Τοπικά

«Γέφυρα» του Οικονομικού με τους 3.000 αποφοίτους

Δομή παρακολούθησης της επαγγελματικής πορείας των αποφοίτων του δημιουργήθηκε στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με στόχο να συλλεγούν στοιχεία για την επαγγελματική πορεία και αποκατάστασή τους, αλλά και σε ποιους τομείς βρίσκουν εργασία.
Πρόκειται για ένα εργαλείο που θα είναι οδηγός για τις προτεραιότητες που θα βάλει το Τμήμα ακόμη και σε επίπεδο προγράμματος σπουδών, ώστε να εναρμονίζεται και με τις νεότερες εξελίξεις στον χώρο εργασίας.

Οι απόφοιτοι του Τμήματος μπορούν να εργαστούν σε διάφορα πεδία, όπως στον τραπεζικό τομέα, σε οικονομικές υπηρεσίες του Κράτους, σε επιχειρήσεις ή και να ανοίξουν και οι ίδιοι μια δικιά τους επιχείρηση.
Βέβαια η τελευταία έρευνα που πραγματοποίησε το Τμήμα για την επαγγελματική απορρόφηση των αποφοίτων ήταν το 2009 με τη συμπλήρωση δέκα χρόνων λειτουργίας. Ασφαλώς τότε τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά όσον αφορά στην οικονομική κατάσταση στη χώρα, κάτι που αποτυπώθηκε και στην έρευνα, όπου το 80% των αποφοίτων εργαζόταν, ενώ το 20% είτε έκανε μεταπτυχιακό είτε υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία.

«Θέλουμε να δούμε ξανά την κατάσταση με την εργασιακή απορρόφηση των αποφοίτων μας» τόνισε ο πρόεδρος του Τμήματος κ. Μιχάλης Ζουμπουλάκης και πρόσθεσε πως «γι’ αυτό τον λόγο δημιουργήσαμε και μια δομή παρακολούθησης της εργασιακής τους πορείας».
Ο κ. Ζουμπουλάκης πρόσθεσε πως» το 50% και πλέον των φοιτητών του Τμήματος προέρχεται από τη Θεσσαλία. Για το υπόλοιπο 50% χάνουμε τα ίχνη τους μόλις αποφοιτήσουν από το Πανεπιστήμιο. Και μας ενδιαφέρει τι δουλειές βρίσκουν, αν βρίσκουν δουλειές σχετικές με το επιστημονικό τους αντικείμενο, ποιες είναι οι αποδοχές τους. Το 2009 κάναμε την τελευταία έρευνα και τα μηνύματα ήταν ενθαρρυντικά, καθώς το 60% εργαζόταν και λάμβανε ικανοποιητικές αποδοχές».

Οι απόφοιτοι του Τμήματος αγγίζουν τα 3.000 άτομα και ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία του εντοπισμού τους.
Μάλιστα και στην ιστοσελίδα του Τμήματος υπάρχει ειδικό κομμάτι που αναφέρεται στη δομή παρακολούθησης που δημιουργήθηκε.
Παράλληλα ο κ. Ζουμπουλάκης επισήμανε πως το θέμα της επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων θα διερευνηθεί και μέσα από διπλωματική εργασία που θα ολοκληρωθεί μετά από έναν χρόνο.
Το ζήτημα της εργασιακής απορρόφησης των αποφοίτων αφορά πολλά Τμήματα τα οποία αναζητούν τρόπους για να καταγράψουν την επαγγελματική εξέλιξη των ατόμων αυτών.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Δωρεάν διαδικτυακά εργαστήρια ομαδικής συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ και τον Ιανουάριο

Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών στα e-εργαστήρια (workshops) ομαδικής συμβουλευτικής από εξειδικευμένα στελέχη της…

27 Δεκεμβρίου 2023

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος για τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού που χτυπήθηκε στο Ρέντη

Σε δήλωση του για τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού που είχε χτυπηθεί βαριά στα επεισόδια…

27 Δεκεμβρίου 2023

Πάνω από 21.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, λέει η Χαμάς

Συνολικά 21.110 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 55.243 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα από…

27 Δεκεμβρίου 2023

TikTok: Τρεις άνδρες αποτύπωσαν σε βίντεο την «υστερία» των μανάδων τα Χριστούγεννα και έγιναν viral

Μέσα σε μόλις τρεις μέρες, ένα χριστουγεννιάτικο βίντεο έγινε viral με σχεδόν 80 εκατομμύρια προβολές,…

27 Δεκεμβρίου 2023

Κινούμαι Ηλεκτρικά 2: Εγκρίθηκαν επιδοτήσεις σε ακόμη 1.368 δικαιούχους

Εγκρίθηκε η καταβολή 3.431.336,24 ευρώ σε άλλους 1.368 δικαιούχους, οι οποίοι είχαν αιτηθεί επιδότησης, στο…

27 Δεκεμβρίου 2023

Κλειστός σήμερα ο Πύργος του Άιφελ – Απεργεί το προσωπικό

Ο Πύργος του Άιφελ, σύμβολο της πόλης του Παρισιού και ένα από τα μνημεία που…

27 Δεκεμβρίου 2023