Αθλητισμός

Εργάτης του Βολιώτικου ναυταθλητισμού ο πρόεδρος του ΟΕΑ/ΝΑΒ Απόστολος Καζάκης

Ο Απόστολος Καζάκης είναι ένας αληθινός εργάτης του Βολιώτικου ναυταθλητισμού. Επί σειρά ετών προσφέρει τις υπηρεσίες του στον ΟΕΑ/ΝΑΒ, τον μοναδικό σύλλογο της πόλης που έχει βγάλει Ολυμπιονίκες και που κάθε χρόνο έχει επιτυχίες σε παγκόσμια, ευρωπαϊκά ή βαλκανικά πρωταθλήματα, έχοντας ως κορωνίδα το κωπηλατικό τμήμα.
Από το 1993 μετέχει στα διοικητικά του ΟΕΑ/ΝΑΒ ο Απόστολος Καζάκης. Αρχικά ως έφορος του κολυμβητικού τμήματος, στη συνέχεια ως αντιπρόεδρος αθλημάτων πισίνας και γραμματέας του Ομίλου, ενώ τα τελευταία οκτώ χρόνια βρίσκεται στον προεδρικό θώκο.

Ο ΟΕΑ/ΝΑΒ συντηρεί αρκετά τμήματα (κολύμβηση, τεχνική κολύμβηση, κολύμβηση μεγάλων αποστάσεων, υδατοσφαίριση ανδρών και γυναικών, ιστιοπλοΐα, ιστιοπλοΐα ανοικτής θαλάσσης και κωπηλασία) και έχει εκατοντάδες στις τάξεις του αθλητές και αθλήτριες.
«Περίπου 250 με 300 αθλητές είναι οι μόνιμοι στον σύλλογο, αλλά κάθε χρόνο έχουμε μαζί μας περισσότερα παιδιά», τόνισε ο κ. Καζάκης, που στη συνέχεια μας εξήγησε πως συντηρούνται τόσα τμήματα:
«Δεν είναι καθόλου εύκολο να συντηρούμε όλα τα τμήματα, αλλά και τις εγκαταστάσεις μας. Όμως τα καταφέρνουμε με κοινή προσπάθεια. Είναι σημαντικό ότι τα τελευταία χρόνια το Δ.Σ. του ΟΕΑ/ΝΑΒ είναι ίδιο κατά 90%. Δεν υπάρχει αντιπολίτευση, ενώ αφήνουμε το κάθε τμήμα να είναι αυτόνομο στην οικονομική του διαχείρηση.

Εννοείται, ότι πολύ μεγάλο βάρος σηκώνουν και οι γονείς, ενώ υπάρχουν και οι χορηγίες. Πρόσφατα παραλάβαμε υλικό για το τμήμα κωπηλασίας, που είναι προσφορά του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Η επίσημη τελετή θα γίνει κατά τον αγιασμό για τη νέα σεζόν».
Ο ΟΕΑ/ΝΑΒ διοργανώνει κάθε χρόνο και τους Ιωνικούς αγώνες κολύμβησης: «Οι αγώνες αυτοί έχουν καταστεί θεσμός. Τους διοργανώνουμε το τελευταίο Σαββατοκύριακο Μαΐου και αφορούν τις προαγωνιστικές κατηγορίες, ενώ έχουν μπει και στο επίσημο καλεντάρι της ΚΟΕ».

Όπως κάθε ερασιτεχνικό σωματείο, ο ΟΕΑ/ΝΑΒ έχει μόνιμο βραχνά το οικονομικό: «Το οικονομικό είναι το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα για κάθε ερασιτεχνικό σύλλογο. Εμείς δεν αποτελούμε εξαίρεση. Πάντως, προσπαθούμε να έχουμε καλές σχέσεις με τις επικείμενες αθλητικές αρχές, καθώς και με τον Δήμο, ευελπιστώντας στην βοήθειά τους».
Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Καζάκη, οι επιτυχίες των αθλητών αποτελούν το καλύτερο… φάρμακο για όλα τα προβλήματα: «Χαιρόμαστε αφάνταστα με τις επιτυχίες των αθλητών μας. Μας προσφέρει μεγάλη ικανοποίηση το να βλέπουμε τα δικά μας παιδιά να ανεβαίνουν στο βάθρο διεθνών διοργανώσεων και να υψώνεται η ελληνική σημαία. Ξεχνάμε όλα τα προβλήματα και παίρνουμε κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια.

Φυσικά μας ικανοποιεί και το ότι προσφέρουμε στη νεολαία της πόλης μία υγιή διέξοδο. Ανεξαρτήτως των επιτυχιών του κάθε παιδιού, είναι σημαντικό να ασχολείται με τον αθλητισμό και να μένει μακριά από διάφορες κοινωνικές παθογένειες».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Επίσημη πρώτη Χαρίτση στη Βουλή για το φορολογικό: Η έμμεση απάντηση στον Τσίπρα για την «ανάγκη συνεννόησης»

Την καταψήφιση του νομοσχεδίου για τα μέτρα ενάντια στην φοροδιαφυγή επέλεξε η Νέα Αριστερά, με…

6 Δεκεμβρίου 2023

Αλέξης Τσίπρας: Νέα παρέμβαση από τη Ρώμη για τον «εμφύλιο» στην Αριστερά και τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ

Σε νέα παρέμβαση προχώρησε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από την Ιταλία. Ο…

6 Δεκεμβρίου 2023

Δείτε photos -videos από τη φωτιά σε διαμέρισμα στη Βασσάνη

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά που ξέσπασε σήμερα το βράδυ στο δεύτερο όροφο διπλοκατοικιας…

6 Δεκεμβρίου 2023

Η ακρίβεια βγάζει στον δρόμο τους καταναλωτές

Η μικρή αποκλιμάκωση του ελληνικού πληθωρισμού τον Νοέμβριο δεν αφήνει μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας για ένα…

6 Δεκεμβρίου 2023

15 προσαγωγές από τα επεισόδια στον Βόλο

Σε 15 προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία για τα σημερινά επεισόδια που σημειώθηκαν στο τέλος της…

6 Δεκεμβρίου 2023

Με το σταγονόμετρο εμβόλια και φάρμακα σε φαρμακεία και νοσοκομεία

Μπορεί η απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών από τις φαρμακαποθήκες να έχει μειώσει δραστικά τις ελλείψεις…

6 Δεκεμβρίου 2023