Αθλητισμός

Γ.Σ. Αλμυρού-Ρήγας Φεραίος: Το Clasico του Ερασιτεχνικού

Οι αναμετρήσεις του Γ.Σ. Αλμυρού με τον Ρήγα Φεραίο αποτελούν το… Clasico του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Μαγνησίας. Η αυριανή (3 μ.μ.) στο στάδιο «Αθανάσιος Ραγάζος» δεν αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα, αφού οι δύο ομάδες θα δώσουν μεγάλη μάχη για το «τρίποντο». Στη «Θ» μιλούν σήμερα οι προπονητές Κώστας Ρέππος και Λάκης Μπακάλης.

Οι αυριανοί «μονομάχοι» προέρχονται από εκ διαμέτρου αντίθετα αποτελέσματα. Ο Γ.Σ. Αλμυρού υπέστη την πρώτη του ήττα και μάλιστα με το βαρύ 6-1 από τον Πύρασο. Έμεινε στους 11 πόντους και οπισθοχώρησε στην 4η θέση του 2ου ομίλου, έχοντας πλέον τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα.

Από την άλλη πλευρά, ο Ρήγας κέρδισε 2-1 τον Αίαντα και τον «έπιασε» στην 1η θέση με 13 βαθμούς. Η ομάδα του Βελεστίνου διατηρεί το αήττητο με τέσσερα νικηφόρα αποτελέσματα και μία ισοπαλία, ενώ «χρωστά» και το εκτός έδρας ματς με τον Πύρασο, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη.

Ο Ρήγας Φεραίος βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση, αλλά ο Γ.Σ. Αλμυρού έχει το πλεονέκτημα της έδρας. Ούτως ή άλλως πρόκειται για ένα παραδοσιακό ντέρμπι όπου όλα τα αποτελέσματα είναι ανοιχτά. Σε αυτά τα ματς δεν μετρά η εκάστοτε βαθμολογική θέση των ομάδων, αλλά η θέληση των ποδοσφαιριστών για τη νίκη.

Στο στρατόπεδο του Γ.Σ. Αλμυρού θέλουν να σβήσουν τις εντυπώσεις από τα έξι γκολ που δέχθηκε η ομάδα στο προηγούμενο παιχνίδι, κάτι που μπορεί να γίνει με μία νίκη στο αυριανό ντέρμπι. Ο προπονητής Κώστας Ρέππος δήλωσε σχετικά στη «Θ»:

«Είναι γεγονός ότι προερχόμαστε από μία βαριά ήττα, κάτι που μας στεναχώρησε πολύ, αν και θεωρώ ότι το σκορ στον αγώνα με τον Πύρασο ήταν πλασματικό. Αδικηθήκαμε στη φάση της αποβολής και δυστυχώς όταν δεχθήκαμε γκολ μετά παρατήσαμε το παιχνίδι. Αν το 0-0 είχε παραμείνει ως το ημίχρονο και παίζαμε 11 εναντίον 11 το ματς θα ήταν διαφορετικό, χωρίς να θέλω να πω ότι θα κερδίζαμε κιόλας.

Εν πάση περιπτώσει, έχουμε αφήσει πίσω μας τον αγώνα αυτό, διότι μας περιμένει το παραδοσιακό ντέρμπι με τον Ρήγα. Γνωρίζουμε πως οι αντίπαλοι βρίσκονται σε καλή κατάσταση, ενώ παραμένουν και αήττητοι στο πρωτάθλημα. Θα έχουμε δύσκολη αποστολή, αλλά είμαστε γηπεδούχοι και οφείλουμε να τα δώσουμε όλα για τη νίκη. Θα παίξουμε δυνατά με στόχο τους τρεις βαθμούς».

Στον Ρήγα Φεραίο θέλουν να δώσουν συνέχεια στις καλές εμφανίσεις και τις νίκες, χωρίς να παραγνωρίζουν ότι θα έχουν δύσκολο έργο στο «Αθανάσιος Ραγάζος». Ο τεχνικός Λάκης Μπακάλης μας είπε τα εξής: «Μας περιμένει ένας αγώνας με μεγάλο βαθμό δυσκολίας σε μία έδρα που έχουμε μία σχετικά κακή παράδοση. Δεν μας ξεγελά η βαριά ήττα του Γ.Σ. Αλμυρού από τον Πύρασο. Στην έδρα του παρουσιάζεται μεταμορφωμένος προς το καλύτερο και μέχρι τώρα καμία ομάδα δεν κατάφερε να περάσει νικηφόρα από εκεί.

Περιμένω ένα πολύ δυνατό μας ανάμεσα σε δύο ομάδες που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο ποδόσφαιρο της Μαγνησίας και που πάντα έχουν πρωταγωνιστικές βλέψεις. Αν θέλουμε να ανταπεξέλθουμε και να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα πρέπει να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι στο αγωνιστικό μας πλάνο, καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Εμείς προερχόμαστε από ένα σερί καλών εμφανίσεων. Αν έχουμε την ίδια αγωνιστική διάθεση και εικόνα, όπως στις τελευταίες αγωνιστικές, τότε θεωρώ ότι θα έχουμε τον πρώτο λόγο στο παιχνίδι».

Όσον αφορά τον αγωνιστικό τομέα, απόντες από τον Γυμναστικό θα είναι ο τιμωρημένος Αράπης, λόγω της αποβολής του στο ματς με τον Πύρασο και ο τραυματίας Γκάμπας, ενώ «παίζεται» η συμμετοχή του προερχόμενου από τραυματισμό Κλουκουτάρα. Στον Ρήγα, θεωρείται αμφίβολη η συμμετοχή του Σταματίου, αφού ο ικανός αμυντικός δεν είναι 100% έτοιμος. Συμμετέχει στις προπονήσεις ακολουθώντας πιο ελαφρύ πρόγραμμα.

 

 

 

Share
Ετικέτες: ΓΣ Αλμυρού-Ρήγας

Πρόσφατα άρθρα

Το πρόγραμμα της Κυριακής στα πρωταθλήματα ΕΠΣΘ

Το σημερινό πρόγραμμα των τριών κατηγοριών της ΕΠΣΘ είναι το εξής:  Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Γηπ. Αγριάς,…

31 Μαρτίου 2024

Ιστορίες με τις λέξεις: Τό ἔαρ και η άνοιξη

της Αντιγόνης Σδρόλια Το ἔαρ είναι ουδέτερο ουσιαστικό. Πολύ ουσιαστικό για τη ζωή μας, όπως…

31 Μαρτίου 2024

Είμαστε δούλοι του παρελθόντος μας!

Της Χαράς Ζήκα χημικού, MSc, δρ Φαρμακευτικής Πολλές φορές νιώθουμε μια επιτακτική ανάγκη αλλαγής της…

31 Μαρτίου 2024

Τουρισμός για Όλους 2024: Πότε κλείνει τελικά η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Έως και τη Δευτέρα, 8 Απριλίου 2024 και ώρα 23.59 παρατάθηκε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων…

31 Μαρτίου 2024

Οργή και λιντσαρίσματα στο Μεξικό για τη δολοφονία ενός οκτάχρονου κοριτσιού

Ένας άνδρας συνελήφθη στο Μεξικό ως ύποπτος για εμπλοκή του στη δολοφονία ενός κοριτσιού στη…

31 Μαρτίου 2024

Ο Τραμπ παρουσίασε βίντεο με τον Μπάιντεν δεμένο χειροπόδαρα και εξόργισε τους Δημοκρατικούς

Η προεκλογική ομάδα του προέδρου Τζο Μπάιντεν κατηγόρησε σήμερα τον Ντόναλντ Τραμπ για υποκίνηση «πολιτικής…

31 Μαρτίου 2024