Τοπικά

Έρχονται νέοι πρόσφυγες στη Λάρισα και θα μείνουν σε ξενοδοχεία – Τι ειπώθηκε στη σύσκεψη με Χρυσοχοΐδη

«Η Λάρισα έχει ήδη σηκώσει βάρος στη φιλοξενία των προσφύγων και των μεταναστών. Θα συμβάλει και τώρα, με δικαιοσύνη, στο πλαίσιο μίας αναλογικής πανελλαδικής κατανομής των μεταναστών και των προσφύγων» σημείωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε δηλώσεις του αμέσως μετά την ευρεία σύσκεψη που έλαβε χώρα το μεσημέρι του Σαββάτου στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, με τη συμμετοχή των τοπικών βουλευτών, του περιφερειάρχη και των δημάρχων.

Η έλευση του κ. Χρυσοχοΐδη στη Λάρισα είχε ως αντικείμενο αφενός «την επικοινωνία του σχεδίου αντεγκληματικής πολιτικής» αλλά και το προσφυγικό – μεταναστευτικό.
Σε ότι αφορά το δεύτερο, που «καίει» την τοπική κοινωνία, το κυβερνητικό στέλεχος δήλωσε πως «μιλήσαμε επίσης και για το μεταναστευτικό. Για την εθνική ανάγκη διαχείρισης της κρίσης που υπάρχει στα νησιά μας. Η Λάρισα έχει ήδη σηκώσει βάρος στη φιλοξενία των προσφύγων και των μεταναστών. Θα συμβάλει και τώρα, με δικαιοσύνη, στο πλαίσιο μίας αναλογικής πανελλαδικής κατανομής των μεταναστών και των προσφύγων. Γιατί οι τοπικοί άρχοντες και οι κάτοικοι της Λάρισας έχουν εθνική συνείδηση και εθνική ευθύνη».

Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται θέμα δημιουργίας νέας προσφυγικής δομής ή επέκτασης της υφιστάμενης στο Κουτσόχερο, αλλά οι νέοι πρόσφυγες που θα έρθουν, θα είναι οικογένειες που θα μείνουν σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα για διάστημα έξι μηνών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο αντιπεριφερειάρχης Λάρισας Χρήστος Καλομπάτσιος, οι βουλευτές της Ν.Δ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρήστος Κέλλας και Στέλλα Μπίζιου, του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης και Άννα Βαγενά, του ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη, οι δήμαρχοι Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, Φαρσάλων Μάκης Εσκίογλου, Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας, Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας, Τεμπών Γιώργος Μανώλης και ο αντιδήμαρχος Κιλελέρ Αχιλλέας Χατζούλης.

«Καλή είδηση» χαρακτήρισε τη μη αύξηση του αριθμού των προσφύγων στο Κουτσόχερο, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης.
Ο βουλευτής της Ν.Δ. Χρήστος Κέλλας εστίασε στις διαβεβαιώσεις του υπουργού ότι δε θα γίνει νέος καταυλισμός και δε θα μεταφερθούν άλλοι μετανάστες στο στρατόπεδο του Κουτσοχέρου.
Στο ζήτημα της μετέπειτα ένταξης των προσφύγων στάθηκε η βουλευτίνα του ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σε ότι αφορά το σκέλος της εγκληματικότητας, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε πως η έλευσή του στη Λάρισα έγινε στο πλαίσιο μίας «εξόρμησης σε όλη την Ελλάδα για την επικοινωνία του σχεδίου της αντεγκληματικής πολιτικής με τις αστυνομικές αρχές και τις τοπικές κοινωνίες. Προμετωπίδα αυτής της πολιτικής είναι ότι υπάρχει κράτος. Η αστυνομία είναι ολοκληρωτικά αφιερωμένη, προσαρμοσμένη σε αυτή τη δήλωση. Επαναλαμβάνω: Υπάρχει κράτος. Θα είναι (οι αστυνομικοί) έξω και δίπλα στους πολίτες. Τα προβλήματά τους είναι δική μας ευθύνη, της πολιτικής ηγεσίας και των αστυνομικών δυνάμεων. Θα πάω κι από νομό σε νομό για να επιβλέψω τα επιχειρησιακά σχέδια τα οποία καταρτίζονται σε κάθε περιοχή. Η αστυνομία έχει πλέον αποστολή και θα την τιμήσει.»

Πηγή: onlarissa.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το