Τοπικά

Για τα έργα και τις προοπτικές του λιμανιού ενημερώθηκε η Υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου

Επίσκεψη στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένα Βόλου πραγματοποίησε χθες Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017 η Υφυπουργός Οικονομικών Μαγνησίας Κατερίνα Παπανάτσιου μαζί με τους Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Αλέξανδρο Μεικόπουλο και Μάκη Μπαλλή.
Την Υφυπουργό και τους Βουλευτές υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος, ο Διευθύνων Σύμβουλος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου στην αίθουσα συσκέψεων του Οργανισμού και υπήρξε ενημέρωση αναφορικά με την ανοδική πορεία και τα οικονομικά αποτελέσματα του Οργανισμού κατά το έτος 2016, κατά το οποίο ανάλαβε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, καθώς και ως προς τον σχεδιασμό που προτίθεται να ακολουθήσει κατά το νέο έτος προκειμένου να εκσυγχρονισθούν μέσα και υποδομές, να αναβαθμισθούν οι προσφερόμενες στους χρήστες υπηρεσίες και το λιμάνι να συμβάλλει ακόμη περισσότερο στην ανάπτυξη του Νομού και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Στο πλαίσιο αυτό έγινε σαφής αναφορά και στα πέντε έργα βελτίωσης υποδομών, η χρηματοδότηση των οποίων, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 500.000 ευρώ, ήδη εγκρίθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, και τα οποία ο Οργανισμός άμεσα προωθεί προς δημοπράτηση.
Επίσης, η Υφυπουργός Οικονομικών και οι Βουλευτές ενημερώθηκαν για τις προοπτικές του λιμανιού τόσο ως προς τις εμπορικές χρήσεις όσο και ως προς τον τουριστικό τομέα (θαλάσσια περιήγηση και κρουαζιέρα), που σχετίζονται άμεσα με την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της χώρας και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.
Η κα Παπανάτσιου επισήμανε ότι και η ίδια στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της θα στηρίξει τις προσπάθειες της Ο.Λ.Β. Α.Ε. και αναφέρθηκε στη σημασία της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας προς όφελος της ανάπτυξης και της απασχόλησης,
Οι βουλευτές Α. Μεϊκόπουλος και Μ. Μπαλλής επίσης διατύπωσαν την πρόθεσή τους να υποστηρίξουν τα βήματα του Οργανισμού στην προσπάθειά του να επιτύχει εκσυγχρονισμό και ανάπτυξη του λιμανιού σε μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική περίοδο.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Δεύτερο «κατηγορώ» κατά της Κομισιόν – Ευρωβουλευτές την κατηγορούν ότι «χρηματοδοτεί δικτάτορες»

Για «χρηματοδότηση δικτατόρων» κατηγορούν την Κομισιόν ευρωβουλευτές, οι οποίοι υποστηρίζουν πως τα 150 εκατομμύρια ευρώ…

13 Μαρτίου 2024

Τιμές «φωτιά» στο σαρακοστιανό τραπέζι – Ο «αλµυρός» ο χαλβάς και η… πρωταθλήτρια ταραμοσαλάτα

Η περίοδος της Σαρακοστής φέτος σηματοδοτείται από αυξημένες τιμές σε παραδοσιακά εδέσματα ενώ οι προσφορές…

13 Μαρτίου 2024

Κασσελάκης: Λάθος ο νόμος Τσίπρα για τις εταιρείες εξωτερικού

«Ο νόμος (Τσίπρα) για τις εταιρείες εξωτερικού ήταν λάθος» είπε στο Mega o πρόεδρος του…

13 Μαρτίου 2024

Σεπόλια: Αντιδράσεις κομμάτων για την εισαγγελική πρόταση – «Είναι απαράδεκτη»

Tην πρόταση της εισαγγελέως, η οποία ζήτησε την αθώωση λόγω αμφιβολιών του Ηλία Μίχου για…

13 Μαρτίου 2024

Μητσοτάκης σε εκδήλωση για ΤΕΚΑ: Να σπάσουμε την προκατάληψη “σύνταξη δεν με αφορά ή δεν θα πάρω”

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη στην εκδήλωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τα δύο…

13 Μαρτίου 2024

Έκθεση ΟΗΕ: Το χάσμα μεγάλωσε μετά την πανδημία ανάμεσα στις πλούσιες και τις φτωχές χώρες

Η ανθρωπότητα επανήλθε στο επίπεδο ανάπτυξης που είχε πριν από την πανδημία, όμως το ρεκόρ…

13 Μαρτίου 2024