Αθλητισμός

Έτοιμοι να πανηγυρίσουν στον Ρήγα Φεραίο

Πολύ σκληρός για να… υποβιβαστεί δείχνει ο Ρήγας Φεραίος. Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ δικαίωσε τους Βελεστινιώτες στην καταγγελία τους για το παιχνίδι με τη Θήβα την οποία τιμώρησε με απώλεια του πρώτου επίσημου αγώνα πρωταθλήματος. Όμως στην απόφαση δεν διευκρινίζεται για το αν το παιχνίδι αυτό είναι το Ρήγας-Θήβα. Οι «κυανόλευκοι» θα ζητήσουν να τους αποδοθούν οι τρεις βαθμοί που θα τους κρατήσουν στην Γ’ Εθνική.
Η παραμονή του Ρήγα Φεραίου στη Γ’ Εθνική φαίνεται πιθανή, καθώς δικαιώθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ στην καταγγελία του για το ματς με τον Α.Ο. Θήβα. Ως γνωστόν, οι Βοιωτοί δεν δήλωσαν συμμετοχή στο Κύπελλο Ερασιτεχνών της ΕΠΟ, ως όφειλαν καθώς είχαν κατακτήσει το Κύπελλο της τοπικής τους Ένωσης. Σύμφωνα με το άρθρο 49 παρ. 2 του ΚΑΠ θα έπρεπε να χάσουν στα «χαρτιά» το επόμενο επίσημο παιχνίδι τους, που ήταν αυτό με τον Ρήγα για το πρωτάθλημα. Στο επίμαχο άρθρο αναφέρονται επί λέξει τα εξής:
«Η μη υποβολή δήλωσης συμμετοχής ή υποβολή δήλωσης με όρους συνεπάγεται τον αποκλεισμό της ομάδας από το Κύπελλο. Η ομάδα αυτή χάνει τον πρώτο επίσημο αγώνα πρωταθλήματος στον οποίο δικαιούται να μετάσχει και τις επιβάλλεται χρηματική ποινή έως 500 ευρώ».

Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ ασχολήθηκε με την καταγγελία του Ρήγα και δέχθηκε ότι ο Α.Ο. Θήβα υπέπεσε σε παράβαση. Ωστόσο, οι Βελεστινιώτες δεν πανηγυρίζουν ακόμη διότι στην απόφαση δεν διευκρινίζεται αν ο Α.Ο. Θήβα χάνει στα «χαρτιά» το ματς με τον Ρήγα ή το πρώτο επίσημο της επόμενης περιόδου.
Η εκδίκαση έγινε από τους δικαστές Χρυσούλα Παπαδοπούλου (πρόεδρος-εισηγήτρια), Ευάγγελο Χατζίκο (μέλος), Σωτήρη Τσουβαλιά (μέλος), ενώ γραμματέας ήταν ο Ζαχαρίας Τσιγκάκος.
Στο μακροσκελές σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται ότι η δίωξη στον Α.Ο. Θήβα ασκήθηκε λόγω της καταγγελίας του Ρήγα στις 30/3/2018 και τονίζεται ότι δεν συνέτρεχε λόγος για να μη δηλώσει η ομάδα της Βοιωτίας συμμετοχή στο Κύπελλο Ερασιτεχνών.
Και καταλήγει με τα εξής: «Κηρύσσει το εγκαλούμενο σωματείο με την επωνυμία Α.Ο. Θήβα πειθαρχικά ελεγκτέο για την αναλυτικά αναφερόμενη στο σκεπτικό της παρούσας πράξη.

Επιβάλει στο εγκαλούμενο σωματείο τις εξής πειθαρχικές ποινές:
α’) Αποκλεισμό από το Κύπελλο ερασιτεχνικών ομάδων περιόδου 2017-18, β’) απώλεια του πρώτου επίσημου αγώνα πρωταθλήματος, στο οποίο δικαιούται να συμμετέχει, γ’) χρηματική ποινή ύψους 200 ευρώ».
Στον Ρήγα Φεραίο δεν εφησυχάζουν. Ήδη ζήτησαν διευκρινήσεις από την ΕΠΟ και σίγουρα θα ζητήσουν και τη βοήθεια της ΕΠΣΘ προκειμένου να δικαιωθούν. Εξάλλου, το γεγονός ότι στην απόφαση γίνεται αναφορά ότι η δίωξη ασκήθηκε μετά την καταγγελία του Ρήγα στις 30/3 αποδεικνύει περίτρανα ότι οι Βελεστινιώτες έχουν δίκιο, καθώς το επόμενο επίσημο παιχνίδι του Α.Ο. Θήβα ήταν αυτό με τον Ρήγα την 1η Απριλίου. Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία της απόφασης θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι γίνεται εκ του πονηρού…

Αισιοδοξία από Λασκαράκη
Μετά την γνωστοποίηση της απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής η «Θ» επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΕΠΣ Θεσσαλίας Περικλή Λασκαράκη. Ζητήσαμε το σχόλιό του, αφού συν τοις άλλοις είναι και νομικός. Ο ίδιος δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για την τελική δικαίωση του Ρήγα:
«Με μεγάλη ικανοποίηση υποδεχόμαστε αυτό το νέο. Με τη συγκεκριμένη απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής εδράζεται η πεποίθησή μου ότι θα παραμείνει στην κατηγορία το σωματείο του Ρήγα Φεραίου».
Εφόσον ο Ρήγας πάρει τους τρεις βαθμούς, τότε φτάνει τους 37 και ανεβαίνει στην 6η θέση του πίνακα, παραμένοντας στη Γ’ Εθνική. Με δεδομένο ότι ο Α.Ο. Θήβα είναι ήδη υποβιβασμένος, εκείνος που την… πληρώνει είναι ο Α.Ο. Σελλάνων, καθώς χάνει μία θέση στην κατάταξη. Πέφτει στην 8η και υποβιβάζεται στο τοπικό της Καρδίτσας.

Θλίψη για το χαμό του Ζ. Τσιάρα
Θλίψη προκάλεσε στην οικογένεια του Ρήγα Φεραίου η είδηση του θανάτου του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Ζήση Τσιάρα. Η διοίκηση εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση: «Το διοικητικό συμβούλιο του Α.Σ. Ρήγας Φεραίος Βελεστίνου εκφράζει στην οικογένεια του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή και επί χρόνια φίλαθλου και υποστηρικτή της ομάδας μας Ζήση Τσιάρα, ο οποίος έφυγε πρόωρα από την ζωή, τα θερμά του συλλυπητήρια και τη βαθύτατη θλίψη για το θάνατο του. Καλό ταξίδι, Ζήκο…».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Απατεώνες ξεγέλασαν ηλικιωμένη για δήθεν τροχαίο και της πήραν €35.000

Οι απανωτές συλλήψεις σε όλη την χώρα δεν πτοούν τα κυκλώματα των απατεώνων που τηλεφωνούν…

23 Μαρτίου 2024

Με 2 ομάδες για 2η συνεχόμενη χρονιά μαθητές του 5ου ΓΕΛ Βόλου συμμετείχαν και πάλι στον τελικό του Young Business Talents!

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024 δύο ομάδες μαθητών του 5ου ΓΕΛ Βόλου , η EFKA…

23 Μαρτίου 2024

Αρωγή

Συνεχίζονται καθημερινά οι αυτοψίες σε έγγειο κεφάλαιο στους πλημμυροπαθείς αγρότες που υπέστησαν καταστροφές από τις…

23 Μαρτίου 2024

Το νέο τοπίο στην αγορά ακινήτων μετά τις αλλαγές στην Golden Visa – Οι περιοχές που αποτελούν «μαγνήτη»

Με στόχο την αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος, περιορίζοντας τη ζήτηση σε περιοχές- «φιλέτα» και την…

23 Μαρτίου 2024

Ψήφισμα

Ψήφισμα ετοιμάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την παραμονή της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο.…

23 Μαρτίου 2024

Κυριακή της ορθοδοξίας

Στο μητροπολιτικό ναό Αγίου Νικολάου, όπως κάθε χρόνο, θα γιορταστεί αύριο η Κυριακή της ορθοδοξίας.…

23 Μαρτίου 2024