Κόσμος

Επίθεση Ρώσων χάκερς στη Γερμανία – «Χτύπησαν» κυβερνητικούς ιστοτόπους, τράπεζες και αεροδρόμια – Ποιοι βρίσκονται από πίσω

Μαζική επίθεση υπέστησαν γερμανικοί κυβερνητικοί ιστότοποι από Ρώσους χάκερ, μετά την απόφαση του Βερολίνου να στείλει άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία. Η γερμανική υπηρεσία ασφάλειας του κυβερνοχώρου BSI ανέφερε ωστόσο ότι αυτή η διαδικτυακή επίθεση δεν είχε σοβαρές συνέπειες. «Προς το παρόν, ορισμένοι ιστότοποι δεν είναι προσβάσιμοι» ανέφερε η BSI σε μια ανακοίνωσή της.

Όπως διευκρίνισε η ομάδα χάκερ Killnet, στοχεύει κυβερνητικούς ιστότοπους, τράπεζες και αεροδρόμια, εξαπολύοντας συντονισμένη επιχείρηση άρνησης παροχής υπηρεσιών (DdoS). Η επίθεση θεωρείται σχετικά απλή, με στόχο να τεθούν οι ιστοσελίδες εκτός σύνδεσης, αποστέλλοντας μεγάλο όγκο αιτημάτων σύνδεσης στους διακομιστές τους.

«Προς το παρόν, ορισμένοι ιστότοποι δεν είναι προσβάσιμοι» ανέφερε η BSI σε μια ανακοίνωσή της. Στο στόχαστρο μπήκαν επίσης και ορισμένες υπηρεσίες του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Η ομάδα πίσω από την επίθεση
Η Killnet είναι μια ομάδα Ρώσων που αυτοαποκαλούνται «χάκερ-ακτιβιστές» και στοχεύουν ενεργά όσους διαφωνούν με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Τον Ιούνιο, η ομάδα ανέλαβε την ευθύνη για μια επίθεση DDoS εναντίον της λιθουανικής κυβέρνησης, αφού η Λιθουανία εμπόδισε τη μεταφορά εμπορευμάτων στον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ.

Η αμερικανική εταιρεία κυβερνοασφάλειας Mandiant υποστηρίζει ότι η Killnet συνδέεται με μια άλλη ρωσική ομάδα χάκερ, τη Xaknet, η οποία ισχυρίζεται ότι παραβίασε πολλούς ουκρανικούς οργανισμούς. Η Xaknet είναι πιθανόν να συνδέεται με τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών, σύμφωνα με τη Mandiant.

Πηγή:ethnos

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το