Τοπικά

Επιτυχημένη η παρουσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην AgroThessaly

Επιτυχημένη ήταν η παρουσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην 11η Πανελλήνια Έκθεση για τη Γεωργία και τη Κτηνοτροφία AgroThessaly 2017 που πραγματοποιήθηκε στην Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης Λάρισας. Στο περίπτερο της Περιφέρειας πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών είχε την ευκαιρία να δει και να γευθεί τα εκθέματα Οικοτεχνιών και Γυναικείων Συνεταιρισμών της Θεσσαλίας, με πάστες λαχανικών, μαρμελάδες φρούτων, ψωμί από αλεύρι ρυζιού-καλαμποκιού-ρεβιθιού, προϊόντα κατασκευασμένα με παραδοσιακές ελληνικές συνταγές και με πολύ μεράκι.


Στο περίπτερο εκτίθεντο ακόμη κρασιά από αμπέλια ορεινών περιοχών, τσίπουρο, μέλι, δημητριακά, εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα, πάστες ελιάς, τυποποιημένες ελιές, γαλακτοκομικά προϊόντα και αλλαντικά από τις Βιομηχανίες Τροφίμων της Θεσσαλίας.

Τα εύσημα απέμεινε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό κατά την επίσκεψη του στο καλαίσθητο περίπτερο της Περιφέρειας, όπου είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ποικιλία ποιοτικών και βιολογικών αγροτικών προϊόντων της Θεσσαλικής γης ως αποτέλεσμα της συνεργασίας των Γεωτεχνικών Υπηρεσιών που προσφέρουν στους αγρότες και τις Βιομηχανίες Τροφίμων.

Για την συλλογή των εκθεμάτων φρόντισαν οι διευθυντές των ΔΑΟΚ Καρδίτσας, Δ. Κωστής, Λάρισας Π. Καλφούντζος, Μαγνησίας & Σποράδων Ν. Λιάνος, Τρικάλων Μ. Γουγουλάκης, οι οποίοι είχαν φυσική παρουσία στο περίπτερο, συνοδευόμενοι από τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικού Τομέα κ. Βασίλη Χατζόπουλο και τον εντεταλμένο σύμβουλο υδάτων κ. Γιώργο Λαδόπουλο.

Το περίπτερο επισκέφτηκαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Λάρισας Γιώργος Κατσιαντώνης ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Τουρισμού και Δια Βίου Μάθησης κ. Θανάσης Παιδής, ο επικεφαλής της Διοίκησης της Εμπορικής και Αγροτικής Τράπεζας Πειραιώς κ. Χριστόδουλος Αντωνιάδης, ο καθηγητής της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών Θεσσαλίας κ. Φάνης Γέμτος, ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ κ. Σπύρος Μάμαλης , ο πρόεδρος της ΠΟΣΓ κ. Δημήτρης. Σοφολόγης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης & ο Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Λαρισαίων κ. Δημήτρης Γεωργάκης, κ.α.

Τον έπαινο συμμετοχής της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην έκθεση παρέλαβαν από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λαρισαίων κ. Δημήτρη Τάχο, οι διευθυντές της Περιφέρειας Θεσσαλίας Νίκος Γαβριήλ και Αλέκος Πατουλιώτης.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Δεύτερο «κατηγορώ» κατά της Κομισιόν – Ευρωβουλευτές την κατηγορούν ότι «χρηματοδοτεί δικτάτορες»

Για «χρηματοδότηση δικτατόρων» κατηγορούν την Κομισιόν ευρωβουλευτές, οι οποίοι υποστηρίζουν πως τα 150 εκατομμύρια ευρώ…

13 Μαρτίου 2024

Τιμές «φωτιά» στο σαρακοστιανό τραπέζι – Ο «αλµυρός» ο χαλβάς και η… πρωταθλήτρια ταραμοσαλάτα

Η περίοδος της Σαρακοστής φέτος σηματοδοτείται από αυξημένες τιμές σε παραδοσιακά εδέσματα ενώ οι προσφορές…

13 Μαρτίου 2024

Κασσελάκης: Λάθος ο νόμος Τσίπρα για τις εταιρείες εξωτερικού

«Ο νόμος (Τσίπρα) για τις εταιρείες εξωτερικού ήταν λάθος» είπε στο Mega o πρόεδρος του…

13 Μαρτίου 2024

Σεπόλια: Αντιδράσεις κομμάτων για την εισαγγελική πρόταση – «Είναι απαράδεκτη»

Tην πρόταση της εισαγγελέως, η οποία ζήτησε την αθώωση λόγω αμφιβολιών του Ηλία Μίχου για…

13 Μαρτίου 2024

Μητσοτάκης σε εκδήλωση για ΤΕΚΑ: Να σπάσουμε την προκατάληψη “σύνταξη δεν με αφορά ή δεν θα πάρω”

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη στην εκδήλωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τα δύο…

13 Μαρτίου 2024

Έκθεση ΟΗΕ: Το χάσμα μεγάλωσε μετά την πανδημία ανάμεσα στις πλούσιες και τις φτωχές χώρες

Η ανθρωπότητα επανήλθε στο επίπεδο ανάπτυξης που είχε πριν από την πανδημία, όμως το ρεκόρ…

13 Μαρτίου 2024