Τοπικά

Εργασιακή εμπειρία σε ιδιωτικές Κλινικές για τρεις αποφοίτους 3ου ΕΠΑΛ Βόλου

Ενθουσιασμένοι με την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας και τον εμπλουτισμό των γνώσεών τους είναι τρεις νέοι και νέες, απόφοιτοι του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου που μέσω του προγράμματος μαθητείας εργάζονται σε ιδιωτικές κλινικές και δομές υγείας έχοντας αποκτήσει την ειδικότητα του βοηθού νοσηλευτή.

Ο Θανάσης, η Παναγιώτα και η Μαριαλέννα εντάχθηκαν στον πρώτο κύκλο του προγράμματος της μαθητείας ο οποίος ξεκίνησε στη Μαγνησία τον περασμένο χειμώνα και ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες. Για τέσσερις ημέρες την εβδομάδα εργάζονται στην Κλινική και μια μέρα έρχονται το μεσημέρι στο σχολείο και παρακολουθούν μαθήματα.

Η 20χρονη Παναγιώτα Γερογιάννη αποφοίτησε εδώ και δύο χρόνια από το 3ο ΕΠΑΛ Βόλου. «Με ενδιαφέρον επέστρεψα ξανά στο σχολείο μέσω του θεσμού της μαθητείας. Εργάζομαι σε μια ιδιωτική κλινική της πόλης και είναι πολύ καλά. Άψογη είναι η συνεργασία μου με το νοσηλευτικό προσωπικού από το οποίο μαθαίνουμε πολλά πράγματα, ενώ ακόμη πιο πολλές γνώσεις αποκτούμε και στο σχολείο. Πιστεύω πως το πτυχίο του βοηθού νοσηλευτή είναι πολύ καλό» μας ανέφερε.

Παίρνοντας τον λόγο η 22χρονη Μαριαλέννα Κυριαζή επισήμανε πως «εργάζομαι πρωινές ώρες στην Κλινική και το περιβάλλον είναι πολύ καλό. Μαθαίνουμε πολλά πράγματα, αναβαθμίζουμε τις γνώσεις μας και η συνεργασία με το νοσηλευτικό προσωπικό είναι άριστη.».

Από την πλευρά του ο 22χρονος Θανάσης Ασμέλης τόνισε ότι η μαθητεία είναι πολύ ωφέλιμη για όποιον του αρέσει αυτό που κάνει. Κάθε μέρα μαθαίνουμε και διαφορετικά πράγματα. Επίσης είναι και ένα παράθυρο ευκαιρίας για την εργασία. Εξάλλου με το πρόγραμμα εργαζόμαστε, αμειβόμαστε και λαμβάνουμε και ασφάλιση. Παράλληλα επιτυγχάνεται και η σύνδεση του σχολείου με την αγορά εργασίας».

Η διευθύντρια του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου κ. Αγάπη Κουτσοκώστα επισήμανε πως η ειδικότητα του βοηθού νοσηλευτή ήταν η μοναδική που εντάχθηκε από το σχολείο στην πρώτη φάση του προγράμματος της μαθητείας. Η μαθητεία ως πρόγραμμα έχει μέλλον, αρκεί βέβαια να υπάρχει προσφορά θέσεων είτε από τους δημόσιους είτε από τους ιδιωτικούς φορείς. Το ζήτημα είναι να πειστούν οι εργοδότες για τα οφέλη του προγράμματος».

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

«Υπάρχουν πολλά να σας πω» – Όταν ο Τόλκιν έστελνε γράμματα στα τέσσερα παιδιά του, ως άλλος Άι Βασίλης

Στις 24 Δεκεμβρίου του 1920, ο γνωστός μας από τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» Τζ. Ρ.Ρ.…

24 Δεκεμβρίου 2023

Πόλη – φάντασμα η Βηθλεέμ: «Δεν έχουμε ξαναδεί Χριστούγεννα σαν κι αυτά»

Ένα πέπλο θλίψης καλύπτει τη Βηθλεέμ, λόγω του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, όπου ο…

24 Δεκεμβρίου 2023

Βασίλης Καρράς: Η τελευταία επιθυμία του τραγουδιστή – Πού θα γίνει η κηδεία του

Ο Βασίλης Καρράς έπειτα από σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε εδώ και καιρό, έφυγε από…

24 Δεκεμβρίου 2023

Ο «μαραθώνιος» για να σωθεί ο 14χρονος από την Άρτα που κατέρρευσε στα κάλαντα – Χρειάστηκε να φτάσει στην Αθήνα για ΜΕΘ

Από τέσσερα νοσοκομεία χρειάστηκε να περάσει το παιδί που παρουσίασε εγκεφαλική αιμορραγία, ενώ είχε βγει…

24 Δεκεμβρίου 2023

Θρήνος: Αυτός είναι ο 22χρονος που σκοτώθηκε σε φρικτό τροχαίο έξω απ’ τη Λάρισα – Αύριο το στερνό «αντίο» στον Τύρναβο

Τεράστια θλίψη σκόρπισε στην τοπική κοινωνία του Τυρνάβου ο άδικος χαμός του 22χρονου Θεόδωρου Γεωργάκη…

24 Δεκεμβρίου 2023

Δωρεάν μονοήμερη εκπαίδευση ορειβατικού σκι για παιδιά, νέους και νέες του Δήμου Ελασσόνας στον Όλυμπο

Ως φυσικό επακόλουθο της θεματικής γιορτής «Ημέρα Βουνού στην Ελασσόνα» έρχεται η εκπαίδευση στο Ορειβατικό…

24 Δεκεμβρίου 2023