Lifestyle, Θ Plus

Φώτης Σεργουλόπουλος για ομόφυλα ζευγάρια: «Το μόνο που δεν μπορώ να εξηγήσω στον γιο μου είναι γιατί δεν είμαστε ίσοι»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Συνδέσεις» βρέθηκε ο Φώτης Σεργουλόπουλος, ο οποίος απάντησε σε μια σειρά ερωτημάτων που έχουν δημιουργηθεί σε σχέση με το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

«Μετά από δέκα χρόνια που γεννήθηκε ο γιος μου, φτάνω αυτή τη στιγμή να βλέπω μια συζήτηση ανοιχτή και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Στη ζωή εγώ πήρα τα πράγματα όπως ήρθαν. Έτσι ήμουν σε μία συγκεκριμένη περίοδο της ζωής μου και έκανα αυτό που ήθελα. Θα ήθελα να είχα μια σχέση έγγαμη και ν’ αποφασίζαμε να κάνουμε ένα παιδί. Αλλά αυτό είναι κάτι το οποίο θα το δουν οι επόμενες γενιές ανθρώπων, είναι κάτι που έρχεται. Δουλεύοουμε κυρίως για τα παιδιά μας» ανέφερε, αρχικά, ο παρουσιαστής της ΕΡΤ1.

Στη συνέχεια, μίλησε για τις απορίες που έχει το δικό του παιδί. «Ξέρει τα πάντα, κατανοεί τα πάντα, ένα πράγμα δεν καταλαβαίνει και με ρωτάει: “Γιατί δεν είμαστε ίσοι;”. Αυτό είναι κάτι που δεν μου είναι εύκολο να του το εξηγήσω. Είναι από τα πράγματα που δεν μπορώ εύκολα να εξηγήσω».

«Τα παιδιά, οι άνθρωποι γεννιούνται χωρίς ρατσισμό»

Όταν ρωτήθηκε για τις αντιδράσεις και την αντίσταση σε αυτό το μοντέλο οικογενειών από ένα μέρος της κοινωνίας, απάντησε: «Τα παιδιά, οι άνθρωποι γεννιούνται χωρίς ρατσισμό. Αυτό που εγώ θέλω να πω αυτή τη στιγμή είναι ότι από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν βγει στην τηλεόραση και στα Μέσα και τις εφημερίδες πάρα πολλά ομόφυλα ζευγάρια με παιδιά και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος γι’ αυτό, διότι φαίνεται ότι αυτά τα παιδιά μεγαλώνουν με πολλή αγάπη και όλοι οι γονείς έχουν πει ότι τα παιδιά μας δεν έχουν ζήσει κανενός είδους ρατσισμού ούτε στο περιβάλλον τους, είτε στο σχολικό περιβάλλον».

Παράλληλα, μίλησε για τις αντίθετες φωνές, χωρίς ωστόσο, την ύπαρξη κάποιας επιστημονικής έρευνας. «Κάθονται και μιλάνε άνθρωποι για εμάς, χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος να ακούγεται γνώμη από κάποιον που δεν έχει ούτε γνώση ούτε εμπειρία. Δεν υπάρχει λόγος για μία γνώμη αναφορικά με μία οικογένεια που δεν γνωρίζουν, δεν μας γνωρίζουν».

Οταν η δημοσιογράφος της εκπομπής, Χριστίνα Βίδου, ρώτησε τον Φώτη Σεργουλόπουλο αν έχει αντιμετωπίσει ποτέ ο ίδιος κάποια αντίδραση, η απάντησή του ήταν κατηγορηματική: «Κανείς δεν έχει το θάρρος να με κοιτάξει κατάματα και να μου πει δεν μπορείς να μεγαλώνεις παιδί» και πρόσθεσε: «Πες το μου στα μούτρα μου, πες το να καταλάβω αυτό το οποίο λες».

«Η παρένθετη κυοφορία είναι ψηφισμένη με νόμο»
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο παρουσιαστής υπογράμμισε ότι «η παρένθετη κυοφορία είναι ψηφισμένη με νόμο που είναι για όλον τον κόσμο, για οποιαδήποτε γυναίκα». Εθεσε μάλιστα και μια σειρά από ερωτήματα: «Εάν δηλαδή παντρεμένες γυναίκες με παιδί που έχει δύο μητέρες αποφασίσουν στο μέλλον για δεύτερο παιδί, δεν θα της επιτραπεί να το κυοφορήσει επειδή είναι ζευγάρι; Δηλαδή πρώτα να πάρει διαζύγιο και να ξαναπαντρευτεί;».

Στη συνέχεια επισήμανε «επειδή τέθηκε θέμα εργαλειοποίησης της γυναίκας. Αυτό συμβαίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Φυσικά πρέπει να υπάρχουν προϋποθέσεις και οι νόμοι να τηρούνται. Η πολιτεία καλείται να ψηφίσει ένα νόμο. Εδώ είμαστε, αυτοί είμαστε και πρέπει να προστατέψει την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ. Η πολιτεία είναι εδώ για να μας κάνει ίσους».

«Οταν λέμε ισότητα στον γάμο, εννοούμε ισότητα για όλους»
Κλείνοντας, ο Φώτης Σεργουλόπουλος τόνισε ότι «αυτό το νομοσχέδιο το οποίο θα μπει στη Βουλή, θα είναι καταρτισμένο από νομικούς, ξέρουν πολύ καλά τη δουλειά τους και θα πρέπει ν’ ακούσουν όλες τις πλευρές και όλες τις περιπτώσεις, είτε γιατί προκύπτει το θέμα τη παρένθετης, είτε γιατί προκύπτει το θέμα της τεκνοθεσίας. Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να λυθούν στις οικογένειες, πρέπει να λυθούν σε περιπτώσεις ειδικές, διότι ναι μεν όχι στην παρενθεσία που ισχυρίζοντια πολύ, από την άλλη όμως, υπάρχουν θέματα παρενθεσίας που δεν μπορείς να τα αγνοήσεις και για εμένα όταν λέμε ισότητα στον γάμο, εννοούμε ισότητα για όλους! Οταν λέμε “ισότητα στον γάμο”, ό,τι έχεις εσύ, θέλω να το έχω και εγώ! Θέλω να έχω κάθε δικαίωμα που δίνεται σ’ έναν πολίτη, να δίνεται και σε ‘μένα, διότι διαφορετικά γίνεται διάκριση λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού.

Ειδικά για τον σεξουαλικό προσανατολισμό λέγονται προσβλητικά πράγματα, ακούγονται προσβολές. Τόσα χρόνια αυτές τις προσβολές τις ακούαμε κατ’ ιδίαν, τώρα τις ακούμε και στην τηλεόραση. Θέλω να πω ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός είναι κάτι που έχει ένας άνθρωπος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι στείρος. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάποια στιγμή θ’ αποπροσανατολιστεί και έχει το δικαίωμα να το κάνει. Παιδιά από ομοφυλόφιλους άνδρες και ομοφυλόφιλες γυναίκες υπήρχαν πάντα και αυτό δεν θα σταματήσει ποτέ. Το καλύτερο που έχει να κάνει η πολιτεία ειναι να τους ακούσει και να βάλει νόμους που θα τους καλύπτει, ώστε να μη δεχόμαστε πλέον κανενός είδους διάκριση ή προσβολή. Γιατί έχουν δει τα μάτια μου τον τελευταίο καιρό στην τηλεόραση πράγματα που με έχουν στενοχωρήσει πάρα πολύ».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το