Τοπικά

Επίσκεψη εκπαιδευτικών και μαθητών του Γενικού Λυκείου Αγριάς στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «Traces from past to future»

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus + με τίτλο “Traces from past to future” «Ίχνη από το παρελθόν στο μέλλον» δύο μαθήτριες και πέντε μαθητές του Γενικού Λυκείου Αγριάς, η Βασιλική Μαρία Αλιάτη, η Βαρβάρα Ιατροπούλου, ο Ντέβι Ισαλλάρι, ο Ιωάννης Αναστασίου, ο Μάριος Τσάνι, ο Ανδρέας Τσαουσάι και ο Δημήτριος Χανιάς, καθώς και τρεις καθηγητές, η κα. Μούρτζη Αλεξάνδρα, φιλόλογος, ο κ. Γεώργιος Καμπλιώνης, θεολόγος, και ο κ. Ανδρέα Πλαγεράς, πληροφορικής, συμμετείχαν στην 4η συνάντηση του προγράμματος (από 25 Νοεμβρίου 2023 ως 2 Δεκεμβρίου 2023) που έλαβε χώρα στην Κωνσταντινούπολη.
Η διάρκεια του συγκεκριμένου project είναι διετής (2022-2024). Ο βασικός στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία ενός σπονδυλωτού διεθνικού φιλμ με κοινωνικά μηνύματα. Με αυτόν τον τρόπο επιδιώκεται η εξοικείωση μαθητών και καθηγητών με τις νέες τεχνολογίες καθώς και η ανάπτυξη των γλωσσικών και επικοινωνιακών τους δεξιοτήτων. Επιπλέον, γίνεται προσπάθεια να αναδειχθεί η σημασία της πολιτιστικής κληρονομιάς των τόπων των συμμετεχουσών χωρών και η αξία της διατήρησής της, προκειμένου όλοι να στηριχθούμε στο παρελθόν, για να προχωρήσουμε ομαλά στο μέλλον.
Η συνάντηση διοργανώθηκε από το σχολείο «IST Istanbul Airport Technical High school». Σε αυτήν συμμετείχαν εκτός από τους Έλληνες, Πορτογάλοι μαθητές και εκπαιδευτικοί. Οι μαθητές παρουσίασαν εργασίες που είχαν προετοιμάσει και συμμετείχαν σε εκπαιδευτικά εργαστήρια και σε παιχνίδια γνωριμίας και εμπιστοσύνης. Επιπλέον παρακολούθησαν μαθήματα και φιλοξενήθηκαν στους χώρους του πρότυπου σχολικού συγκροτήματος, που βρίσκεται δίπλα στο διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης «Κεμάλ Ατατούρκ» και προετοιμάζει τους μαθητές να εργαστούν σε αυτό.
Οι εταίροι του προγράμματος ξεναγήθηκαν στην Αγιά Σοφιά, στο Μπλε Τζαμί, στη Βασιλική Κινστέρνα, στο Μεγάλο Παζάρι, στο ανάκτορο Ντολμά Μπαχτσέ, στον πύργο του Γαλατά και στην Πλατεία Ταξίμ. Επίσης περιηγήθηκαν στην οδό του Πέραν, στην Αιγυπτιακή Αγορά και στο Σκούταρι. Επιπλέον με πρωτοβουλία των καθηγητών τους ξεναγήθηκαν στο Istanbul Modern, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Πόλης, ένα πραγματικό διαμάντι της Τουρκίας.
Κατά την διάρκεια του προγράμματος και κατόπιν επικοινωνίας με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, οι Έλληνες μαθητές και εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν την θεία κυριακάτικη λειτουργία στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου Τζιβαλίου χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος έδωσε την ευλογία του στους παρευρισκομένους.
Το Γενικό Λύκειο Αγριάς συμπληρώνει φέτος 11 χρόνια συμμετοχής σε Ευρωπαϊκά προγράμματα, που περιλαμβάνουν μετακίνηση μαθητών και εκπαιδευτικών στο εξωτερικό. Αυτού του είδους οι δραστηριότητες είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την παιδεία των μαθητών/τριών καθώς και για την κατάρριψη στερεοτυπικών αντιλήψεων και προκαταλήψεων.
.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Δήμος Νοτίου Πηλίου: Ενάντια στη δημιουργία αιολικών πάρκων στο Πήλιο

Το Ψήφισμα διαμαρτυρίας της Συντονιστικής Επιτροπής Πολιτιστικών Φορέων Κεραμιδίου-Κερασιάς και Καναλίων ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών…

24 Μαΐου 2024

15 +1 Γαλάζιες Σημαίες για τη Σκιάθο

Tο πλέον αναγνωρίσιμο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας απονεμήθηκε σε 15 παραλίες της Σκιάθου, και ακόμη…

24 Μαΐου 2024

Χαλκίδα: Εισπράξεις των εκβιασμών, supermarket και… διακοπές – Όλο το τεφτέρι της προϊσταμένης της ΔΟΥ

Έγραφε τα καθημερινά της έξοδα. Σημείωνε τις οφειλόμενες συνδρομές για τα φροντιστήρια των παιδιών και…

24 Μαΐου 2024

Στο Νοσοκομείο Βόλου 66χρονος με έμφραγμα

Στο λιμάνι του Βόλου, μεταφέρθηκε σήμερα το απόγευμα 66χρονος από την Σκόπελο. Ειδικότερα, με μέριμνα…

24 Μαΐου 2024

Δίκη Πισπιρίγκου: «Δεν μου έχει τύχει τέτοια ιστορία αιφνίδιου θανάτου σαν της Μαλένας» – Λύγισε η πρώην διευθύντρια του ογκολογικού

Περιγράφοντας ένα παιδί με εξαιρετική κλινική εικόνα και χαρακτηρίζοντας απρόσμενο το θάνατο της Μαλένας Δασκαλάκη…

24 Μαΐου 2024

Εορτή της Παναγίας Παραμυθίας στη Μονή Ταξιαρχών

Την Κυριακή του Παραλύτου (26/5), ο μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει…

24 Μαΐου 2024