Τοπικά

Επιστολή της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας προς τους φορείς της Μαγνησίας

Σχετικά με την ανακοίνωση ότι στο λιμάνι του Βόλου η εταιρεία Meditetanean Gas, η οποία ιδρύθηκε το 2020 και εδρεύει στο Βόλο, προτίθεται να εγκαταστήσει πλωτή δεξαμενή-σταθμό αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου (FSRU), η ΠΠΜ απέστειλε την παρακάτω επιστολή προς τους φορείς της Μαγνησίας:

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, η εταιρεία Meditetanean Gas, η οποία ιδρύθηκε το 2020 και εδρεύει στο Βόλο, υπέβαλε αίτηση στην ΡΑΕ για να εγκαταστήσει στο λιμάνι του Βόλου πλωτή δεξαμενή-σταθμό αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου (FSRU). Σκοπός της εταιρίας είναι η ανάπτυξη ποικίλων δραστηριοτήτων σχετικών με την εμπορία του φυσικού αερίου στην κεντρική Ελλάδα. Η αίτηση υποβλήθηκε στις 25 Αυγούστου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, παρόμοιος σταθμός υπάρχει στην Αλεξανδρούπολη, ενώ αντίστοιχη προσπάθεια εγκατάστασης στην Κρήτη αποκρούστηκε από την τοπική κοινωνία.

Προθεσμία για την υποβολή ενστάσεων κατά τη ΡΑΕ είναι μόνο 15 μέρες!

Επειδή υπάρχουν πολλά προβλήματα από την εγκατάσταση της επένδυσης αυτής και επειδή οι συνέπειες θα είναι μη αναστρέψιμες για το οικοσύστημα του Παγασητικού και την ήδη επιβαρυμένη ατμόσφαιρα της πόλης του Βόλου και τον τουρισμό της περιοχής, σας καλούμε να μας απαντήσετε άμεσα αν επιθυμείτε τη συνεργασία μαζί μας για την απόκρουση της επένδυσης αυτής, που ίσως προσφέρει μερικές θέσεις εργασίας, αλλά μπορεί να στερήσει πολλαπλάσιες.

Καταλαβαίνουμε ότι η αδράνεια και ανοχή της τοπικής κοινωνίας (ΑΓΕΤ) ανοίγει την όρεξη για επέκταση της επιδείνωσης των λειτουργιών, αντοχών και επιβίωσης της πόλης του Βόλου.

Share
Ετικέτες: επιστολήΠΠΜ

Πρόσφατα άρθρα

To IEK Bόλου σε Πολωνία, Μάλτα και Σερβία μέσω του προγράμματος Erasmus+

Ολοκληρώθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «Καινοτομία και Ψηφιοποίηση στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και…

7 Δεκεμβρίου 2023

Bruce Willis: Νέες αποκαλύψεις για την κατάσταση της υγείας του – «Δεν ξέρουμε πόσος χρόνος του απομένει»

Μία από τις δυσκολότερες στιγμές της ζωής του βιώνει ο Μπρους Γουίλις (Bruce Willis), ο…

7 Δεκεμβρίου 2023

Οριστική αναβολή στη 14η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ

Οριστικό είναι πλέον ότι δεν θα γίνουν αγώνες πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ το προσεχές Σαββατοκύριακο. Όπως αναμενόταν, η ΚΕΔ σφράγισε…

7 Δεκεμβρίου 2023

Ζ. Μακρή: Η ιδιωτική πρωτοβουλία στηρίζει έμπρακτα τα σχολεία της Θεσσαλίας

Η υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας  Ζέττα Μ. Μακρή ανταποκρίθηκε στα…

7 Δεκεμβρίου 2023

Αριστερή Παρέμβαση για τη Θεσσαλία: Δεν είναι τοπικό ζήτημα ο σταθμός LNG στον Παγασητικό

Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση ενάντια στην εγκατάσταση σταθμού LNG στον Παγασητικό, απευθύνει η Αριστερή Παρέμβαση…

7 Δεκεμβρίου 2023

Λαμία: Στη φυλακή ο «εισπράκτορας» της συμμορίας με τα τροχαία

Το δρόμο για τη φυλακή έδειξε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας στον 56χρονο Βούλγαρο που…

7 Δεκεμβρίου 2023