Ελλάδα

Επίθεση Μητσοτάκη κατά της κυβέρνησης

mitsotakis

Με μια δριμεία επίθεση εναντίον της κυβέρνησης δια στόματος του Κυριάκου Μητσοτάκη έκλεισε τις εργασίες του το 10ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για «παρακμή», διασυρμό και «ασφυξία» της Ελλάδας, καλώντας την κυβέρνηση να αποχωρήσει από την εξουσία. «Αυτός που κέρδισε τις εκλογές υποσχόμενος ότι θα σκίσει το μνημόνιο κατάφερε να φορτώσει τη χώρα με δύο μνημόνια μέσα σε εννέα μήνες» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, στρέφοντας τα «πυρά» του εναντίον του πρωθυπουργού.

Επαναλαμβάνοντας το κεντρικό σύνθημα του συνεδρίου, ο πρόεδρος της ΝΔ ισχυρίστηκε ότι «η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού ζητά λύτρωση», ζητά «οξυγόνο». Μάλιστα, τόνισε ότι η ΝΔ είναι έτοιμη να αλλάξει την Ελλάδα.

«Είχα δεσμευθεί ότι σε 111 μέρες θα αλλάξουμε τη ΝΔ. Τίμησα την εντολή σας. Αλλάξαμε το κόμμα μας και είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα» ανέφερε, και συνέχισε: «Σας καλώ όλες και όλους σε κοινή συστράτευση, να διώξουμε την επικίνδυνη κυβέρνηση των ανικάνων, να δώσουμε οξυγόνο στην Ελλάδα μας».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι το κόμμα έχει συγκεκριμένες προτάσεις και διαφορετική λογική στα περισσότερα ζητήματα.

«Έχουμε διαφορετική λογική και άλλη πρόταση για το ασφαλιστικό. Έχουμε διαφορετική λογική και άλλη πρόταση για τη φορολογία. Έχουμε διαφορετική λογική και άλλη πρόταση για τη ρευστότητα στην οικονομία και τη διαχείριση των κόκκινων δανείων. Οι δικές μας πολιτικές απαντούν με στοχευμένες δράσεις στα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες. Οι δικές μας πολιτικές είναι κοστολογημένες. Δεν περιλαμβάνουν ψεύτικες υποσχέσεις. Είναι αποτέλεσμα μιας σοβαρής και υπεύθυνης εργασίας» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, που εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της κυβέρνησης για «κατάληψη», όπως τη χαρακτήρισε, του κρατικού μηχανισμού από «φίλους, κολλητούς και συντρόφους». «Συνέβαιναν και παλιά αυτά αλλά από την εξαίρεση έχουν γίνει πλέον ο κανόνας» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ενωτικό μήνυμα Σαμαρά

Ενωτικό μήνυμα έστειλε από την πλευρά του ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα ατύχημα που δεν έπρεπε να συμβεί».

Κάλεσε δε, τους παρευρισκόμενους να κάνουν μια σύγκριση ανάμεσα σε «εκείνα που χτίσαμε, με εκείνα που γκρεμίσανε». «Ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει παντού, πολιτικά, δημοσκοπικά και ηθικά» ανέφερε, και συμπλήρωσε: «Εμείς από την αρχή χωρίς διγλωσσία υποστηρίξαμε την ευρωπαϊκή ένταξη της χώρας, στηρίξαμε τις μεταρρυθμίσεις και ως αντιπολίτευση και ως κυβέρνηση. Ήμασταν υπεύθυνοι και όταν ξέσπασε η κρίση, ο Κώστας Καραμανλής είχε προειδοποιήσει».

Προχώρησε δε στην παραδοχή ότι λάθη έγιναν από όλους –και από αυτούς που κυβέρνησαν και από αυτούς που δεν κυβέρνησαν. «Έχει και η παράταξή μας μερίδιο ευθύνης, αλλά η παράταξή μας διορθώνει τα λάθη» είπε, και συνέχισε: «Εμείς από την αρχή χωρίς διγλωσσία υποστηρίξαμε την ευρωπαϊκή ένταξη της χώρας, στηρίξαμε τις μεταρρυθμίσεις και ως αντιπολίτευση και ως κυβέρνηση. Ήμασταν υπεύθυνοι και όταν ξέσπασε η κρίση, ο Κώστας Καραμανλής είχε προειδοποιήσει».

Την ίδια ώρα, κατέκρινε τους χειρισμούς της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση και ισχυρίστηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν μαθαίνει από τα λάθη του». Έδωσε δε, «ψήφο εμπιστοσύνης» στον κ. Μητσοτάκη, αναφέροντας ότι «εκφράζει την ανάγκη της κοινωνίας για μεταρρυθμίσεις. Ξέρει να το κάνει, σας διαβεβαιώ για αυτό, και αύριο ως πρωθυπουργός θα ηγηθεί αυτής της μεταρρυθμιστικής πορείας της χώρας».

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το