Αθλητισμός

Για μια θέση στον τελικό – Νίκη-Ν. Αμφίλοχος «μονομαχούν» στην Άμφισσα

Με στόχο μια θέση στον τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών η Νίκη κοντράρει τον Ν. Αμφίλοχο. Η αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 17.00 στην Άμφισσα και ο αγώνας είναι «νοκ άουτ», δηλαδή θα έχει παράταση και πέναλτι, εφόσον χρειαστεί.
Οι «κυανόλευκοι» θέλουν να προκριθούν στον τελικό της διοργάνωσης και να προσπαθήσουν να γράψουν ξανά ιστορία όπως και το 1976, όταν είχαν κατακτήσει το πρώτο τους τρόπαιο. Ωστόσο η αποστολή τους δεν είναι εύκολη, αφού απέναντί τους έχουν μια πολύ καλή ομάδα, που θα προβάλλει σθεναρή αντίσταση. Πάντως στη Νίκη έχουν εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους και πιστεύουν ότι μπορούν να πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό.
Στον αγωνιστικό τομέα οι Στέφανος Ξηροφώτος και Φάντζιο Μπούις δεν υπολογίζουν στον Μάνο Γενιτσαρίδη, ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Μ. Αλέξανδρο Ημαθίας Τρικάλων, καθώς και στον Μένιο Θεολόγη, ο οποίος βρίσκεται σε προγραμματισμένο ταξίδι στην Ιταλία και θα επιστρέψει αύριο Δευτέρα.

Από το ίδιο ματς της περασμένης Κυριακής τραυματισμούς «κληρονόμησαν» και οι Βασίλης Λάιος, Σταύρος Βουρδάκης, αλλά τελικά είναι έτοιμοι για σήμερα. Το προπονητικό δίδυμο αισθάνεται ικανοποίηση και για ένα ακόμη γεγονός. Ο Γιάννης Ντινιωτάκης εξέτισε την ποινή των τριών αγωνιστικών, που του είχε επιβληθεί στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Αστέρα Ιτέας και θα ενισχύσει το βολιώτικο συγκρότημα.

Από την πλευρά τους οι Στέφανος Ξηροφώτος και Φάντζιο Μπούις σκέπτονται πώς θα καλύψουν τα κενά που έχουν δημιουργηθεί. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Νίκος Τζήμας, ενώ ως δεύτερος τερματοφύλακας θα συμπεριληφθεί στην αποστολή ο νεαρός Παύλος Τασιάς, καθώς ο Βαγγέλης Ράπτης λείπει από τις προπονήσεις λόγω αυξημένων σχολικών υποχρεώσεων.
Ο μεγαλύτερος «πονοκέφαλος» βρίσκεται στα άκρα της οπισθοφυλακής. Εκτός από τον Μάνο Γενιτσαρίδη θα απουσιάσει και ο Νίκος Παπαδήμας, ο οποίος δεν κατάφερε να εξασφαλίσει άδεια από τη στρατιωτική μονάδα στην Τρίπολη, όπου υπηρετεί τη θητεία του. Αντίθετα ο έτερος στρατευμένος, Γιάννης Βέργος, βρίσκεται σε μονάδα της Μαγνησίας και θα είναι παρών.
Μετά από τα παραπάνω ο Βασίλης Λάιος θα επανέλθει στα δεξιά, ενώ τη θέση του στο αριστερό άκρο θα καταλάβει ο Κώστας Ζιώγας. Στη μεσαία γραμμή θα ξαναδούμε βασικό τον Γιάννη Ντινιωτάκη και μάλλον στον πάγκο θα καθίσει ο Σταύρος Βουρδάκης. Εκτός παραμένουν ο Χρήστος Τζιώρας, ο οποίος έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και οι Άντον Ντόλγκι, Σέναντ Μπάιριτς και Στέφανος Κρστιτς που έχει επιστρέψει στις πατρίδες τους.

Η πιθανή σύνθεση της Νίκης θα έχει την εξής μορφή: Τερματοφύλακας θα είναι ο Τζήμας, ενώ στα μετόπισθεν θα τοποθετηθούν οι Λάιος (δεξιά), Ζιώγας (αριστερά), Κραγιόπουλος ή Κοντοές και Χρ. Καρτσαμπάς (σέντερ μπακ). Στη μεσαία γραμμή θα παίξουν οι Βέργος, Μέτσε (στον άξονα), Ντινιωτάκης και Τζάθας (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα), με τον Ιορδανίδη να συνεπικουρεί τον Αναστασίου, που θα βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης.
Διαθέσιμοι επίσης είναι οι Τασιάς, Αλ. Καρτσαμπάς, Βουρδάκης, Ματθαίου, Σφονδυλιάς, Σιώμος.

Ο Ν. Αμφίλοχος
Εξαιρετική πορεία διέγραψε στο φετινό πρωτάθλημα ο Νέος Αμφίλοχος. Συμμετείχε στον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής και διεκδίκησε μέχρι τέλους την είσοδο στα πλέι οφ ανόδου. Τελικά το εισιτήριο πήρε ο Τηλυκράτης αλλά στις τάξεις της ομάδας της Αμφιλοχίας επικρατεί ικανοποίηση για όσα πέτυχε φέτος.
Τώρα θέλει να διακριθεί και στο Κύπελλο Ερασιτεχνών όπου έχει φτάσει μέχρι τα ημιτελικά και φιλοδοξεί να φτάσει στον τελικό. Προπονητής είναι ο Θεόδωρος Παπαχρήστος και ο πιο γνωστός παίκτης που διαθέτει είναι ο Θανάσης Ρεπετσάς, ο οποίος πανηγύρισε με τη Νίκη την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ το 2014. Το έμψυχο δυναμικό είναι το ακόλουθο:
Τερματοφύλακες: Κώστας Μανιάτης, Ανδρέας Ρόκκος, Κώστας Φωτόπουλος.
Αμυντικοί: Τζουλιάνο Ζοτάι, Νίκος Καλοκαίρης, Βαγγέλης Κοκκώνης, Αλέξανδρος Μαλής, Σπύρος Μπεκατώρος, Θανάσης Ρεπετσάς.
Μέσοι: Δημήτρης Δράκος, Γιάννης Κολοβάκης, Γιώργος Κοντογιάννης, Λάζαρος Κωστακιώτης, Παναγιώτης Μακρής, Χαράλαμπος Νάκος, Νίκος Νικολογιάννης, Κλάιντι Τόσκα, Αντώνης Χρηστογιάννης.
Επιθετικοί: Μανώλης Κούσης, Θεοφάνης Λαγοπάτης, Φρανκ Λίλας, Απόστολος Τσιούνης.

Διαιτητής ο Μιχαηλίδης
Ο Γιώργος Μιχαηλίδης από την ΕΠΣ Βοιωτίας ορίστηκε να διευθύνει τη σημερινή συνάντηση. Βοηθοί του θα είναι οι Λεωνίδας Δελής και Γιάννης Τσώνης της ίδιας ένωσης, ενώ χρέη παρατηρητή θα εκτελεί ο Γιάννης Καλύβας που ανήκει στην ΕΠΣ Ευρυτανίας.

Share
Ετικέτες: Ν. ΑμφίλοχοςΝίκη

Πρόσφατα άρθρα

Αποχωρεί το 70% των οργανώσεων της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής (25/9) η συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και…

25 Νοεμβρίου 2023

Σε αποχή από Δευτέρα οι δικηγόροι για το φορολογικό νομοσχέδιο

Την καθολική πανελλαδική αποχή των δικηγόρων από την ερχόμενη Δευτέρα 27-11-2023 έως και την Δευτέρα…

25 Νοεμβρίου 2023

Η Φλώρινα… φόρεσε τα λευκά της! Η πόλη έγινε… χριστουγεννιάτικη και εντυπωσιάζει

Η κακοκαιρία που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη... έντυσε τη Φλώρινα στα λευκά. Το σκηνικό, πλέον,…

25 Νοεμβρίου 2023

Αλλοδαπός απέσπασε από 83χρονη δεκαεπτά χρυσές λίρες για δήθεν εγχείρηση της κόρης της

Στη σύλληψη 59χρονου αλλοδαπού για τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών προχώρησαν αστυνομικοί της Φλώρινας,…

25 Νοεμβρίου 2023

Το Υπουργείο Αθλητισμού ζήτησε από τις διοικήσεις των ΕΑΚ καταγραφή για το πώς θα ξοδέψουν τα 11 εκατ. ευρώ για τις υποδομές

Μετά το κλείσιμο του ΟΑΚΑ, ο κ. Βρούτσης είχε ανακοινώσει την αύξηση κατά 11 εκατ.…

25 Νοεμβρίου 2023

Λευτέρης Πανταζής: Θύμα κλοπής ο τραγουδιστής στο αεροδρόμιο

Δύσκολες στιγμές βίωσε ο Λευτέρης Πανταζής, καθώς έπεσε θύμα κλοπής. Ο τραγουδιστής μίλησε τηλεφωνικά στην…

25 Νοεμβρίου 2023