Κόσμος

Επίθεση Ρώσων χάκερς στη Γερμανία – «Χτύπησαν» κυβερνητικούς ιστοτόπους, τράπεζες και αεροδρόμια – Ποιοι βρίσκονται από πίσω

Μαζική επίθεση υπέστησαν γερμανικοί κυβερνητικοί ιστότοποι από Ρώσους χάκερ, μετά την απόφαση του Βερολίνου να στείλει άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία. Η γερμανική υπηρεσία ασφάλειας του κυβερνοχώρου BSI ανέφερε ωστόσο ότι αυτή η διαδικτυακή επίθεση δεν είχε σοβαρές συνέπειες. «Προς το παρόν, ορισμένοι ιστότοποι δεν είναι προσβάσιμοι» ανέφερε η BSI σε μια ανακοίνωσή της.

Όπως διευκρίνισε η ομάδα χάκερ Killnet, στοχεύει κυβερνητικούς ιστότοπους, τράπεζες και αεροδρόμια, εξαπολύοντας συντονισμένη επιχείρηση άρνησης παροχής υπηρεσιών (DdoS). Η επίθεση θεωρείται σχετικά απλή, με στόχο να τεθούν οι ιστοσελίδες εκτός σύνδεσης, αποστέλλοντας μεγάλο όγκο αιτημάτων σύνδεσης στους διακομιστές τους.

«Προς το παρόν, ορισμένοι ιστότοποι δεν είναι προσβάσιμοι» ανέφερε η BSI σε μια ανακοίνωσή της. Στο στόχαστρο μπήκαν επίσης και ορισμένες υπηρεσίες του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Η ομάδα πίσω από την επίθεση
Η Killnet είναι μια ομάδα Ρώσων που αυτοαποκαλούνται «χάκερ-ακτιβιστές» και στοχεύουν ενεργά όσους διαφωνούν με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Τον Ιούνιο, η ομάδα ανέλαβε την ευθύνη για μια επίθεση DDoS εναντίον της λιθουανικής κυβέρνησης, αφού η Λιθουανία εμπόδισε τη μεταφορά εμπορευμάτων στον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ.

Η αμερικανική εταιρεία κυβερνοασφάλειας Mandiant υποστηρίζει ότι η Killnet συνδέεται με μια άλλη ρωσική ομάδα χάκερ, τη Xaknet, η οποία ισχυρίζεται ότι παραβίασε πολλούς ουκρανικούς οργανισμούς. Η Xaknet είναι πιθανόν να συνδέεται με τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών, σύμφωνα με τη Mandiant.

Πηγή:ethnos

Share
Ετικέτες: Χάκερ

Πρόσφατα άρθρα

Ξεπαγώνουν

«Ξεπαγώνουν» οι τριετίες από την καινούργια χρονιά, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να ανέβουν…

29 Δεκεμβρίου 2023

Εστίαση

Αρκετά ευχαριστημένοι είναι οι καταστηματάρχες της πόλης μας που είδαν τα καταστήματα εστίασης να γεμίζουν…

29 Δεκεμβρίου 2023

Πώς θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές σε Βόλο και Ν. Ιωνία

Από το αρμόδιο τμήμα Οικονομικής Ανάπτυξης και Εμπορίου του δήμου Βόλου, ανακοινώθηκε το πρόγραμμα λειτουργίας…

29 Δεκεμβρίου 2023

ΡΑΑΕΥ: Δωρεά 1 εκ. ευρώ για τους πληγέντες από φυσικές καταστροφές σε Θεσσαλία και Έβρο

Η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ), συναισθανόμενη τις υψηλές ανάγκες για αρωγή σε…

29 Δεκεμβρίου 2023

Covid

Ο covid είναι ακόμη εδώ, για την ακρίβεια δεν έφυγε και ποτέ, απλώς εμείς τον…

29 Δεκεμβρίου 2023

Οι σέξι αγρότες από τα Φάρσαλα επιστρέφουν με νέο ημερολόγιο για το 2024

Πέρασαν κιόλας 7 χρόνια από το πρώτο ημερολόγιο των σέξι αγροτών από την Σκοπιά Φαρσάλων…

29 Δεκεμβρίου 2023