Αθλητισμός

Φιλική επιτυχία με ανατροπή για τη Νίκη 3-2 τον Απόλλωνα Λάρισας

Φιλική επιτυχία με ανατροπή για τη Νίκη. Το συγκρότημα του Αλέκου Βοσνιάδη βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 από τον Απόλλωνα Λάρισας στη Φιλιππούπολη, αλλά στην επανάληψη πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και με τέρματα των Κάσου, Τζιώρα και Σιατραβάνη κατάφερε να κερδίσει με 2-3.

Ο Αλέκος Βοσνιάδης παρέταξε τη Νίκη με διάταξη 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μπάγιτς. Το δεξιό άκρο της άμυνας κάλυψε ο Πάνος και το αριστερό ο Παναγιωτίδης, ενώ οι Ανδρέου και Τσιμπούκας ήταν οι δύο στόπερ. Ο Μπόσιο με τον Κυριακίδη κινούνταν στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ενώ πιο ελεύθερο ρόλο είχε ο Λούκας Γκαρσία, καθώς ανέλαβε την οργάνωση του παιχνιδιού της Νίκης. Από τα δεξιά επιχειρούσε ο Κάσος και από τα αριστερά ο Βλαχομήτρος, ενώ σέντερ φορ ήταν ο Ροχάνο.

Για τον Απόλλωνα, ο Αργεντινός τεχνικός Μαρσέλο Στράτσια προτίμησε το 4-4-2, με τον Νοτιοαφρικανό Νόρμαν στη θέση του τερματοφύλακα. Δεξιός οπισθοφύλακας ήταν ο Σκούπρας και αριστερός ο Τιμπουέ, ενώ ο Γιαννίτσης με τον Καρίκι συνέθεσαν το δίδυμο των σέντερ μπακ. Οι Χατζής και Λίταινας ήταν οι κεντρικοί χαφ, έχοντας στα δεξιά τους τον Αμπντέλ και στα αριστερά τον Μπαλογιάννη, ενώ ο Νάτσο Γκονζάλες με τον Παναγιώτου έπαιξαν στην επίθεση.

Στο α’ μέρος ο Απόλλων ήταν πιο ουσιαστικός και δίκαια πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων, εκμεταλλευόμενος ισάριθμες αδράνειες στα μετόπισθεν της Νίκης. Μόλις στο 6ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι πιάστηκαν στον… ύπνο, όταν ο αφύλακτος Χατζής έγραψε το 1-0 με κεφαλιά μέσα από την περιοχή. Το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων ήρθε στο 21’ με το αριστερό σουτ του Λίταινα και αφού νωρίτερα ο ίδιος είχε σουτ στο δοκάρι.

Η Νίκη προσπάθησε να κυκλοφορήσει τη μπάλα και σε ένα βαθμό τα κατάφερε. Ωστόσο, της έλειψε η τελική πάσα, ώστε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για κάποια ευκαιρία. Η καλύτερή της στιγμή καταγράφηκε στο 41ο λεπτό. Ο Πάνος έβγαλε σέντρα από τα δεξιά και ο Βλαχομήτρος πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Σκούπρα, για να επέμβει ο Νόρμαν και να την απομακρύνει.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Απόλλων απείλησε ξανά με το μακρινό σουτ του Λίταινα, αλλά η μπάλα πέρασε έξω από το αριστερό δοκάρι του Γρηγοριάδη, που από το 30ό λεπτό είχε αντικαταστήσει τον Μπάγιτς, μια και ο κ. Βοσνιάδης επέλεξε ξανά να μοιράσει τον χρόνο στους τρεις τερματοφύλακες.

Εξαιρετική στην επανάληψη η Νίκη
Στο ξεκίνημα της επανάληψης έγιναν άλλες οκτώ αλλαγές από την πλευρά της Νίκης, η οποία είχε πολύ καλύτερη εικόνα στον αγωνιστικό χώρο, καταφέρνοντας να πετύχει τρία γκολ και να δημιουργήσει και άλλες ευκαιρίες.

Οι μόνοι που έμειναν από το αρχικό σχήμα ήταν ο Παναγιωτίδης με τον Κάσο. Μάλιστα ο Παναγιωτίδης άλλαξε ρόλο αφού προωθήθηκε στη μεσαία γραμμή. Τερματοφύλακας ήταν ο Γρηγοριάδης, που στο 60’ άφησε τη θέση του στον Αποστολίδη. Δεξιός μπακ ήταν ο Γ. Κυρίτσης και αριστερός ο Τζοβάρας, με τους Αλιατίδη και Γρομητσάρη να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Δίπλα στον Παναγιώτου στο χώρο του κέντρου έπαιξε ο Μέτσε, ενώ ο Σιατραβάνης ήταν το «δεκάρι» της ομάδας. Ο Κάσος συνέχισε να παίζει από τα δεξιά, ο Βασιλείου είχε τον αντίστοιχο ρόλο από τα αριστερά και ο Τζιώρας τοποθετήθηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο β’ μέρος και στο 54’ έφτασαν στη μείωση του σκορ. Ο Μέτσε με βαθιά μπαλιά βρήκε από τα δεξιά τον Γ. Κυρίτση. Αυτός σέντραρε και ο Κάσσος με κεφαλιά πέτυχε το 2-1.

Στο 59’ ο Γρηγοριάδης έκανε το λάθος και ο Καπουράνης προσπάθησε να τον «κρεμάσει», αλλά ο γκολκίπερ της Νίκης διόρθωσε και μάζεψε τη μπάλα. Στο 65’ η ψιλοκρεμαστή κεφαλιά του Τσιώρα δεν ανησύχησε τον Μάντζαρη, που μπλόκαρε άνετα. Όμως, στο 76’ η καλή παρουσία της Νίκης στην επανάληψη επιβραβεύτηκε με το γκολ της ισοφάρισης. Ο Σιατραβάνης εκτέλεσε κόρνερ από τη δεξιά πλευρά και ο Τζιώρας με κεφαλιά σημείωσε το 2-2.

Δύο λεπτά αργότερα παραλίγο να γίνει η ολική ανατροπή στο σκορ, όταν ο Κάσος επιχείρησε δυνατό σουτ και είδε τη μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ. Ένα ακόμη σουτ του Τζοβάρα στο 81’ κατέληξε στην αγκαλιά του Μάντζαρη. Στο 83’ δοκίμασε το πόδι του από μακρινή απόσταση και ο Μέτσε, αλλά πάλι μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα.

Η Νίκη ήταν αυτή που έψαχνε το τρίτο γκολ και το βρήκε στο 85’. Ο Βασιλείου σέντραρε από τα αριστερά, ο Κάσος πήρε την πρώτη κεφαλιά, Τζιώρας και Λουκάς διεκδίκησαν τη μπάλα που έφτασε στον Σιατραβάνη. Ο τελευταίος με δεξί σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Μάντζαρη και διαμόρφωσε το 2-3.

Τον αγώνα διαιτήτευσε η Ανδρομάχη Τσιοφλίκη της ΕΠΣ Λάρισας.

ΑΠΟΛΛΩΝ Λ.: Νόρμαν, Σκούπρας, Τιμπουέ, Γιαννίτσης, Καρίκι, Χατζής, Λίταινας, Αμπντέλ, Μπαλογιάννης, Νάτσο Γκονζάλες, Παναγιώτου. Στο β’ ημίχρονο έπαιξαν και οι: Μάντζαρης, Ζαχόπουλος, Λουκάς, Κοντοθανάσης, Ερνάντες, Αλμπάνης, Ζιάκας, Ντόλοβατς, Καπουράνης, Ενγκό, Καλούσης.

ΝΙΚΗ (Α’ μέρος): Μπάγιτς (30’ Γρηγοριάδης), Πάνος, Παναγιωτίδης, Ανδρέου, Τσιμπούκας, Μπόσιο, Κυριακίδης, Λούκας Γκαρσία, Κάσος, Βλαχομήτρος, Ροχάνο.

ΝΙΚΗ (Β’ μέρος): Γρηγοριάδης (60’ Αποστολίδης), Γ. Κυρίτσης, Τζοβάρας, Αλιατίδης, Γρομητσάρης, Παναγιώτου, Μέτσε, Σιατραβάνης (86’ Χατζηκωνσταντίνου), Κάσος (86’ Αλτιντζής), Βασιλείου, Τζιώρας.

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Κουρέτας και Τσικριτσής έκαψαν τον βασιλιά Καρνάβαλο στον Τύρναβο (φωτό – βίντεο)

Με την καύση του βασιλιά Καρνάβαλου και τη ρίψη πυροτεχνημάτων έληξε η μεγάλη παρέλαση του…

17 Μαρτίου 2024

Ισλανδία: Βρυχάται το ηφαίστειο στη χερσόνησο Ρέικιανες – Δείτε live εικόνα

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε η νότια Ισλανδία λόγω της έκρηξης του ηφαίστειου, που βρίσκεται…

17 Μαρτίου 2024

Έκαψαν τον καρνάβαλο στην Πάτρα – Περισσότεροι από 60 χιλιάδες πολίτες πήραν μέρος στις εκδηλώσεις

Περισσότεροι από 60.000 καρναβαλιστές μετέφεραν για περίπου έξι ώρες το αισιόδοξο και ελπιδοφόρο μήνυμα της…

17 Μαρτίου 2024

Εκλογές στη Ρωσία: Νίκη του Πούτιν με μεγάλο ποσοστό δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα

Όπως αναμενόταν, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κερδίζει την πέμπτη θητεία του στην προεδρία της…

17 Μαρτίου 2024

Κομφετί, χορός και τραγούδι στην καρναβαλική παρέλαση στην Ξάνθη

Με χιλιάδες καρναβαλιστές και επισκέπτες πλημμύρισε την Κυριακή (17/03) η Ξάνθη, για τη μεγάλη καρναβαλική…

17 Μαρτίου 2024

Να τιμωρηθεί, δεν θέλω συγγνώμη, λέει ο μάγειρας που δέχθηκε επίθεση για μια μερίδα κοντοσούβλι

O μάγειρας σε ουζερί της Μενεμένης, στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι από…

17 Μαρτίου 2024