Τοπικά

Εξώδικο προς τον ΕΦΚΑ για την απάτη με εισπράκτορα του ΟΑΕΕ στη Μαγνησία – Προειδοποιούν με αγωγές αποζημίωσης

Εξώδικο προς τον ΕΦΚΑ απέστειλε ο Σύλλογος Συνταξιούχων Εμπόρων ΟΑΕΕ-ΤΑΕ Μαγνησίας διαμαρτυρόμενος για τη μη επίλυση του προβλήματος που αντιμετωπίζουν μέχρι σήμερα 102 ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ, οι οποίοι είχαν πέσει θύματα εισπράκτορα του Οργανισμού που εισέπραττε τις εισφορές τους για ένσημα αλλά στη συνέχεια τα ξεκολλούσε από τις καρτέλες τους.

Ο επιμελητής εισπράξεων καταδικάστηκε τελεσίδικα για την υπεξαίρεση, ωστόσο, σχεδόν δέκα χρόνια μετά, οι ασφαλισμένοι εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται αφού το Δ.Σ. του ΟΑΕΕ αξιώνει την καταβολή υπέρογκων ποσών, σύμφωνα με τον Σύλλογο, για εισφορές που δικαστικώς αποδείχθηκαν καταβεβλημένες.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου καταγγέλλει τον ΕΦΚΑ, ως διάδοχο ασφαλιστικό φορέα, ότι παράνομα και καταχρηστικά προχώρησε στον καταλογισμό οφειλών προς τους ασφαλισμένους και διαμαρτύρεται για την άρνησή του να προβεί στην αποκατάσταση της νομιμότητας, κάνοντας λόγο για αναλγησία που έχει δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης στα θύματα του εισπράκτορα.

Με το εξώδικο, ο Σύλλογος προειδοποιεί ότι τον ΕΦΚΑ ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε αγωγές αποζημίωσης, προκειμένου να προασπίσει τα δικαιώματα των μελών του.

Στο εξώδικο αναφέρονται συγκεκριμένα τα ακόλουθα:

Όπως γνωρίζετε, το Ταμείο σας έχει προβεί σε μια άδικη και παράνομη επιβάρυνση πολλών συναδέλφων ημών στον Νομό Μαγνησίας. Ειδικότερα, το ταμείο σας έχει αποστείλει περί τις 102 πράξεις καταλογισμού – επιβολής εισφορών και πρόσθετων τελών υπέρογκου χρηματικού ύψους, σε ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ και του ΤΑΕ, οι οποίοι είχαν κανονικά καταβάλει και εξοφλήσει το σύνολο των ασφαλιστικών τους εισφορών.

Όπως είναι ήδη γνωστό σε εσάς, την περίοδο 1995-2005 προστηθείς εξ υμών (καθότι αποτελείται νόμιμο καθολικό διάδοχο των ΟΑΕΕ-ΤΑΕ), υπάλληλος σας προέβη σε κακουργηματική υπεξαίρεση των χρημάτων των ασφαλισμένων, καθώς αποκολλούσε τις ουρές των ενσήμων από τα ασφαλιστικά τους βιβλιάρια μεταπωλώντας αυτά ή άλλες φορές εισέπραττε χρηματικά ποσά χωρίς να επικολλά ποτέ τα ένσημα, όλες του δε τις πράξεις αυτές διέπραξε μέσα στο χώρο των γραφείων των ως άνω Ταμείων και υπό την ιδιότητα του υπαλλήλου των Ταμείων αυτών, χωρίς την οποία (ιδιότητα) δεν θα είχε καταφέρει να διαπράξει τις έκνομες αυτές ενέργειες. Τα δε Ταμεία (ΟΑΕΕ και ΤΑΕ) φέρουν ακέραια και πλήρως την αστική ευθύνη, εκ του νόμου, για όλες τις πράξεις, παραλείψεις και φυσικά για τα αδικήματα που διαπράττουν οι υπάλληλοί τους εις βάρος των ασφαλισμένων.

Τα παραπάνω κρίθηκαν αμετάκλητα με την υπ’ αριθμ. 267/2011 απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας, το οποίο καταδίκασε τον ως άνω υπάλληλο σε είκοσι ενός (21) ετών κάθειρξη.

Επειδή, άπαντες οι 102 ασφαλισμένοι των παραπάνω Ταμείων, οι οποίοι εξαπατήθηκαν, κατέβαλαν νομίμως και εμπροθέσμως τις ασφαλιστικές τους εισφορές στα Ταμεία και στα γκισέ των Ταμείων σας, τα οποία εξέδιδαν σχετικές βεβαιώσεις πληρωμής, θεωρούσαν τα ασφαλιστικά βιβλιάρια και χορηγούσαν ασφαλιστικές ενημερότητες σε αυτούς. Επειδή, τα ως άνω κακουργήματα κρίθηκαν δικαστικώς και μάλιστα αμετάκλητα, τη δε ευθύνη των ως άνω ποινικών αδικημάτων φέρουν τα ως άνω Ταμεία

Επειδή, μάλιστα, κατόπιν σχετικών αιτήσεων, δυνάμει της υπ’ αριθμ. 495/2008 απόφασης του ΟΑΕΕ Ν. Μαγνησίας, είχε αποφασιστεί η νομιμοποίηση των καταβολών των 102 ασφαλισμένων που εξαπατήθηκαν και την απαλλαγή τους από κάθε οφειλή, η οποία καταλογίστηκε πλήρως στον ως άνω υπάλληλο

Επειδή, παρόλα αυτά, το Ταμείο σας προχώρησε στον καταλογισμό των σχετικών ποσών, παράνομα, άλλως καταχρηστικά

Επειδή, παρότι γνωρίζετε εδώ και σημαντικό χρονικό διάστημα για το ως άνω ζήτημα, αρνείστε να προβείτε στην αποκατάσταση της νομιμότητας, έχετε δε δημιουργήσει ένα σημαντικότατο πρόβλημα επιβίωσης, λόγω αναλγησίας, στους ως άνω ασφαλισμένους, σε πολλούς εκ των οποίων αρνείστε τη δικαίωση σύνταξης, λόγω των δήθεν ως άνω οφειλών

Επειδή με την από 12.102017 αίτησή μας, σας κοινοποιήσαμε τόσο την ως άνω δικαστική απόφαση, όσο και την υπ. αριθμ. 495/2008 απόφαση του ΟΑΕΕ

Μετά ταύτα, διαμαρτυρόμαστε για την ως άνω παράνομη, πέρα από κάθε υγιή αντίληψη, συμπεριφορά σας

Σας καλούμε, όπως από την επίδοση της παρούσας αιτιολογήσετε την σιωπηρή άρνησή σας επί των 16.5.2017 και 12.10.2017 επιστολών μας, ενώ από το νόμο επιβάλλεται η απάντησή σας, καθώς και όπως αποκαταστήσετε τα νόμιμα και προβείτε σε ακύρωση των σχετικών πράξεων καταλογισμού

Σας δηλώνουμε, πως σε διαφορετική περίπτωση θα προβούμε σε κάθε νόμιμη δικαστική ενέργεια για την προάσπιση των δικαιωμάτων των μελών μας, προβαίνοντας και σε αγωγές αποζημίωσης, για την τεράστια ζημία και ανεπανόρθωτη βλάβη, τόσο οικονομική, ηθική, ψυχολογική, όσο και ανήκεστου υγείας στην οποία έχουν υποστεί, όχι μόνο οι ίδιοι αλλά και εξαρτώμενα εξ ημών οικογενειακά μέλη, από την παράνομη συμπεριφορά σας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το