Τοπικά

Εργαστήρια ρομποτικής, έρευνας και καινοτομίας στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με την ομάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής TALOSτου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΕΑΔΠ), διοργανώνει κύκλο εργαστηρίων ρομποτικής με τίτλο:«Πειραματικό εργαστήρι ρομποτικής, έρευνας και καινοτομίας», για παιδιά 12 έως 16 ετών, κάθε Τετάρτη, από13 Οκτωβρίου 2021 έως 23 Φεβρουαρίου 2022, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, στον Βόλο.

Στο πλαίσιο των εργαστηρίων, θα συσταθεί ομάδα, η οποία θα λάβει μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό FIRSTLEGOLeagueChallenge,με θέμα Cargo connect season. Με έμπνευση τον συρμό, την ατμομηχανή Decauvilleκαι τον λοιπό μηχανολογικό εξοπλισμό που χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά των πρώτων υλών και πλέον εκτίθενται στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου, τα παιδιά θα εμπλακούν σε ομαδικές διαθεματικές ασκήσεις και δράσεις και θα κληθούν να επιλύσουν ρεαλιστικά προβλήματα. Χρησιμοποιώντας σύγχρονα εργαλεία ρομποτικής, προγραμματισμού και έρευνας, θα διερευνήσουν το μέλλον των μεταφορών και θα φανταστούν ταχύτερους πιο αξιόπιστους και χωρίς αποκλεισμούς τρόπους για καινοτόμες και βιώσιμες μεταφορές που αναπτύσσουν και συνδέουν κοινότητες και οικονομίες σε όλο τον κόσμο.

Η ρομποτική αποτελεί ένα εξαιρετικό σύγχρονο εργαλείο εκπαίδευσης, που βοηθά στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας των παιδιών, την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, την παραγωγή καινοτόμων ιδεών και άλλων δεξιοτήτων. Αξιοποιώντας πολλά διαφορετικά γνωστικά πεδία και δουλεύοντας σε ομάδες, τα παιδιά θα εφαρμόσουν στην πράξη θεωρητικές γνώσεις, που έχουν αποκτήσει από τα μαθηματικά και τις φυσικές επιστήμες, με τρόπο ευχάριστο και δημιουργικό.

Τα εργαστήρια θα έχουν χαρακτήρα εβδομαδιαίων, βιωματικών συναντήσεων. Αναλυτικά, οι ημερομηνίες διεξαγωγήςτων εργαστηρίων μέχρι το τέλος του 2021 είναι: 13/10,20/10,27/10, 3/11,10/11,17/11,24/11, 1/12,8/12,15/12,22/12 και 29/12(ώρες 14:30-17:00).Οι αντίστοιχες ημερομηνίες για το 2022 θα ανακοινωθούν στους συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Η συμμετοχή στα εργαστήρια και ο απαραίτητος εξοπλισμός είναι δωρεάν.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 24210 29844 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Οι πρώτες εικόνες από την απελευθέρωση των 24 ομήρων: Θα μεταφερθούν σε νοσοκομεία στο Τελ Αβίβ

Σε εξέλιξη βρίσκεται από σήμερα η ολιγοήμερη εκεχειρία ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς, καθώς και…

24 Νοεμβρίου 2023

Έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Γουσουτίδης

Σε ηλικία 78 ετών, έφυγε από τη ζωή ο αντιστράτηγος ε.α. πυροσβεστικού σώματος Χρήστος Γουσουτίδης.…

24 Νοεμβρίου 2023

Επιστολή Κασσελάκη στον Νίκο Κοτζιά: Είμαι ανοιχτός στον διάλογο και τη συνεργασία

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Νίκου Κοτζιά για την ανάπτυξη…

24 Νοεμβρίου 2023

Δύο αγωνιστικές σε ουδέτερο γήπεδο ο Ολυμπιακός για όσα έγιναν με τον Πύρασο

Με πρόστιμο είχε τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός Βόλου από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ Θεσσαλίας για…

24 Νοεμβρίου 2023

Συναγερμός για επιθέσεις από «μοναχικούς λύκους» στην Ευρώπη – Τι εκτιμούν αξιωματούχοι

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι του τομέα της ασφάλειας βλέπουν αυξανόμενο κίνδυνο επιθέσεων από ριζοσπαστικοποιημένους ισλαμιστές εξαιτίας του…

24 Νοεμβρίου 2023

Για βροχές, ισχυρούς ανέμους και χιόνια προειδοποιεί το Λιμεναρχείο Βόλου

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με το δελτίο πρόγνωσης λαιρού της Ε.Μ.Υ.…

24 Νοεμβρίου 2023