Κόσμος

Έτρεξε μόνος του γιατί οι αντίπαλοι του αποχώρησαν λόγω… ντόπινγκ κοντρόλ και βρέθηκε θετικός! Απίθανη ιστορία που μοι

Τον περασμένο Σεπτέμβριο στο στάδιο «Jawaharlal Nehru Stadium» στο Νέο Δελχί της Ινδίας φιλοξενήθηκε το πρωτάθλημα στίβου της περιφέρειας του Δελχί.

Ωστόσο λίγο πριν την έναρξη της τελευταίας ημέρας των αγώνων, η άφιξη των συνεργείων του Οργανισμού Αντιντόπινγκ Κοντρόλ της Ινδίας προκάλεσε απίστευτα σκηνικά.

Με την ολοκλήρωση της κούρσας των 3χλ. στιπλ ο νικητής δεν σταμάτησε μετά τον τερματισμό του, αλλά συνέχισε να τρέχει (!) για να φύγει από το γήπεδο και να αποφύγει τον έλεγχο!

Ωστόσο κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει την εικόνα που αντίκρισε στην εκκίνηση του τελικού των 100 μέτρων, όταν στους βατήρες από τους οκτώ φιναλίστ εμφανίστηκε μόνο ένας: Ο 20χρονος Λαλίτ Κουμάρ!

Οι υπόλοιποι 7 φοβούμενοι πιθανό έλεγχο αποχώρησαν από το στάδιο αφήνοντας τον Κουμάρ να τρέξει μόνος του και φυσικά να πάρει το χρυσό.

«Ήθελα να τρέξω κόντρα στους καλύτερους της Πολιτείας, αλλά δεν εμφανίστηκε κανείς. Σαν αθλητής νιώθω πληγωμένος και απογοητευμένος», δήλωσε στην εφημερίδα «The Indian Express μετά το τέλος της μοναχικής του κούρσας και του ελέγχου ντόπινγκ που του έγινε.

Κι αν εκείνη την ημέρα δεν είδαμε να εφαρμόζεται το περίφημο «έτρεξε μόνος του και βγήκε δεύτερος», αυτό συνέβη δύο μήνες αργότερα και είναι από τις ιστορίες που τις διαβάζεις και δεν ξέρεις αν πρέπει να κλάψεις ή να γελάσεις.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα ο Κουμάρ βρέθηκε θετικός στην ουσία Δροστανολόνη, που είναι ενέσιμο αναβολικό το οποίο θεωρείται χρήσιμο για το τέλος της προετοιμασίας ενός αθλητή και χρησιμοποιείται συχνά στο bodybuilding για την αύξηση της δύναμης και τη μείωση του λίπους.

 

Ο Κουμάρ μιλώντας στο ίδιο μέσο που είχε δημοσιεύσει την απίθανη ιστορία του τον περασμένο Σεπτέμβριο, αρνήθηκε κατηγορηματικά τη χρήση απαγορευμένων ουσιών και μίλησε για πλεκτάνη.

«Αν είχα πάρει οποιαδήποτε ουσία που βελτιώνει τις επιδόσεις, θα το είχα σκάσει όπως και οι υπόλοιποι. Δεν έχω πάρει ποτέ αναβολικά… Αισθάνομαι ότι κάποιοι προπονητές εμπλέκονται στην παγίδευσή μου», ήταν τα λόγια του, ωστόσο αφού ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ζητήσει τον έλεγχο του β’ δείγματος γιατί δεν έχει χρήματα, παραδέχθηκε ότι: «Πήρα συμπληρώματα πρωτεΐνης και ίσως ήταν… μολυσμένα».

Πηγή:protothema

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το