Ελλάδα

Για  δύο νεκρούς μιλάει  ο πρόεδρος του ΕΚΕΠΥ

Κλήση για μεταφορά νεκρού στον Νέο Βουτζά δέχθηκε το ΕΚΑΒ.

  • Τραυματίες από τις πυρκαγιές έχουν διακομιστεί σε εφημερεύοντα νοσοκομεία.
  • Δέκα αγνοούμενοι σε βάρκα.
  • Μάχη σε τρία διαφορετικά μέτωπα στην Αττική και ένα στα Χανιά δίνουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις εδώ και ώρες.
  • Το πρώτο μέτωπο που ξέσπασε στην Κινέτα συνεχίζει να μαίνεται, όμως γύρω στις 9 το βράδυ η κατάσταση ήταν καλύτερη. Κάηκε αδιευκρίνιστος για την ώρα αριθμός σπιτιών, ενώ είχε κλείσει για ώρες η νέα και παλιά εθνική οδός απ’ το ύψος της Επιδαύρου έως την Ελευσίνα.
  • Μεγάλο το πρόβλημα παραμένει στην ανατολική Αττική, απ’ τη φωτιά που ξεκίνησε απ’ την Καλλιτεχνούπολη στην Πεντέλη. Οι φλόγες έφτασαν στο Νέο Βουτζά, στον Άγιο Ανδρέα και στο Μάτι. Απ’ το Μάτι διακομίστηκαν με το ΕΚΑΒ δέκα τραυματίες. Στην περιοχή κάηκαν αυτοκίνητα, ενώ υπήρξαν ζημιές σε κατοικίες. Εκκενώθηκαν κατασκηνώσεις σε Άγιο Ανδρέα, Ζούμπερι. Εκτροπή της κυκλοφορίας στη Μαραθώνος.
  • Το τρίτο πύρινο μέτωπο στην Αττική ξέσπασε λίγο πριν τις 7 το απόγευμα στον Κάλαμο. Γύρω στις 9 το βράδυ η εικόνα ήταν καλύτερη.
  • Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ανατολική και η Δυτική Αττική. Αίτημα για διεθνή συνδρομή.
  • Φωτιά μαίνεται και στον Αποκόρωνα Χανίων από νωρίς το απόγευμα ενώ μετά τις 6 εκδηλώθηκε νέο μέτωπο κοντά στο Σουφλί Αλεξανδρούπολης.

«Δύο νεκροί, έξι σοβαρά τραυματίες» (22:44)

Της Ντάνι Βέργου

Για δύο απανθρακωμένα πτώματα κάνει λόγο, μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), Νίκος Παπαευσταθίου, ο οποίος συμμετέχει στην έκτακτη σύσκεψη του Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας.

Επίσης, αναφέρει ότι είναι διασωληνωμένα 6 άτομα, ενώ υπάρχουν άλλοι 25 τραυματίες. Το ΕΚΑΒ έχει δεχθεί 40 κλήσεις τις οποίες μέχρι στιγμής δεν έχει εξυπηρετήσει.

ΕΚΑΒ: Κλήση για ένα νεκρό και πέντε τραυματίες

Μία κλήση για νεκρό στον Νέο Βουτζά και πέντε συμπολίτες μας που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αθήνας, ένας από τους οποίους είναι σε κρίσιμη κατάσταση, είναι ο μέχρι στιγμής ανθρώπινος απολογισμός της φωτιάς στο Μάτι Αττικής, λέει μιλώντας στην Εφ.Συν ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) Κωνσταντίνος Καρακιτσιανόπουλος.

Ο νεκρός, τον οποίο ανακοίνωσε ο δήμαρχος της περιοχής, δεν έχει παραληφθεί ακόμα από το πλήρωμα του ΕΚΑΒ και αναμένονται περισσότερες πληροφορίες σε λίγο.

Την ίδια ώρα από τους τραυματίες πέντε έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία της Αθήνας – τρεις στο ΚΑΤ, ένας στο Σισμανόγλειο και ένας στον Ευαγγελισμό ο οποίος έχει διασωληνωθεί και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Οι ασθενείς έχουν υποστεί εγκαύματα αλλά κυρίως αναπνευστικά προβλήματα από τα καυσαέρια.

Το πρόβλημα που αντιμετώπισε σήμερα το ΕΚΑΒ, σύμφωνα με τον Κ. Καρακιτσιανόπουλο ήταν η αδυναμία προσέγγισης των περιοχών για την παραλαβή των περιστατικών για τα οποία είχε δεχτεί κλήσεις, λόγω της πυκνής δόμησης και της πυρκαγιάς. Αυτή τη στιγμή, λέει, η πυροσβεστική έχει ανάψει πράσινο φως και μπορεί το ΕΚΑΒ να προσεγγίσει τα σπίτια από τα οποία έχει ζητηθεί η συνδρομή του. “Είχαμε κλήσεις από περιοχές που η πυροσβεστική δεν επέτρεπε να πλησιάσουμε. Επρεπε πρώτα να υπάρξει ασφαλές τοπίο. Η πυροσβεστική ανοίγει τον δρόμο. Τώρα αρχίζουμε και παραλαμβάνουμε περιστατικά”, λέει ενδεικτικά.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τώρα το ΕΚΑΒ έχει διακομίσει περίπου 30 περιστατικά συνολικά στο Κέντρο Υγείας Σπάτων. Από αυτά όσα είναι σοβαρά – τα πέντε μέχρι στιγμής – σε εφημερεύοντα νοσοκομεία της πρωτεύουσας. Η κατάσταση της υγείας της πλειονότητας των ασθενών σύμφωνα με τον πρόεδρο τον εργαζομένων του ΕΚΑΒ, Γιώργο Μαθιόπουλο, ίδιο δεν είναι σοβαρή, δεν διατρέχουν κίνδυνο.

Συνολικά το ΕΚΑΒ έχει λάβει 60 περίπου κλήσεις στις οποίες σπεύδει να ανταποκριθεί. Δεδομένης όμως της δυσκολίας στην προσέγγιση της περιοχής το ΕΚΑΒ που υπήρχε μέχρι τώρα παραλάμβανε τα περιστατικά από την Πυροσβεστική στην διασταύρωση της Ραφήνας και από το λιμενικό στην πλατεία της Ραφήνας.

“Είναι μία εξαιρετικά δύσκολη μέρα, για όλους μας, τους κατοίκους των περιοχών, την πυροσβεστική, το λιμενικό το ΕΚΑΒ”, λέει ο Γ. Μαθιόπουλος.

ΕΦ. ΣΥΝ

Share

Πρόσφατα άρθρα

Το παιδί ήταν σοκ, λέει ο πατέρας του 9χρονου που δέχθηκε επίθεση από σκύλο

Ένας σκύλος επιτέθηκε και τραυμάτισε ένα 9χρονο αγόρι το πρωί της Κυριακής (24/12) στην περιοχή…

25 Δεκεμβρίου 2023

Συλλυπητήρια της ΔΕΕΠ ΝΔ Μαγνησίας για τη Σοφία Ιωάννου

Η ΔΕΕΠ ΝΔ Μαγνησίας σε συλλυπητήρια ανακοίνωσή της για τον θάνατο της Σοφίας Ιωάννου αναφέρει:…

25 Δεκεμβρίου 2023

Ιρανός στρατηγός των Φρουρών της Επανάστασης σκοτώθηκε από ισραηλινό χτύπημα στη Δαμασκό

Ένας στρατηγός των ιρανικών Φρουρών της Επανάστασης σκοτώθηκε τη Δευτέρα (25/12) στη Συρία σε βομβαρδισμό…

25 Δεκεμβρίου 2023

Βρήκε αγνώστους να μαζεύουν τις ελιές από το χωράφι της αδελφής της – Μόλις την είδαν, έγιναν «καπνός»

Άλλο ένα περιστατικό εισβολής σε ελαιώνα και αρπαγής του καρπού από τα δέντρα αναστάτωσε την…

25 Δεκεμβρίου 2023

Αδιανόητα σπάνιο εύρημα: Έμβρυο δεινοσαύρου βρέθηκε τέλεια διατηρημένο σε απολιθωμένο αυγό

Απέναντι σε ένα αδιανόητα σπάνιο εύρημα βρέθηκαν οι επιστήμονες στην Κίνα, οι οποίοι εντόπισαν ένα…

25 Δεκεμβρίου 2023

Χριστουγεννιάτικη… χυλόπιτα στο γήπεδο της Ατλέτικο Μαδρίτης: Οπαδός απορρίφθηκε σε ζωντανή μετάδοση

Άτυχος ήταν οπαδός της Ατλέτικο Μαδρίτης ο οποίος ίσως επηρεασμένος από το πνεύματων Χριστουγέννων φλέρταρε…

25 Δεκεμβρίου 2023