Αθλητισμός

Επιστολή στους λοιμωξιολόγους απέστειλε η ΚΟΕ

Επιστολή προς την επιτροπή των λοιμωξιολόγων και τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Πρεζεράκο, απέστειλε η ΚΟΕ, στην οποία και παραθέτει τα συγκεντρωτικά στοιχεία από την προπονητική και αγωνιστική δραστηριότητα των αθλημάτων της, στις δύο περιόδους του λοκντάουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του covid-19. Με την επιστολή της αυτή η ΚΟΕ, ζητεί – για άλλη μία φορά – να επιτραπεί η προπόνηση σε όλα τα κολυμβητήρια και για όλα τα σωματεία, με την εφαρμογή πάντοτε συγκεκριμένων υγειονομικών πρωτοκόλλων.
Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής: «Επειδή αντιλαμβανόμαστε τους φόβους σας, όσον αφορά τον κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει από τις αγωνιστικές και προπονητικές δραστηριότητες των αθλημάτων μας (κολύμβηση, υδατοσφαίριση, καλλιτεχνική κολύμβηση, τεχνική κολύμβηση και καταδύσεις).
Α’) Προπονητικές δραστηριότητες: Στη χρονική περίοδο από την εφαρμογή του λοκντάουν 11/11/2020 μέχρι και 25/1/2021 σε ένα σύνολο 900 ατόμων έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 3.310 έλεγχοι κατά τους οποίους εντοπίσθηκαν τέσσερα συνολικά δείγματα (τρεις αθλητές και ένας προπονητής), ποσοστό 0,0012%.
Β’) Αγωνιστικές δραστηριότητες: Στην αγωνιστική περίοδο από τις αρχές Ιουλίου μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου διεξήχθησαν Πανελλήνια πρωταθλήματα σε όλα μας τα αθλήματα, καθώς και αγώνες προκρίσεων σε όλη την επικράτεια στους οποίους μετείχαν συνολικά 5.000 αθλητές-τριες και επιπλέον προπονητές-παράγοντες και αγωνόδικες επιτροπές που ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό στα 7.000 περίπου άτομα και δεν εντοπίσθηκε κάποιο θετικό δείγμα.
Πιστεύουμε ότι η εικόνα που σας παραθέτουμε από μόνη της συνηγορεί στο να επιτραπεί με συγκεκριμένα υγειονομικά πρωτόκολλα, που ήδη υπάρχουν και με περιορισμένο αριθμό ατόμων η προπόνηση σε όλα τα κολυμβητήρια και για όλους τους συλλόγους».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Συναγερμός στην Ευρώπη για την αφρικανική σκόνη – 180.000 τόνοι άμμου κάλυψαν τον ουρανό της Ελβετίας – Δείτε φωτογραφίες

Μια τεράστια ποσότητα άμμου από τη Σαχάρα έχει καλύψει τον ελβετικό ουρανό από την Παρασκευή,…

30 Μαρτίου 2024

AT&T: Μαζική διαρροή δεδομένων πελατών – Επηρεάστηκαν 73 εκατ. χρήστες

Η AT&T προχώρησε σε αλλαγή κωδικών πρόσβασης λογαριασμών για εκατομμύρια πελάτες της αυτή την εβδομάδα,…

30 Μαρτίου 2024

Λύγισε στη δεύτερη παράταση από τον Εθνικό Π. η Νίκη με 92-97

Μόνο αδιάφορο δεν ήταν το παιχνίδι μεταξύ Νίκη και Εθνικού στο Κλειστό Ν. Ιωνίας για…

30 Μαρτίου 2024

Θέμα στον Guardian το σχέδιο για υποχρεωτική ποσόστωση ελληνικής μουσικής

Θέμα στο βρετανικό Guardian έγινε το σχέδιο της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη για υποχρεωτική εκτέλεση…

30 Μαρτίου 2024

Κολωνός: Τη Δευτέρα η απόφαση για τα ελαφρυντικά – Πότε θα ξέρουμε τις τελικές ποινές

Τη Δευτέρα θα αποφασίσει το δικαστήριο αν θα αναγνωριστούν ελαφρυντικά στους 19 καταδικασθέντες για την…

30 Μαρτίου 2024

Δυτική Όχθη: Νεκρός ένας 13χρονος Παλαιστίνιος σε επιχείρηση των ισραηλινών δυνάμεων

'Ενας 13χρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί κι ένα άλλο αγόρι τραυματίστηκε σοβαρά σε…

30 Μαρτίου 2024