Τοπικά

Εργατικό Κέντρο Βόλου: Ο αντεργατικός και αντιλαϊκός κατήφορος της Κυβέρνησης δεν έχει τελειωμό

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι συνεχίζει να εμπαίζει τον απλό κόσμο της εργασίας και τα φτωχά κοινωνικά στρώματα, παρεκκλίνοντας ακόμη και σε επικίνδυνες μεθόδους αυταρχισμού, με αφορμή την τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή και προβλέπει αυτεπάγγελτη δίωξη σε όποιον προκαλεί απλή σωματική βλάβη ή απειλή με βία ή άλλη παράνομη πράξη ή παράλειψη σε υπάλληλο πλειστηριασμού που διενεργείται κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης.

Όπως ειδικότερα τονίζεται σε ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου:

Λίγες μόνο μέρες μετά το Νομοσχέδιο-έκτρωμα κατά των απεργιών και του Συνδικαλιστικού Κινήματος, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχώρησε σε άλλο ένα μέτρο καταστολής!
Τη φορά αυτή ενάντια σε όσους αντιδρούν στην αρπαγή των σπιτιών απ’ το αδηφάγο Κράτος κι’ από τις τράπεζες, καταθέτοντας τροπολογία με την οποία θα διώκονται, πλέον, αυτεπαγγέλτως όσοι διακόψουν πλειστηριασμό!

Δυστυχώς, ο αντεργατικός και αντιλαϊκός κατήφορος της Κυβέρνησης δεν έχει τελειωμό. Συνεχίζοντας να εμπαίζει τον απλό κόσμο της εργασίας και τα φτωχά κοινωνικά στρώματα, πως δήθεν τους προστατεύει, υλοποιεί κατά γράμμα τις φανερές (και κρυφές) συμφωνίες της με τους δανειστές και τους τραπεζίτες, παρεκκλίνοντας ακόμη και σε επικίνδυνες μεθόδους αυταρχισμού (όπως η καταστολή και η βία), για να κάμψει –έτσι πιστεύει– τις ολοένα και εντεινόμενες εργατικές και λαϊκές αντιδράσεις!

Καλούμε την Κυβέρνηση να θυμηθεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και να προχωρήσει στη νομική κατοχύρωση προστασίας της λαϊκής κατοικίας. Αν δεν το κάνει, θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον αγώνα των εργαζόμενων, που μόλις τώρα αρχίζει.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το