Θ Plus

Eurovision 2023: Μετά το Μαυροβούνιο και τη Βόρεια Μακεδονία αποχώρησε και η Βουλγαρία

Στο Ηνωμένο Βασίλειο και συγκεκριμένα στο Λίβερπουλ θα φιλοξενηθεί ο 67ος Διαγωνισμός της Eurovision, μετά τη νίκη της Ουκρανίας στον περσινό θεσμό. Ωστόσο, η Βόρεια Μακεδονία, το Μαυροβούνιο και η Βουλγαρία έχουν ήδη ενημερώσει ότι θ’ απέχουν φέτος, λόγω του αυξημένου κόστους συμμετοχής.
Σύμφωνα με το BBC οι χώρες καλούνται φέτος να πληρώσουν περισσότερα μετά την απαγόρευση συμμετοχής της Ρωσίας στην Eurovision του 2023. Η EBU ανακοίνωσε ότι πλέον θα συμμετάσχουν 37 χώρες στον διαγωνισμό τραγουδιού του 2023.

Δεν έχει ωστόσο δημοσιοποιηθεί πόσο θα είναι το κόστος για κάθε χώρα αλλά το συνολικό συνήθως ανέρχεται στα 5 εκατ. λίρες, με την χώρα που φιλοξενεί τον διαγωνισμό να επωμίζεται το μεγαλύτερο οικονομικό βάρος.

Andrew Lambrou: Θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στη Eurovision
Το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου ανακοίνωσε ότι, σε συνέχεια της συμφωνίας που υπέγραψε με την Panik Records και σε συνεργασία με την City Pop Records Αυστραλίας, η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί στον 67ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από τον Κυπριακής καταγωγής, δημοφιλή τραγουδιστή Andrew Lambrou, που εκπροσωπείται από την Saiko Management της Νέας Υόρκης.

Η Eurovision θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 9, 11 και 13 Μαΐου. «Θέλουμε να παρουσιάσουμε ένα σόου για το οποίο θα ήταν περήφανη η Ουκρανία και συνεργαζόμαστε στενά με την Οδησσό, αδελφή πόλη του Λίβερπουλ, για να διασφαλίσουμε ότι αυτή είναι δική τους εκδήλωση, όσο και δική μας. Τώρα αρχίζει η σκληρή δουλειά» δήλωσε ο Steve Rotheram, Δήμαρχος της Περιφέρειας της πόλης.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το