Τοπικά

Έξι μαθητές Δημοτικών σε όλη τη Μαγνησία ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες

Έξι μαθητές σε Δημοτικά της Μαγνησίας παραμένουν σπίτι, καθώς ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και αναμένεται να παρακολουθούν μαθήματα μέσω της τηλεκπαίδευσης.
Ο διευθυντής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργος Πολύζος συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη σε επίπεδο περιφέρειας Θεσσαλίας με την υφυπουργό Παιδείας κ. Μαρία Ζαχαράκη παρουσιάζοντας τα στοιχεία που αφορούν στην εξέλιξη των μαθημάτων στη Μαγνησία στην εποχή της πανδημίας.
«Μέχρι στιγμής η εξέλιξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας είναι ομαλή χωρίς προβλήματα, καθώς δεν έκλεισαν τμήματα λόγω κορωνοϊού. Ως εκ τούτου δεν διεξάγονται και μαθήματα τηλεκπαίδευσης» τόνισε ο κ. Πολύζος και πρόσθεσε πως «παρουσιάσαμε στην υφυπουργό κ. Ζαχαράκη την κατάσταση που επικρατεί στον Νομό μας. Έχουμε περίπου 25 εκπαιδευτικούς οι οποίοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και έχουν ζητήσει άδεια ειδικού σκοπού, οπότε θα αντικατασταθούν από αναπληρωτές τρίμηνης σύμβασης. Επίσης έχουμε και έξι μαθητές Δημοτικών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και δεν προσέρχονται στο σχολείο. Οι μαθητές αυτοί θα παρακολουθήσουν τη διδασκαλία με εξ αποστάσεως μαθήματα».

Επίσης υπογράμμισε την επάρκεια σε διδακτικό προσωπικό λέγοντας πως «είναι η πρώτη φορά εδώ και αρκετά χρόνια που τέτοια περίοδο έχουν τοποθετηθεί στη Μαγνησία με προσλήψεις πάνω από 200 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και διδάσκουν στα σχολεία.
Μόλις χθες μας ήρθαν και άλλοι αναπληρωτές, ακόμη και σε ειδικότητες, όπως σχολικοί νοσηλευτές, σχολικοί βοηθοί, ψυχολόγοι. Επίσης λειτουργούν και οι Τάξεις Υποδοχής με τα προσφυγόπουλα να βρίσκονται στις τάξεις».
Πανελλαδικά οι προσλήψεις αναπληρωτών και από τις τρεις φάσεις ανέρχονται στις 39.500.

Ο κ. Πολύζος τόνισε στην υφυπουργό και το θέμα της κτιριακής υποδομής στα νηπιαγωγεία που αρκετά λειτουργούν σε μισθωμένα διδακτήρια, ενώ αναφέρθηκε και στα σχολικά γεύματα, όπου φέτος συμμετέχουν 1.600 μαθητές από 19 Δημοτικά της πόλης.
Στο μεταξύ ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες στο αμφιθέατρο του ΣΔΕ ανάμεσα στον διευθυντή Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χαράλαμπο Σταχτέα και τους διευθυντές Γυμνασίων, όπου κυριάρχησε το θέμα της προσαρμογής της σχολικής κοινότητας στα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Οι διευθυντές υπογράμμισαν ζητήματα που τους απασχολούν τα οποία καταγράφηκαν από τη Δευτεροβάθμια η οποία με τη σειρά της έδωσε κατευθύνσεις για τη διαχείριση διαφόρων θεμάτων.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Μηνύματα κατά του ρατσισμού από μαθητές 8ου ΓΕΛ Βόλου

  Την πεποίθηση πως τα περιστατικά ρατσισμού στο σχολείο και ειδικά στο Λύκειο είναι περιορισμένα…

22 Μαρτίου 2024

Στο 3ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας ο επίσημος εορτασμός της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την 25η Μαρτίου

  Το 3ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας τιμώντας τους ήρωες της Επανάστασης του 1821, αναλαμβάνει τον…

22 Μαρτίου 2024

Πιλοτική μονάδα δέσμευσης διοξειδίου του άνθρακα στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στον Βόλο

Πιλοτική μονάδα δέσμευσης διοξειδίου άνθρακα θα εγκατασταθεί στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στον Βόλο, όπως τονίστηκε…

22 Μαρτίου 2024

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΚΟΥΡΑ

Με τη συμπλήρωση 40 ημερών από τον θάνατο του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, παππού, αδελφού…

22 Μαρτίου 2024

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΜΑΙΡΗΣ ΝΑΟΥΜ

Με τη συμπλήρωση σαράντα ημερών από τον θάνατο της λατρευτής μας συζύγου, μητέρας, αδελφής και…

22 Μαρτίου 2024

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ

Με τη συμπλήρωση 40 ημερών από τον θάνατο του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, παππού, αδελφού…

22 Μαρτίου 2024