Αθλητισμός

«Έσπασαν» καρδιές στο 91’… Ο Τσίτας έκανε το 2-1 και έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό Βόλου επί της Καλαμάτας

Με «χρυσό» σκόρερ τον Θωμά Τσίτα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε σπουδαία νίκη με 2-1 στο γήπεδο της Νεάπολης επί της Καλαμάτας, έφτασε τους 30 βαθμούς και «έπιασε» τη Βέροια στην 3η θέση (ισοβαθμεί και με την Ιεράπετρα).
Οι «ερυθρόλευκοι» εκμεταλλεύτηκαν τις ήττες της Βέροιας από το Αιγάλεω με 1-0 και της Καβάλας από τον Θεσπρωτό με το ίδιο σκορ στην Ηγουμενίτσα. Όπως και την ήττα της Νίκης από τον Ιωνικό στη Νίκαια, που τους έφερε πάνω από τη συμπολίτισσα στη βαθμολογία.
Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος σε γενικές γραμμές από την Καλαμάτα, άνοιξε το σκορ με τον Τσιάρα στο 3’, δέχθηκε την ισοφάριση από τον Νταούντ στο 31’, ενώ ο Τσίτας στο 91’ πέτυχε το 2-1 για το βολιώτικο συγκρότημα.

Πώς έπαιξε ο Ολυμπιακός
Ο Λεωνίδας Βόκολος παρέταξε την ομάδα με διάταξη 4-4-1-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Ξενοδόχοφ, με τον Γραικό να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας και οι Μπουτζίκος το αριστερό. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσε, όπως και στο παιχνίδι με την Ιεράπετρα, οι Τσιάρας και Βοσνακίδης. Στον άξονα αγωνίστηκαν οι Ρόκας και Βασιλούδης, ως εσωτερικοί μέσοι, με τους Σκοπελίτη (δεξιά) και Κουτσιανικούλη (αριστερά). Ο Κέρη έπαιξε πίσω από τον προωθημένο Τσίτα.

Γκολ από τα αποδυτήρια ο Ολυμπιακός
Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με γκολ από τα αποδυτήρια. Στη συνέχεια ήλεγχαν απόλυτα το ρυθμό του αγώνα και μάλιστα είχαν τις ευκαιρίες να σημειώσουν τουλάχιστον ένα ακόμη γκολ. Από την πλευρά της η Καλαμάτα ήταν ακίνδυνη επιθετικά, δεν μπορούσε να αναπτυχθεί στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ωστόσο, δέχθηκε το… δώρο του Ξενοδόχοφ και ισοφάρισε σε 1-1.
Μόλις στο 3’ ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ. Ο Σκοπελίτης εκτέλεσε κόρνερ, ο προωθημένος Τσιάρας εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας της Καλαμάτας και από κοντά με σουτ μέσα από την μικρή περιοχή έγραψε το 1-0.

Με την ψυχολογία ανεβασμένη οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν την άμυνα της Καλαμάτας, κυνηγώντας το δεύτερο γκολ. Στο 15′ ο Σκοπελίτης, που είχε πολλά κέφια στο πρώτο ημίωρο, ελίχθηκε ωραία στο χώρο του κέντρου, έβγαλε εξαιρετική διαγώνια μπαλιά στον Κουτσιανικούλη κι αυτός από τη δεξιά πλευρά σούταρε, με τη μπάλα να περνά έξω από το δεξί δοκάρι του Στεφανάκου.
Νέα ευκαιρία για τον Ολυμπιακό στο 19’. Ο Κέρη μετά από εκτέλεση φάουλ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Στεφανάκο, ο οποίος έπεσε στη δεξιά του γωνία και μπλόκαρε τη μπάλα. Ένα λεπτό αργότερα, στο 19’, ο Κουτσιανικούλης με σουτ μέσα από την περιοχή δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα της Καλαμάτας που απέκρουσε.
Στο 24’ σημειώθηκε η καλύτερη επιθετική προσπάθεια στο παιχνίδι από πλευράς Ολυμπιακού. Ύστερα από καταπληκτική οργανωμένη προσπάθεια, όπου η μπάλα πέρασε από τα πόδια τεσσάρων ποδοσφαιριστών με περίτεχνες ενέργειες, έφτασε στην αντίπαλη περιοχή με τελική αποδέκτη τον Κουτσιανικούλη, ο οποίος πλάσαρε τον εξελθόντα Στεφανάκο, με τον τερματοφύλακα της Καλαμάτας να αποκρούει σωτήρια.
Για να φτάσουμε στο 31’ όπου η Καλαμάτα από το πουθενά ισοφάρισε σε 1-1. Μετά
από ολέθριο λάθος του Ξενοδόχοφ, έχασε το κοντρόλ σε γύρισμα του Ρόκα, ο Νταούντ επωφελήθηκε και ισοφάρισε σε 1-1, στη μοναδική- μέχρι εκείνη τη στιγμή φάση- για την Καλαμάτα.
Από εκείνο το διάστημα και μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, δίχως κάποια αξιόλογη επιθετική προσπάθεια εκατέρωθεν.

«Λυτρωτής» ο Τσίτας
Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Ολυμπιακού προσπάθησαν να φτάσουν στο γκολ της νίκης, ωστόσο και οι φιλοξενούμενοι επεδίωξαν να βάλουν δύσκολα στην άμυνα των «ερυθρολεύκων» κυνηγώντας και αυτοί το γκολ, άσχετα αν δεν είχαν την κλασική ευκαιρία να σκοράρουν.
Οι «ερυθρόλευκοι» δεν απέφυγαν τα λάθη, ενώ υστερούσαν στην τελική πάσα, με αποτέλεσμα να μην δημιουργούνται κλασικές ευκαιρίες μπροστά από το τέρμα του Στεφανάκου. Στο 46’ το μακρινό σουτ του Ρόκα έφυγε άουτ, ενώ στο 57’ ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει, όταν ο Γραικός επιχείρησε τη σέντρα, ο Τσίτας έπιασε την κεφαλιά, με τον Στεφανάκο να αποκρούει σωτήρια σε κόρνερ. Νέα ευκαιρία για τον Ολυμπιακό στο 60’, με τον Τσίτα και πάλι. Ο έμπειρος επιθετικός έπιασε την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, για να στείλει τη μπάλα άουτ.
Στη συνέχεια το ματς ήταν νευρικό, με πολλά λάθη και από τις δύο πλευρές με την Καλαμάτα να έχει ένα σουτ του Ιντρίσι στο 65’ το οποίο εξουδετέρωσε ο Γιδόπουλος (είχε πάρει στο 64’ τη θέση του τραυματία Ξενοδόχοφ).
Πάρα την προσπάθεια και των δύο ομάδων, το παιχνίδι φαινόταν πως θα έληγε ισόπαλο, όμως στο 91’ ο Τσίτας έστειλε τους φιλάθλους του Ολυμπιακού στα… ουράνια. Ο Κέρη πάσαρε στον Μπουτζίκο, ο αριστερός μπακ των «ερυθρολεύκων» έκανε τη σέντρα και ο Θωμάς Τσίτας με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 2-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Αυτό ήταν το έκτο φετινό γκολ του έμπειρου επιθετικού με την φανέλα του Ολυμπιακού, ενώ είχε σκοράρει και το νικητήριο τέρμα των «ερυθρολεύκων» στο ματς του πρώτου γύρου στην Καλαμάτα.

Διαιτητής: Γρατσάνης (Τρικάλων)
Βοηθοί: Κουρέντας, Μανασής (Τρικάλων)
4ος διαιτητής: Πέτσας (Τρικάλων)
Κίτρινες: Τσιάρας-Νατσιόπουλος, Χριστοφιλέας, Νταούντ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Ξενοδόχοφ (64 λ. τρ. Γιδόπουλος), Γραικός, Μπουτζίκος, Βοσνακίδης (46’ Φαζός), Τσιάρας, Ρόκας (60’ Κόλα), Σκοπελίτης, Βασιλούδης, Κουτσιανικούλης, Κέρη, Τσίτας.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Στεφανάκος, Χριστοφιλέας, Τόλι, Καντούτσης, Τριποτσέρης, Ζαχαρόπουλος, Πέεφ (58’ Ζερόμ), Νατσιόπουλος, Ιντρίσι (70’ Αλεξόπουλος), Νταούντ, Ηλιόπουλος (76’ Οσμάναγκιτς).

Βόκολος: Κάναμε ώριμο παιχνίδι
Μετά το τέλος του παιχνιδιού ο προπονητής του Ολυμπιακού, Λεωνίδας Βόκολος, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τόνισε τα εξής:
«Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές για την προσπάθεια που έκαναν. Πραγματικά, η προσπάθειά τους ήταν συγκινητική και είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος. Όπως έχω πει, η ψαλίδα μεταξύ των ομάδων σ’ αυτή την κατηγορία είναι πάρα πολύ μικρή. Αντιμετωπίσαμε μια ομάδα, η οποία σε κάθε παιχνίδι παίζει για τη ζωή της και προσπαθεί να μαζέψει, όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς. Θεωρώ ότι κάναμε ένα ώριμο παιχνίδι από την αρχή μέχρι και το τέλος. Είχαμε την ατυχία να χάσουμε κάποιους παίκτες και έγιναν ορισμένες αναγκαστικές αλλαγές, έτσι ώστε να μην μπορούμε να κινηθούμε, όπως θα θέλαμε ακριβώς, στο τέλος του αγώνα. Νομίζω, ωστόσο, πως το πάθος, η διάθεση και η θέληση, που έδειξαν τα παιδιά, υπερνίκησαν τα πάντα. Κι όπως τους έχω πει πολλές φορές στα αποδυτήρια, οι μεγάλες επιτυχίες στον αθλητισμό γίνονται μέσα από το εμείς. Όταν σταματήσει να υπάρχει το εγώ, οι επιτυχίες είναι δεδομένες. Αυτή η ομάδα παιχνίδι με παιχνίδι αρχίζει και το βγάζει αυτό μέσα στο γήπεδο. Για μένα είναι πολύ μεγάλη ευχαρίστηση και ικανοποίηση. Η νίκη ανήκει αποκλειστικά στους ποδοσφαιριστές και σε κανέναν άλλον. Από αύριο σκεφτόμαστε το επόμενο παιχνίδι που είναι με τον Ιάλυσο, ένα εξίσου δύσκολο ματς. Θα πρέπει να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν καλύτεροι, κρατώντας τα θετικά από το παιχνίδι με την Καλαμάτα και διορθώνοντας μέσα στην εβδομάδα τα αρνητικά στοιχεία».

Μαυρονάσιος: Με αξιοπρέπεια μέχρι τέλους
Μετά το τέλος του παιχνιδιού ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Σωτήρης Μαυρονάσιος, τοποθετήθηκε εκφράζοντας τις θέσεις του μέλους του Δ.Σ. της ΠΑΕ Ευριπίδη Τσιμπανάκου, ο οποίος λόγω συναισθηματικής φόρτισης δεν μπόρεσε να κάνει δηλώσεις, όπως αρχικά ήταν προγραμματισμένο. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Μαυρονάσιος τόνισε: «Ήθελα να εκφράσω κάποιες προσωπικές απόψεις της διοίκησης και ιδιαίτερα του μεγαλομετόχου Ευριπίδη Τσιμπανάκου, ο οποίος ήταν προγραμματισμένο να βρίσκεται εδώ και να μιλήσει, αλλά λόγω μεγάλης συναισθηματικής φόρτισης δεν ήταν σε ηρεμία να τοποθετηθεί. Έτσι, πήρα εγώ τη θέση του για να πω αυτά που προσωπικά ο ίδιος ήθελε να εκφράσει. Αισθάνεται πάρα πολύ στενοχωρημένος, γιατί ειδικά το τελευταίο διάστημα, αυτό που εισπράττει είναι μόνο κακοπροαίρετη κριτική απ’ όλους. Από τα ΜΜΕ, από τους φιλάθλους, από τον περισσότερο κόσμο και θεωρεί ότι όλο αυτό είναι αχαριστία. Δηλώνει, όμως, κατηγορηματικά, ότι παρόλα αυτά που ακούγονται, όπως έχει πράξει μέχρι τώρα έτσι και μέχρι το τέλος της χρονιάς θα είναι ένας πιστός στρατιώτης, που θα υπηρετεί με όλες του τις δυνάμεις τον Ολυμπιακό Βόλου.

Επίσης, δηλώνει κατηγορηματικά, ότι αν μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου βρεθεί κάποιος, ο οποίος έχει τις προϋποθέσεις να του παραχωρήσει την ομάδα και να αναλάβει το πλειοψηφικό πακέτο τον μετοχών, πολύ ευχαρίστως θα το πράξει. Θα ήταν, μάλιστα καλύτερο αυτός που θα ενδιαφερθεί για την ομάδα να είναι Βολιώτης.
Θέλει ακόμη να εκφράσει ένα μεγάλο ευχαριστώ στον απλό φίλαθλο κόσμο του Ολυμπιακού, ο οποίος πραγματικά έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια, ότι αγαπάει την ομάδα, την συμπαραστέκεται και θα συνεχίσει να την στηρίζει μέχρι το τέλος χρονιάς.
Από την πλευρά μου, θέλω να τονίσω πως είναι μεγάλη τιμή για μένα να υπηρετώ από τη θέση του προέδρου έναν ιστορικό σύλλογο, τον Ολυμπιακό Βόλου, ο οποίος έχει μεγάλη διαδρομή στο ποδόσφαιρο, βαριά φανέλα και τον έχουν υπηρετήσει μεγάλοι παίκτες και σπουδαίοι παράγοντες.

Διαβεβαιώνω, ότι μαζί με την υπόλοιπη διοίκηση θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν καλύτερο, στο τέλος της χρονιάς η ομάδα να τερματίσει όσο το δυνατόν πιο ψηλά. Όμως, πιο σημαντικό από όλα, να τερματίσει το πρωτάθλημα με αξιοπρέπεια. Αυτό το αποδείξαμε σήμερα (σ.σ. χθες), διότι όποιος είναι κοντά στο ποδόσφαιρο δεν μπορεί να καταλάβει τι τραβήξαμε όλη την εβδομάδα, απ’ όλους τους ειδικούς του ποδοσφαίρου και απ’ όλη την Ελλάδα. Παρόλα αυτά, όμως- και δεν το λέω επειδή καταφέραμε και βάλαμε το γκολ στα τελευταία λεπτά- κάναμε το καθήκον μας, απέναντι στην ομάδα, όπως και θα το κάνουμε μέχρι τέλος της χρονιάς. Υπόσχομαι, τόσο εγώ όσο και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης, ότι στο τέλος της περιόδου, θα κάνουμε περήφανο τον κόσμο του Ολυμπιακού».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Απονομή τριών χρηματικών υποτροφιών “Ζαχαρία Σακκή” σε φοιτητές-τριες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας -Πανηγυρική εκδήλωση για τον εορτασμό της 25 ης Μαρτίου

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Καθηγητής Χαράλαμπος Μπιλλίνης προσκαλεί στον πανηγυρικό εορτασμό της 25ης Μαρτίου,…

15 Μαρτίου 2024

Πρόγραμμα πολιτιστικών δράσεων στις πλημμυροπαθείς περιοχές από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας για τα παιδιά…

15 Μαρτίου 2024

Πλεονέκτημα

Την ώρα που οι περιφερειακοί δήμοι της Μαγνησίας περιμένουν τι θα κάνει το αρμόδιο υπουργείο…

15 Μαρτίου 2024

Ο πατέρας εφήβου δράστη μακελειού σε σχολείο κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας

O πατέρας ενός εφήβου, που πυροβόλησε και σκότωσε τέσσερις συμμαθητές του σε λύκειο κοντά στο…

15 Μαρτίου 2024

Μαρινάκης: Μέσω Σταυριανουδάκη και Θεοδωρόπουλου έφτασαν τα email στην Ασημακοπούλου

Για την απόσυρση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου από το «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο και τις παραιτήσεις που…

15 Μαρτίου 2024

Δ. Εσερίδης: “Η περιβαλλοντική ευαισθησία δεν είναι υπόθεση 5-10 μόνον ανθρώπων ούτε υπάρχει κατά παραγγελίαν”

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης αναφέρει: "Τα είδαμε όλα στο χθεσινό Δ.Σ.…

15 Μαρτίου 2024