Τοπικά

Εργασίες στη στέγη του Ναού Ταξιαρχών Τσαγκαράδας

Εργασίες για τη στέγη του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Τσαγκαράδα που αντιμετωπίζει πρόβλημα και μπαίνουν νερά, αναμένεται να ξεκινήσουν, όπως προέκυψε από τη συνάντηση που είχε το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ναού με την αντιπεριφερειάρχη κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε προχθές Τρίτη και τα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου τόνισαν το πρόβλημα που υπάρχει με τη στέγη του ναού, όπου ενόψει και του χειμώνα υπάρχει ορατός κίνδυνος να δέχεται μεγάλη εισροή νερών.

Η κ. Κολυνδρίνη άκουσε με προσοχή τα αιτήματα των μελών του συμβουλίου και τόνισε πως για να ξεκινήσουν εργασίες στην εκκλησία απαιτείται η έγκριση από το συμβούλιο αρχιτεκτονικής. Η ίδια αμέσως κινήθηκε έχοντας επικοινωνία με την αρμόδια υπηρεσία και φαίνεται πως άμεσα θα δοθεί η έγκριση, ώστε να αρχίσουν και οι εργασίες.
Από πλευράς του εκκλησιαστικού συμβουλίου το μέλος κ. Νίκος Βέης επισήμανε πως ο ναός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών αντιμετωπίζει πρόβλημα στη στέγη του, καθώς έχει φθορές και, όταν βρέχει, εισρέουν νερά στο εσωτερικό της εκκλησίας. Ο ναός έχει 270 χρόνια ζωής και είναι αναμενόμενο να προκύπτουν τέτοια προβλήματα. Γι’ αυτό και εμείς ζητήσαμε από την αντιπεριφερειάρχη να ενεργήσει για την όσο το δυνατόν ταχύτερη συνεδρίαση της αρχιτεκτονικής επιτροπής, ώστε να δοθεί η έγκριση και να ξεκινήσουν οι εργασίες στον ναό. Για την εύρεση των πόρων που θα απαιτηθούν, θα κάνουμε και εμείς την προσπάθειά μας».

Στην Ενορία των Ταξιαρχών ανήκουν και αρκετά εξωκκλήσια εκ των οποίων δύο έχουν επίσης πρόβλημα με τη στέγη και χρήζει επιδιόρθωσης.
Παράλληλα ο κ. Βέης αναφέρθηκε και «σε ένα διώροφο σπίτι που ανήκει στον ναό Ταξιαρχών και χρειάζεται παρέμβαση για να αξιοποιηθεί για διάφορους σκοπούς. Το θέμα το θέσαμε στην κ. Κολυνδρίνη η οποία εξέφρασε τη διάθεσή της να μας στηρίξει».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Καθηλωμένα 171 αεροσκάφη της Boeing μετά το θρίλερ στα 16.000 πόδια – Κατασκευαστικό πρόβλημα, βλέπει ειδικός

Σε κατασκευαστική ανεπάρκεια πιθανότατα οφείλεται η αποκόλληση μέρους της ατράκτου του αεροσκάφους Boeing 737 Max…

8 Ιανουαρίου 2024

Δολοφονία αστυνομικού στου Ρέντη: Χώρο οργανωμένων κάτω από τις εξέδρες έψαχνε η ΕΛ.ΑΣ στο «Καραϊσκάκης»

Παρουσία εισαγγελικού λειτουργού έγινε η έρευνα πραγματοποιήθηκε η αστυνομική έρευνα στις εγκαταστάσεις του γηπέδου του…

8 Ιανουαρίου 2024

Πιλότος… ληστής: Έκλεψε αεροπλάνο 80.000 δολαρίων και πέταξε πάνω από 100 μίλια

Ένας άνδρας από το Άινταχο συνελήφθη αφού έκλεψε ένα αεροπλάνο από ένα υπόστεγο στο Βόρειο…

8 Ιανουαρίου 2024

Κύμα ψύχους σαρώνει την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη: -29,5 βαθμοί στη Λετονία

Το κύμα ψύχους που πάγωσε τις σκανδιναβικές χώρες τις τελευταίες ημέρες πλήττει την κεντρική και…

8 Ιανουαρίου 2024

Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός της Γαλλίας

Η πρωθυπουργός της Γαλλίας Ελίζαμπεθ Μπορν υπέβαλε την παραίτησή της, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η γαλλική…

8 Ιανουαρίου 2024

Συνεχίζονται οι κλοπές μεταλλικών αντικειμένων από τα κοιμητήρια της Καρδίτσας

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις φαίνεται να έχει πάρει το φαινόμενο των κλοπών καντηλιών και μεταλλικών αντικειμένων από…

8 Ιανουαρίου 2024