Οικονομία

Γερμανία: Η Ελλάδα παραιτήθηκε από το αίτημα για διαγραφή χρέους

merkle-b-708

Στη Γερμανία δείχνουν να πιστεύουν ότι η Ελλάδα παραιτήθηκε από την απαίτησή της να διαγράψει το χρέος. Ωστόσο, η καγκελάριος Μέρκελ αρνήθηκε να σχολιάσειτην πρόταση που διατύπωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης για το ελληνικό χρέος προτείνοντας, αντί της διαγραφής που εγκαταλείφθηκε, την ανταλλαγή ομολόγων με Ομόλογα στο Διηνεκές.

Μέρκελ για Βαρουφάκη: Ουδέν σχόλιο

Η Ανγκελα Μέρκελ αρκέστηκε, σύμφωνα με το Reuters να δηλώσει ότι «είναι ξεκάθαρο πως η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθεί να επεξεργάζεται τη θέση της, αυτό είναι παραπάνω από κατανοητό αν δεις πόσες λίγες ημέρες βρίσκεται στην εξουσία», είπε σε συνέντευξη με τον πρωθυπουργό της Σιγκαπούρης. «Περιμένουμε τις προτάσεις και μετά θα μπούμε σε συζητήσεις… δεν θέλω να σχολιάσω μεμονομένα για όλες τις λεπτομέρειες που διαδίδονται», προσέθεσε.

Η Μέρκελ θα παίξει το παιχνίδι της υπομονής έως ότου εξαντληθούν τα χρήματα
Σύμφωνα μάλιστα με το πρακτορείο Bloomberg, η Γερμανία αναμένει ότι οι διαπραγματεύσεις θα κρατήσουν για μήνες, μέχρι τα κεφάλαια από το υφιστάμενο πρόγραμμα εξαντληθούν. Αναμένεται να παίξει ένα παιχνίδι υπομονής μέχρι τον Απρίλιο ή το Μαίο, οπότε τα οικονομικά της Ελλάδας θα φτάσουν στα όριά τους. Η πληροφορία μεταδίδεται από πηγές κοντά στα γεγονότα οι οποίες σημειώνουν ότι η Αθήνα δεν θα πτωχεύει στα τέλη Φεβρουαρίου καθώς έχει πόρους για να ανταπεξέλθει. Ετσι η Γερμανία θα περιμένει μέχρι να υπάρξει ποιο μεγάλη ανάγκη για χρήματα προκειμένου να την αξιοποιήσει ως διαπραγματευτικό χαρτί.

Υφυπουργός Εξωτερικών Γερμανίας: Χαίρομαι που η Ελλάδα παραιτήθηκε από την απαίτηση για κούρεμα
Από την πλευρά του πάντως ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Μίχαελ Ροτ χαιρέτισε την «προθυμία της Ελλάδας να παραιτηθεί από την απαίτηση για κούρεμα χρέους», επισημαίνοντας ότι ένα κούρεμα χρέους δεν θα μπορούσε να εξασφαλίσει τη συναίνεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Γι αυτό είμαι ευτυχής για την ελληνική παραίτηση» δήλωσε ο κ. Ροτ στο ραδιόφωνο MDR και πρόσθεσε ότι τώρα είναι σημαντικό «να καθίσουμε μαζί, να μιλήσουμε μαζί και όχι ο ένας για τον άλλον».

Οι νέες προτάσεις του Έλληνα υπουργού Γιάνη Βαρουφάκη καθιστούν σαφές, τόνισε σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι «η συνεργασία είναι καλύτερη από τη σύγκρουση».

Πηγή:iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το