Κατηγορίες: Τοπικά

Γ. Καλτσογιάννης: Μέτρα τόνωσης για την μικρομεσαία επιχείρηση

Την ανάγκη στήριξης της μικρομεσαίας επιχείρησης, προκειμένου να επιβιώσει στον φαύλο κύκλο της κρίσης, επισήμανε ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γιώργος Καλτσογιάννης στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της ΟΕΒΕΜ κ. Θανάση Σπύρου, τον Πρόεδρο του Συνδικάτου Ηλεκτροτεχνιτών και μισθωτών Ηλεκτρολόγων N. Mαγνησίας κ. Νίκο Καραστεργίου, τον Πρόεδρο των Περιπτεριούχων κ. Νίκο Αλτιντζόγλου και τα άλλα μέλη Δ.Σ. του ΟΕΒΕΜ, όπου και τέθηκαν τα θέματα του κλάδου επί τάπητος. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν κτυπηθεί αλύπητα από την κρίση και μόνο υποστηρικτικά μέτρα πρέπει να ληφθούν από δω και πέρα, δεδομένης και της συμβολής τους στη διατήρηση των θέσεων εργασίας, παρά την απώλεια ήδη πολλών χιλιάδων τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ο κ. Καλτσογιάννης τόνισε πως στη Μαγνησία λειτουργούν χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες προσπαθούν να κρατηθούν ζωντανές και να μην κλείσουν. Πρόκειται για επιχειρήσεις, άλλες με ιστορία και οικογενειακή παράδοση και άλλες που λειτούργησαν πριν μερικά χρόνια και έπεσαν μέσα στον κυκεώνα της κρίσης. Οι επαγγελματίες, οι βιοτέχνες, οι επιχειρηματίες ζητούν τη στήριξη της πολιτείας και η κυβέρνηση με τις 100 δόσεις έκανε ένα θετικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Ωστόσο οι τονωτικές ενέσεις θα πρέπει να συνεχιστούν τόσο από το Κράτος όσο και από τις Τράπεζες, ιδίως τώρα που τα δημοσιονομικά μεγέθη βελτιώνονται και προέχει η ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας. Οι στιγμές παραμένουν κρίσιμες και ο μικρομεσαίος επαγγελματίας δεν θα μπορέσει να επιβιώσει, αν δεν έχει την ευρύτερη στήριξη φορέων, θεσμών και δομών. Ο κ. Καλτσογιάννης πρόσθεσε πως «με τον πρόεδρο της ΟΕΒΕΜ κ. Σπύρου είχα μια πολύ παραγωγική συζήτηση και εξετάσαμε όλες τις διαστάσεις της εναγώνιας προσπάθειας των επιχειρήσεων αυτή την περίοδο να επιβιώσουν και να ξεπεράσουν την κρίση. Η μικρομεσαία επιχείρηση αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας και δεν αντέχει άλλο πλήγμα. Ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας με την εργατικότητα και τον προγραμματισμό του μοχθεί καθημερινά για την οικογένειά του αλλά και για τους εργαζόμενούς του και αξίζει τον σεβασμό και την συμπαράσταση όλων. Ενώ συμπλήρωσε στην κατεύθυνση διάσωσης και τόνωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, εντάσσονται μεταξύ άλλων και οι εξής ενέργειες:

Πρώτον, να υπάρξει άμεση ρευστότητα από τις Τράπεζες προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να «ανασάνουν» και να μπορέσουν να επιβιώσουν υλοποιώντας παράλληλα τους σχεδιασμούς τους.

Δεύτερον, οι επιχειρηματίες να έχουν τη δυνατότητα επιλογής ασφαλιστικής κλάσης.

Τρίτον, να ενταθούν τα κίνητρα μέσα από προγράμματα για την ενίσχυση της απασχόλησης και την πρόσληψη ανέργων στις επιχειρήσεις.

Τέταρτον, να προχωρήσουν ομαλά οι διαδικασίες για την αποπληρωμή των οφειλών των ελεύθερων επαγγελματιών στα Ταμεία και τις Τράπεζες.

Πέμπτον, να υπάρξει ιατροφαρμακευτική κάλυψη για όλους τους επαγγελματίες που αδυνατούν προσωρινά να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Κλιμάκιο της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής στην Αράχωβα για το χάσκι – Εντείνονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την υπόθεση του βασανισμού του χάσκι Όλιβερ και…

7 Δεκεμβρίου 2023

Αφήνουν κάτω τις πένες τους οι εργαζόμενοι της Washington Post: Απεργία για τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post και καλούν τους…

7 Δεκεμβρίου 2023

Ερντογάν στο Χ για την επίσκεψη στην Αθήνα: Ελπίζω με την Ελλάδα να γίνουμε παράδειγμα στον κόσμο

Σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Χ ο Τούρκος πρόεδρος μετά την ολοκλήρωση της…

7 Δεκεμβρίου 2023

Κασσελάκης: Ο Ερντογάν μίλησε για «τουρκική» μειονότητα – Διευκρινίσεις ότι η Διακήρυξη που υπεγράφη κατοχυρώνει τα συμφέροντά μας

«Στηρίζω σταθερά την προώθηση του ελληνοτουρκικού διαλόγου στη βάση του διεθνούς δικαίου. Είναι συνεπώς θετική…

7 Δεκεμβρίου 2023

Eορταστική βόλτα στον Χριστουγεννιάτικο Βόλο με το γιορτινό τρενάκι των Αστικών Συγκοινωνιών Βόλου

Ξεκινάει να σφυρίζει από αύριο Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου το γιορτινό τρενάκι των Αστικών Συγκοινωνιών Βόλου…

7 Δεκεμβρίου 2023

Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα: Απίστευτες αποκαλύψεις για τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο – Είχε αλλάξει τα στοιχεία της ταυτότητας του

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο της 43χρονης στη…

7 Δεκεμβρίου 2023