Τοπικά

Επτά δράσεις αλληλεγγύης, προσφοράς και πολιτισμού από το 10ο Γυμνάσιο Βόλου τον φετινό Δεκέμβριο

Επτά δράσεις υλοποιήθηκαν μέσα στον φετινό Δεκέμβρη από τους μαθητές και μαθήτριες του 10ου Γυμνασίου Βόλου.
Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, η χορωδία του 10ου Γυμνασίου Βόλου υποστήριξε τη Χριστουγεννιάτικη Εορτο-αγορά της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ Βόλου). Στις 12.00 το μεσημέρι και με μαέστρο την κ. Κατερίνα Αποστολοπούλου – Μακρή, σοπράνο και καθηγήτρια Mουσικής του σχολείου, οι μαθητές/τριες της σχολικής μας χορωδίας μάγεψαν το κοινό με τα χριστουγεννιάτικά τραγούδια τους στην Εξωραϊστική Λέσχη Βόλου. Στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία οι μαθητές/τριες του 10ου Γυμνασίου Βόλου συνέλεξαν (πώματα) καπάκια και τα πρόσφεραν στην Κουζίνα Αλληλεγγύης Βόλου για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων της πόλης μας, ενώ στόλισαν το δέντρο της αγάπης με δεκάδες κουτιά από γάλα για τα παιδιά του ιδρύματος «Άσπρες Πεταλούδες». Με έντεκα μαθητικά έργα υπό την ενθάρρυνση και καθοδήγηση του καθηγητή Καλλιτεχνικών, κ. Ιωακείμ Μιναρετζόπουλου, συμμετείχε το 10ο Γυμνάσιο στο διαγωνισμό ζωγραφικής-δημιουργίας αφίσας που προκήρυξε ο Σύλλογος Θαλασσαιμίας Ν. Μαγνησίας και διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού στο πλαίσιο των εκδηλώσεων και δράσεων του άτυπου Δικτύου Φορέων Υγείας της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.
Ο Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων Βόλου πλημμύρισε από όμορφες χριστουγεννιάτικες μελωδίες το απόγευμα του Σαββάτου 16 Δεκεμβρίου.

Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου στις 19.00 η χορωδία του σχολείου υπό τη διεύθυνση της κ. Αποστολοπούλου-Μακρή συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου με τη δράση «Μαγικά Λευκά Χριστούγεννα» στην πλατεία του Αγίου Νικολάου, ενώ την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου, τα ίδια παιδιά με χοράρχη την κ. Αποστολοπούλου συμμετείχαν σε ειδική καλλιτεχνική εκδήλωση στον κατάμεστο ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, κατά την οποία ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος απένειμε τον Χρυσό Σταυρό μετά διπλώματος, στον καταξιωμένο μαέστρο Γιάννη Καρκάλα επιβραβεύοντας την πολυετή και καρποφόρα διακονία του στον χώρο της χορωδιακής μουσικής.
Είναι σημαντικό να πραγματοποιούνται τόσο σημαντικές δράσεις από μαθητές και μαθήτριες που προάγουν τέχνη και πολιτισμό και μας διδάσκουν την αξία του εθελοντισμού ως στάση ζωής συνδεδεμένης με πολύτιμες αξίες, όπως η φιλανθρωπία, η αλληλεγγύη, η κοινωνική δικαιοσύνη, η κοινωνική συμμετοχή.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Το γλέντι της «Τρανής Αποκριάς» από τον Αναπτυξιακό Σύλλογο Αγίου Λαυρεντίου

Ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Αγίου Λαυρεντίου Πηλίου, με την βοήθεια των κατοίκων του και των επαγγελματιών…

12 Μαρτίου 2024

Καταθέτει υπόμνημα για την υπόθεση Τεττέι η ΠΑΕ Βόλος

Το προσεχές Σάββατο 16 Μαρτίου θα αρχίσουν τα πλέι άουτ στη Σούπερ Λιγκ, με τις…

12 Μαρτίου 2024

Τον απόλυτο τρόμο έζησε 36χρονη – Προσπάθησαν να τη βιάσουν ενώ κοιμόταν

Συγκλονιστικές είναι οι στιγμές που βίωσε μία 36χρονη γυναίκα στα Εξάρχεια όταν ήρθε αντιμέτωπη με…

12 Μαρτίου 2024

Αλλαγή διοίκησης στην 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών

Η 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών σας ανακοινώνει ότι, την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024 και ώρα 11:00π.μ.,…

12 Μαρτίου 2024

Πρωτιά σε διαγωνισμό για 1ο ΓΕΛ Βόλου – Μαθητές μεγιστοποιούν τα κέρδη εικονικής εταιρείας

Το επιχειρηματικό τους ταλέντο δείχνουν τέσσερις μαθητές του 1ου ΓΕΛ Βόλου που κατάφεραν στο πλαίσιο…

12 Μαρτίου 2024

Αρνητική πρωτιά της Θεσσαλίας για το bullying

Ιδιαίτερα αυξημένα εμφανίζονται τα περιστατικά εκφοβισμού στην Ελλάδα: 1 στα 3 παιδιά δηλώνει ότι έχει…

12 Μαρτίου 2024