Τοπικά

Ερωτήματα της Επιτροπής Αγώνα για τη λειτουργία του εργοστασίου της ΑΓΕΤ

H Eπιτροπή Αγώνα απέστειλε πέντε ερωτήματα προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το υπουργείο Περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα, ζητεί να ενημερωθεί ποιες ημέρες, εντός του 2020, δεν ήταν σε λειτουργία το εργοστάσιο της LafargeHolcim-ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ στον Βόλο για την παραγωγή τσιμέντου και ποιες παραγωγικές λειτουργίες του εργοστασίου ήταν ενεργές στο διάστημα αυτό.
Η Επιτροπή σημειώνει ότι από τη σχετική ιστοσελίδα μετρήσεων ρύπων φαίνεται ότι οι σχετικές μετρήσεις σταματήσαν στις 25 Οκτωβρίου. Διερωτάται αν έχουν σταματήσει οι μετρήσεις ή έχει χαλάσει το online σύστημα και ποιες είναι οι ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί οι υπηρεσίες.

Τα υπόλοιπα ερωτήματα είναι τα εξής:
Αληθεύει ότι το εργοστάσιο στο Βόλο ετοιμάζει δεύτερη κάμινο;
Ενημερώστε εάν υπάρχουν περιβαλλοντικές μελέτες γι’ αυτό, εγκρίσεις και άδεια με όλες τις σχετικές παραμέτρους.
Για τα έτη 2019 και 2020 πόσους τόνους δευτερογενών καυσίμων-RDF εισήγαγε το εργοστάσιο στον Βόλο από Ιταλία ή άλλη χώρα του εξωτερικού και πόσους τόνους χρησιμοποίησε από Ελλάδα; Παρακαλούμε, όπως μας διατεθούν οι έλεγχοι και οι μετρήσεις που διεξάχθηκαν κάθε φορά που ένα νέο φορτίο έφτανε.
Έχετε διενεργήσει ως αρμόδια ελεγκτική αρχή μετρήσεις για διοξίνες, βαρέα μέταλλα ή ραδιενέργεια στο τσιμέντο και στην τέφρα που παράγεται με καύση σκουπιδιών στο εργοστάσιο στον Βόλο;
Παρακαλούμε να έχουμε την απάντησή σας το συντομότερο δυνατό δεδομένης της σύμβασης Άαρχους για την πρόσβαση των πολιτών στην περιβαλλοντική πληροφόρηση».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το