταλτικοί χαφ θα είναι οι Κυριακίδης και Τσουκαλάς, ενώ ο Λούκας Γκαρσία θα αναλάβει την οργάνωση του παιχνιδιού παίζοντας πίσω από τους επιθετικούς Ροχάνο και Τζιώρα. Θέση στο αρχικό σχήμα ως ένας εκ των τριών στόπερ διεκδικεί και ο Τσιμπούκας.

Συνολικά 18 παίκτες ταξίδεψαν στην Αριδαία εκ των οποίων οι τρεις είναι τερματοφύλακες. Αναλυτικά, η «κυανόλευκη» αποστολή: Μπάγιτς, Περιστερίδης, Αποστολίδης, Πάνος, Γ. Κυρίτσης, Ανδρέου, Γρομητσάρης, Αλιατίδης, Παναγιωτίδης, Τσιμπούκας, Μέτσε, Κυριακίδης, Τσουκαλάς, Γκαρσία, Κάσσος, Βασιλείου, Ροχάνο, Τζιώρας.

Διαιτητής ο Τσοπουλίδης
Ο Παναγιώτης-Χρυσοβαλάντης Τσοπουλίδης της ΕΠΣ Ξάνθης ορίστηκε από την ΚΕΔ/ΕΠΟ ως διαιτητής του αγώνα Αλμωπός-Νίκη. Ο Άγγελος Ζήρδας της ΕΠΣ Δράμας και ο Θανάσης Μαλανδρής της ΕΠΣ Χαλκιδικής θα είναι οι δύο βοηθοί, ενώ χρέη τέταρτου διαιτητή ανατέθηκαν στον Κωνσταντίνο Αναστασόπουλο, που επίσης ανήκει στην ΕΠΣ Χαλκιδικής. Παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Χαράλαμπος Κωστούδης από την ΕΠΣ Μακεδονίας.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Revenge porn: Άνδρας ανέβαζε γυμνές φωτογραφίες 44χρονης στο Ίντερνετ – Προσπάθησε να αυτοκτονήσει πριν συλληφθεί στη Θεσσαλονίκη

Μία νέα υπόθεση εκδικητικής πορνογραφίας έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Ένας 47χρονος ανάρτησε στα social…

23 Δεκεμβρίου 2023

Νεκρός σε τροχαίο 45χρονος πυροσβέστης

Στο πένθος βυθίστηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιωαννίνων από τον θάνατο 45χρονου πυροσβέστη που έχασε την…

23 Δεκεμβρίου 2023

Απόλυτη καταστροφή στο χριστουγεννιάτικο γεύμα της Airbus Atlantic – Πάνω από 700 εργαζόμενοι με τροφική δηλητηρίαση

Με απόλυτη αποτυχία εστέφθη το χριστουγεννιάτικο δείπνο που παρέθεσε η Airbus Atlantic στη Δυτική Γαλλία,…

23 Δεκεμβρίου 2023

Βελτίωση

Στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση στοχεύουν μια σειρά μέτρων που έχουν ληφθεί τόσο από τη δημοτική αστυνομία…

23 Δεκεμβρίου 2023

Ευχές με… νόημα προς το Δ.Σ. της ΕΟΚ από την παράταξη Φασούλα

Ευχές με.. νόημα προς το Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης έστειλε η παράταξη «Πρώτα το…

23 Δεκεμβρίου 2023

Αποκατάσταση

Εγκρίθηκε ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου η μελέτη, που αφορά την…

23 Δεκεμβρίου 2023