Τοπικά

Ευκαιρίες για επιχειρηματίες από τη Μαγνησία στην αγορά του Καναδά

Δεκάδες ήταν οι επαγγελματίες που βρέθηκαν το απόγευμα της Μ. Τρίτης στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, ώστε να ενημερωθούν από κοντά για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στην αγορά του Καναδά, σε μία ενημερωτική εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν το Επιμελητήριο Μαγνησίας και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπορών Ν. Μαγνησίας.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας CETA μεταξύ ΕΕ και Καναδά, όπου καταργούνται δασμολογικοί και φορολογικοί περιορισμοί, που υπήρχαν κατά το παρελθόν, η Εμπορική και Οικονομική Ακόλουθος του Ελληνικού Προξενείου στο Τορόντο, κ. Αρετή Σκαφιδάκη, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις εξαγωγικές προϊόντων.
Όπως τονίστηκε στην ημερίδα, στόχος είναι να αναδειχθούν οι επιχειρηματικές ευκαιρίες που μπορεί να υπάρχουν για την Μαγνησία και ευρύτερα για την Θεσσαλία, σε μία τεράστια αγορά, όπως αυτή του Καναδά.

Ήδη, οι εξαγωγές των προϊόντων είναι στο προσκήνιο και κυρίως αφορούν σε επιχειρήσεις με εξαγωγική ωριμότητα και μία εξωστρέφεια. Εξάλλου, τομείς όπου μπορούν να αξιολογηθούν ως προς αυτό αφορούν στον αγροτοδιατροφικό τομέα, τις ελιές, το λάδι, τα αρωματικά φυτά, το τσάι της Βρύναινας, την φέτα, αλλά και τα τυροκομικά προϊόντα που έχουν αρχίσει να αναπτύσσουν την δυναμική τους στην αγορά του Καναδά και μπορούν να είναι ανταγωνιστικά.
Πρωταρχικό ρόλο σ’ αυτό, όπως υπογραμμίστηκε παίζει και το γεγονός ότι στην αγορά του Καναδά, για την προσέλκυση επιχειρηματικών δράσεων χρειάζεται κάτι το ιδιαίτερο και ταυτόχρονα και ανταγωνιστικό, ώστε να κερδίσει το ενδιαφέρον.

Στην δεύτερη θεματική ενότητα της εκδήλωσης οι επαγγελματίες ενημερώθηκαν για στον σχεδιασμό και τις προωθητικές δράσεις για την προσέλκυση τουριστών στην Μαγνησία.
Όπως επεσήμανε η Απόφοιτος Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, με ειδικότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Γεν. Γραμματέας του Δήμου Αλμυρού κ. Χρύσα Τσαγανού, «η αγορά του Καναδά είναι τεράστια. Μιλώντας σε απόλυτα μεγέθη, 10,6 εκατ. Καναδών τουριστών ταξίδεψαν το 2018, έχουν μία ιδιαιτερότητα ότι κάνουν πολλές διανυκτερεύσεις, τουλάχιστον δύο εβδομάδες που είναι πολύ σημαντικό για τον τουρισμό. Πρέπει λοιπόν να δούμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που ζητούν να δουν σε μία περιοχή για να μπορέσει και η δική μας αγορά να προσαρμοστεί. Την ίδια ώρα, θα πρέπει να εστιάσουμε και στις μεγάλες καναδικές εκθέσεις του τουρισμού για να μπορέσουμε να προβάλλουμε την περιοχή μας, τόσο σε τοπικό, όσο και σε περιφερειακό επίπεδο».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Κλιμάκιο της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής στην Αράχωβα για το χάσκι – Εντείνονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την υπόθεση του βασανισμού του χάσκι Όλιβερ και…

7 Δεκεμβρίου 2023

Αφήνουν κάτω τις πένες τους οι εργαζόμενοι της Washington Post: Απεργία για τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post και καλούν τους…

7 Δεκεμβρίου 2023

Ερντογάν στο Χ για την επίσκεψη στην Αθήνα: Ελπίζω με την Ελλάδα να γίνουμε παράδειγμα στον κόσμο

Σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Χ ο Τούρκος πρόεδρος μετά την ολοκλήρωση της…

7 Δεκεμβρίου 2023

Κασσελάκης: Ο Ερντογάν μίλησε για «τουρκική» μειονότητα – Διευκρινίσεις ότι η Διακήρυξη που υπεγράφη κατοχυρώνει τα συμφέροντά μας

«Στηρίζω σταθερά την προώθηση του ελληνοτουρκικού διαλόγου στη βάση του διεθνούς δικαίου. Είναι συνεπώς θετική…

7 Δεκεμβρίου 2023

Eορταστική βόλτα στον Χριστουγεννιάτικο Βόλο με το γιορτινό τρενάκι των Αστικών Συγκοινωνιών Βόλου

Ξεκινάει να σφυρίζει από αύριο Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου το γιορτινό τρενάκι των Αστικών Συγκοινωνιών Βόλου…

7 Δεκεμβρίου 2023

Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα: Απίστευτες αποκαλύψεις για τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο – Είχε αλλάξει τα στοιχεία της ταυτότητας του

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο της 43χρονης στη…

7 Δεκεμβρίου 2023